TOP Oss J013-1 – DESK J013-1 (2-3)

14-05-2018 om 22:52 JO13-1, Wedstrijdverslagen
2018-05-12-sv-top-desk-jo13-1
Prima resultaten de afgelopen weken hadden ervoor gezorgd dat we ons zo goed als veilig speelden in de 3e Divisie. Vandaag wilden we dat graag zelf afwerken in Oss, de nummer 3, zonder van anderen afhankelijk te zijn. Thuis stond het na 2 minuten 0-1 en na 8 minuten 0-3, einde oefening en gewaarschuwd voor vandaag.
Vandaag ging het echter anders, al na 1 minuut en 40 seconden was het 1-0 voor Oss, prutsers, dat hadden we niet afgesproken. Maar we weten wat we kunnen en gaan gewoon lekker voetballen. Taken uitvoeren en afspraken nakomen daar begint het altijd mee, en dat klopte vandaag. Na 10 minuten werd een mooie aanval door Rafael afgerond met een bekeken schot, 1-1. Twee minuten later een volgende tegenvaller. Ongelukkige handsbal en penalty tegen! Mika liet zijn klasse zien door deze pingel tegen te houden met een prima reflex. Het restant van de 1e helft werd het spel van Desk steeds beter, maar was Oss ook niet ongevaarlijk.
In de rust was er genoeg vertrouwen te bespeuren. Wederom de afspraak om sterk te starten de 2e helft, ja natuurlijk, wie wil er slecht starten?!
Maar vandaag vond Sem, uit de O13-2,  dat het tijd was om zijn kunsten te laten zien. Met 2 snelle doelpunten liet hij zien dat het wekelijks meetrainen en regelmatig invallen zijn vruchten afwerpt. Klasse van Peter van Kooten en zijn team om ons op het laatste moment nog te kunnen helpen. Stijn werd helaas vrijdagavond ziek en daardoor hadden we geen wissels, beterschap.
1-3 en controle over de wedstrijd. OSS bleef echter wel gevaarlijk uit corners en vrije trappen. 10 minuten voor tijd een vrije trap, waarbij Lars het kopduel aangaat met de spits van Oss. De bal vliegt in de kruising, gelukkig buitenspel, oh nee toch niet, eigen doelpunt. Allebei was waar, hinderlijk buitenspel of niet, uiteindelijk keurde de scheids het doelpunt goed, 2-3. Dan wordt het nog spannend, ook zo’n standaard verhaal. Desk kreeg nog 3 100% kansen, maar gaf ook weinig weg en dus een terechte winst.
Handhaving is een feit, sterker, een stevige positie in de middenmoot, daar spelen we de laatste 2 wedstrijden voor.
Dit verslag is geschreven door een blauw/geel gekleurde, volledig niet objectieve maar trotse trainer, mede namens Lars en Ronald.
Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK. Met dank aan Lisette v/d Herik

Tags: , ,