DESK VR1 – Be Ready VR 1 (3-2)

14-05-2018 om 17:32 DESK Nieuws, Speciale aandacht, Vrouwenvoetbal

2018-05-13-desk-vr1

DESK wint van Be Ready

De dames van DESK beginnen sterk met de wedstrijd. De druk zit er gelijk goed op en we zijn al snel meermaals gevaarlijk voor het doel van Be Ready, maar tot een uitgespeelde kans komt het nog niet. Be ready wordt hier na ook gevaarlijk na goed drukzetten, maar Noortje is ook direct scherp en redt goed.

Be ready komt terug in de wedstrijd en begint zelf ook te drukken. Dit resulteert in een aantal schoten, maar geen doelpunt.

Hierna is DESK weer in de aanval. Sanne wordt weggestuurd en geeft de bal voor. De bal slaat af en komt terecht bij Naomi, zij geeft de bal voor, Esther neemt aan en schiet de bal strak in de rechterhoek van de goal, 1-0 voor!

De wedstrijd gaat op en neer. De rechtsbuiten van Be ready start haar actie en sprint naar de achterlijn. Ze legt hem terug en de aanvaller raakt de bal uit de draai waardoor deze in een rare beweging net onder de lat binnen valt: 1-1.

De wedstrijd gaat verder zonder verder veel kansen van beide kanten. Hierna is het DESK die van een halve kans iets moois kan maken. Naomi raakt de bal niet helemaal lekker maar deze gaat wel richting de goal van Be Ready. De keeper schat de bal verkeerd in en de bal valt binnenkant paal binnen! 2-1 voor DESK!

De voorsprong is weer hersteld, maar het is zaak voor DESK om scherp te blijven. Het positiespel zoals anders loopt niet altijd lekker en we maken het onszelf een een aantal keer onnodig moeilijk.

De scheids fluit voor de rust. De dames gaan aan de ranja.

De tweede helft is weer begonnen na een aantal motiverende woorden van Richard. DESK heeft het opgepakt en begint rustig met veel dreiging naar voren. Een mooie opgebouwde aanval komt door Laura met een prachtige pass bij Esther die vanaf het middenveld is opgestoomd. Dit zet Esther direct 1 op 1 met de keeper en een zee van ruimte. Ze bewaart de rust en schuift de bal beheerst binnen: 3-1!!

DESK gaat door op dezelfde weg. Het is duidelijk dat Be Ready van slag is door de voorsprong van DESK. Het spel speelt zich vooral af op de helft van Be Ready. Toch is het Be ready met de eerstvolgende grote kans. Een voorzet wordt teruggelegd op de 5m maar wordt naast geschoten. Daarna is het DESK die echte kansen gaat creëeren. Er wordt goed bewogen zonder bal waardoor de bal goed rond kan gaan en er dreiging is voor de goal van Be Ready.

Alsnog is het toch Be Ready die bepalend is. Een middenvelder krijgt veel ruimte op het middenveld en probeert het eens. De bal is lang onderweg en valt uit het niets in de kruising van de goal. 3-2.

Dit geeft Be Ready weer energie en DESK is ditmaal van slag. Be ready komt terug in de wedstrijd en het overwicht van DESK wordt minder. DESK houdt echter goed stand tegen het drukken van Be ready. Be ready heeft nog een grote kans waarbij ze een op een op weg naar de goal van DESK. Lisa kan met haar snelheid nog inhalen en het moeilijk halen. Hierdoor heeft Noor de kans om de bal voor de voeten van de aanvaller weg te plukken.

Hierna krijgt Be Ready uiteindelijk nog een corner, maar deze wordt goed weggewerkt. De wedstrijd wordt uitgevoetbald tot de scheids fluit voor het einde van de wedstrijd. Gefeliciteerd Dames met de drie punten!

Tags: ,