GSBW – DESK (2-2)

14-05-2018 om 19:50 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht, Wedstrijdverslagen

2018-05-13-gsbw-desk

Wedstrijd nummer 24 van het seizoen, uit in Gool bij GSBW. Een paar kilometer verderop een andere interessante pot: JEKA-RWB. Stunten de Waalwijkers tegen de Bredanaars en bezorgen ze de koploper het derde puntverlies op rij en kent de kampioenstrijd een spannend einde? Terug naar Gool, waar DESK de o-zo belangrijke pot speelt. De ploeg van trainer Harry Biemans begint fel en aanvallend en zoekt nadrukkelijk naar de snelle openingsgoal. De ploeg is beter dan GSWB, maar krijgt niet echt grote kansen. Af en toe zien we ook wat slordigheidjes; typerend voor het spelletje tegen de laagvliegers.

Waar het in Breda goed los gaat (bij rust liggen er al 5 ballen in de netjes), valt in Gool de eerste goal na exact een kwart spelen. Uit het niets is daar de thuisploeg met een snelle uitbraak waarna een speler de bal achter keeper Carlo van den Beukel schiet. Onhoudbaar en 1-0. Werk aan de winkel dus voor DESK dat móet scoren. 8 minuten later doet het dat al. Een voorzet belandt voor de voeten van Djordi Smout die de bal vol op z’n slof neemt. Een heerlijk strakke bal die in de verre linkerhoek binnen gaat: 0-1. 2 minuten later is het captain Ronnie de Bresser met dé mogelijkheid. De middenvelder schiet maar net over.

Voor rust gebeurt er niet heel veel meer. Keeper Beukie moet nog wel ingrijpen op een schot, maar gevaarlijk is de thuisploeg op die ene goal na verder niet. Na rust zien we hetzelfde wedstrijdbeeld: DESK op het gaspedaal en GSWB op de rem. Standje 200 km per uur betaalt zich 7 minuten na rust uit. Een hele goede aanval met drie, vier spelers wordt beloond door Krikken. Hij krijgt de bal van rechts voor en hoeft alleen z’n grote teen tegen de bal te zetten: 1-2.

Nog geen vijf minuten later krijgt Ronnie de kans om de pot te beslissen. De middenvelder wordt weggestuurd, komt 1-op-1 met de keeper, geeft voor op de opgekomen rechtsback Dylan Roovers, maar de bal is te hard. Dylan krijgt hem daardoor niet bij de tweede paal binnengetikt. Een levensgrote kans die erin had gemoeten. Koppie omhoog en doorgaan. Via Roy, Djordi, Matthijs en de ingevallen Django krijgt DESK vervolgens de kans om te scoren. Tussendoor worden de mannen via de zijlijn op de hoogte gehouden van de stand in Breda waar de ballen als warme broodjes over de toonbank vliegen. RWB op voorsprong en gaspedaal in dus. Toch voelt het publiek dat het eerder 2-2 dan 1-3 wordt en dat gebeurt een kwartier voor tijd ook. Een bal belandt bij de tweede paal (vanaf links gezien) en wordt binnen gekopt. DESK krijgt de voet er nog wel tegenaan maar de bal is dan al over de lijn en eindigt hoog in het dakkie: 2-2.

Opnieuw zoekt DESK naar de voorsprong. Aan de andere kant probeert GSWB te counteren en voor een stunt te zorgen. Na exact 90 minuten spelen vindt de scheids het welletjes en blaast hij op z’n fluit: 2-2. Daardoor vergeet DESK zichzelf te belonen; in Breda eindigde de pot in 5-5.

Het gat met JEKA blijft 4 punten (46-50).

Volgende week komt TSC naar d’n Eikendijk.

Tags: