Hilvaria JO17-3 – DESK JO17-4 (4-7)

14-05-2018 om 17:28 JO17-4, Wedstrijdverslagen

2018-05-12-hilvaria-desk-jo17-4

Op zaterdag 12 mei stond DESK JO17-4 tegenover nummer 2 van de ranglijst en tegelijkertijd concurrent Hilvaria in een uitwedstrijd in Hilvarenbeek.

De gehele eerste helft ging het gelijk op. Beide teams kregen kansen maar wij kwamen op voorsprong. Stijn stiftte de bal over de keeper heen in het doel en bracht ons zo op voorsprong. Hierna kreeg Hilvaria wat kleine kansen op de gelijkmaker maar ze kwamen niet tot grote doelpogingen. Het was Jochem die met een kopbal onze voorsprong verdubbelde. Na dit doelpunt kreeg Hilvaria de wedstrijd wat meer in handen en wisten ze terug te komen in de wedstrijd door eerst de aansluitingstreffer en later de gelijkmaker binnen te schieten. Wij konden toch nog met een voorsprong de rust in. Daan schoot op doel, de keeper wist in eerste instantie te redden maar in de rebound maakte Mika zijn eerste treffer van het seizoen. Ruststand 2-3.

In de tweede helft bouwden wij onze voorsprong uit. Op aangeven van Jim kon Stijn zijn tweede van de wedstrijd binnenschieten en even later bracht Dylan met ook zijn eerste van het seizoen de marge op drie. Toen zakten wij weer wat terug en lieten we ons weer een beetje overlopen door de tegenstander. Het werd 3-5 en niet veel later door een foutje in onze verdediging zelfs 4-5. Wederom een open wedstrijd met veel doelpunten voor DESK JO17-4. Gelukkig werd het nog 4-6. Uit een corner kopte Jochem de bal op doel, de keeper bracht redding maar in tweede instantie was het toch raak voor de aanvoerder. Hilvaria zocht nog een paar keer de aanval op maar door goed verdedigend werk van onder andere Ruben, Marijn en Yanik kregen we in de resterende minuten geen doelpunten meer tegen. De eindstand werd bepaald door Stijn. Onder de muziek van carnaval festival die was opgezet door het thuispubliek maakte hij er 4-7 van.

Wij waren blij met deze overwinning die toepasselijk gevierd werd in de kleedkamer met de muziek van carnaval festival. In de avond bleek dat koploper Zigo punten had laten liggen waardoor het nog spannender is geworden in de competitie en wij ook nog kans maken op het kampioenschap.

Om nog kans te maken moeten alle komende 3 de wedstrijden gewonnen worden. Om te beginnen tegen Taxandria. De wedstrijd vindt plaats op 19 mei om 11:45 op ons eigen sportpark.

Sam Haarbosch

Tags: