16-05-2018 om 19:03 DESK Nieuws, Jurre Janssen Toernooi, Speciale aandacht

2018-05-14-jurre-janssen-toernooi

Jurre Janssen Toernooi 2018

Op 23 juni wordt het Jurre Janssen Toernooi georganiseerd ter nagedachtenis aan Jurre Janssen, die 5 jaar geleden bij een tragisch autoongeluk om het leven kwam. Zijn teamgenoten, vrienden, familie en deelnemende clubs zullen 5 jaar na deze trieste gebeurtenis stil staan en de herinnering aan Jurre levend houden. Voormalig teamgenoten van DESK D1 2012-2013 spelen 23 juni een toernooi tegen de leeftijdsgenoten van RKDVC, VOAB, Berkdijk, NEO’25, vv Dongen en OJC Rosmalen.

In aanloop naar het Jurre Janssen Toernooi blikken wij geregeld terug op de te korte voetbalcarrière van Jurre bij DESK. De tijd vliegt hard maar de herinnering blijft en die willen wij graag met jullie delen. Deze keer blikken we terug naar de periode in de D2 van het seizoen 2011-2012 met de toenmalige trainers Toon Stokkermans, Sjors van Boxtel en Benno van Woensel.

Na de E1 volgde voor de spelers uit de E1 de overgang naar het “grote veld”. Nadat de spelers in de F- en E-pupillen 7 tegen 7 op een half veld hadden gespeeld werd er voor het eerst 11 tegen 11 op een groot veld gespeeld. Dat was even wennen voor de meeste spelers.

Jurre voelde zich op het grote veld als een vis in het water. Hij was al een stuk groter en sterker als de meesten van zijn leeftijdgenoten en Jurre kwam dan ook een stuk beter tot zijn recht. Meestal speelde hij linksback of als linker centrale verdediger. Jurre was een snoeiharde verdediger waar de meeste spitsen liever niet mee in aanraking kwamen. Buiten het veld was Jurre een rustige lieve jongen, maar in het veld kon hij zonder blikken of blozen iemand een harde schop verkopen. Type: No nonsens.

Damaris en Stan waren als 1e jaar D meteen naar de D1 gegaan en de rest van het team bleef bij elkaar. De D2 van 2011-2012 bestond uit: Jurre Jansen, Sem Raaijmakers, Tom v/d Linden, Sven Stokkermans, Sam Verschut, Kai Kemmeren, Koen de Jong, Wessel Jacobs, Sander Emmers, Rens v/d Linden, Mike Taks, Hans Vlak, Davy Wijkmans, Mike van Campen, Indy Hoevenaars en Jorn Brekelmans. Leider van het elftal was Nico v/d Linden en het team werd getraind door Toon Stokkermans, Sjors van Boxtel en Benno van Woensel. Het team kwam uit in de 2e klasse met leuke tegenstanders uit de regio zoals NEO’25 en SSC’55. Groen Wit uit Breda werd kampioen dat seizoen, maar werd door de Geel-Blauwe Brigade wel op een zeldzame nederlaag getrakteerd.

Aan het einde van het seizoen volgde nog een leuk toernooi bij Beek-Vooruit én voor de meeste spelers die naar de D1 over zouden gaan volgde nog een internationaal toernooi bij RKDVC. Hier mocht DESK zich meten met tegenstanders uit Engeland en Belgie. Daar werd beslag gelegd op de 1e plaats. Het is geweldig om te zien dat uit dit seizoen Hans, Sven, Rens, Tom, Kai en Damaris nog steeds samen voetballen in de huidige O19 selectie.

We sluiten af met de legendarische yell:
“Wat gaan we doen? Winnen”

Tags: