Fijne Moederdag Voetbalmoeders van DESK

13-05-2018 om 11:43 DESK Nieuws, Jeugdvoetbal, Seniorenvoetbal, Speciale aandacht, Vrouwenvoetbal

2018-05-13-moederdag

Wie staan er altijd klaar?

Wanneer je kinderen en/of manlief voetballen dan is de voetbalmoeder 24 x 7 actief. Het begint al in de jeugd als de kinderen gaan voetballen. In het weekend als er wedstrijden gespeeld worden, dan is de moeder al vroeg uit de veren voor een goed ontbijt te zorgen voor het sporten. Bij uitwedstrijden kan dit al om 6u ’s ochtends in het vrije weekend van een voetbalmoeder betekenen.

De avond daarvoor alvast alle voetbalkleren klaar gelegd en netjes schoon gewassen, zodat deze de volgende ochtend aan kunnen. Zaterdagochtend verzamelen bij de club en daarna de in auto naar een uitwedstrijd om de kinderen aan te moedigen en de steunen bij de wedstrijd.

Bij de wedstrijden zorgen de moeders ook voor blessures bij de jongsten. Als er een traan valt en een spelertje is geblesseerd geraakt dan fungeert de voetbalmoeder als ware verzorgster en troost ze haar kind(eren). Na de wedstrijd is de voetbalmoeder bezig haar kind(eren) te helpen met wassen, alle spullen bij elkaar zoeken in een ontplofte kleedkamer en ondersteuning bieden bij het verwerken van een verliespartij. Daarna gaat ze weer huiswaarts voor de volgende taak: de was.

Thuis aangekomen is de wasmachine is leeg voor de voetbalwas. Sokken voorzien van gras, zand en modder gaan de trommel in. Evenals een voetbalbroek met groene strepen van de slidings en een shirt voorzien van viezigheid gaan de wasmachine in. Een uurtje later wordt alles weer te drogen opgehangen voor de volgende wedstrijd en de trainingen die twee keer in de week plaats vinden. Dit alles wordt voor veel moeders routine, zeker met twee, drie of zelfs vier kinderen die week in week uit op de voetbalvelden staan.

Dan zijn er ook nog senioren die voetballen en de wasmand nog voller mikken. Man-, zoon- of dochterlief die op zaterdag of zondag in de wei voetballen, waarna de vuile kleding in de tas gaat vol geur-, kleur- en smaakstoffen. Dan thuiskomend na een derde helft een volle voetbaltas open maken die een middagje lekker heeft staan broeien in de zon. Je moet een sterke maag hebben als je die tas vervolgens opent om weer schoon te krijgen door een wasje te draaien.

Voor alle voetbalmoeders van DESK, respect voor jullie taak!

Hulde en een fijne Moederdag gewenst!

Tags: ,