Nieuwkuijk JO10-1 – DESK JO10-1

19-05-2018 om 15:01 JO10-1, Wedstrijdverslagen

2018-05-19-nieuwkuijk-desk

DESK zet goede reeks neer

Vandaag, zaterdag 19 mei, stond het laatste uitduel van hoofdtrainer Ron Damen van DESK JO10-1 op het wedstrijdprogramma. Volgend seizoen zal er een nieuwe hoofdtrainer voor de groep staan. Tijd om de goede lijn van de afgelopen twee wedstrijden door te trekken voor onze toptrainer Ronnie.

Het duel in Nieuwkuijk begint na de aftrap gelijk met druk vanuit Nieuwkuijk. DESK probeert er onderuit te voetballen, maar het is in de beginfase een wedstrijd die op en neer gaat. Na een kleine tien minuten voetballen is het DESK wat op voorsprong komt na een mooie aanval. Siem Rombouts jaagt goed door op de tegenstander en weet de bal af te pakken en in te spelen op Ché. Cleijn vervolgens met een heerlijke steekpass op de inkomende Tygo van Gorp die het overzicht behoudt en de bal breed voor Kian v/d Power legt. De uitkomende keeper is kansloos en ziet v/d Power de bal tegen de touwen jagen.

Niet veel later is het weer DESK wat de regie in handen heeft genomen met een corner. De hoekschop wordt genomen door Siem die hem panklaar legt bij de vrijstaande Smit. Ruben bedenkt zich geen moment en schiet gelijk de bal op het doel. De doelpoging van Ruben gaat net naast.

Dan vanuit een vlijmscherpe counter is het Nieuwkuijk dat op zoek gaat naar de gelijkmaker. De speler van Nieuwkuijk weet de bal hard op het doel te schieten, maar de sluitpost Thyn De Sasso weet de poging met zijn voet tegen te houden. DESK weer even wakker geschud trekt weer in de aanval. Ché Cleijn weet een slappe terugspeelbal op de Nieuwkuijkse keeper op te pikken, tikt de bal voorbij de keeper en haalt uit op het lege doel. Zijn poging gaat helaas net over.

Een corner voor DESK even later wordt genomen vanaf de linkerkant. Siem achter de bal, neemt zijn aanloop en draait de bal rechtstreeks het doel in. DESK op een riante 2-0 voorsprong. Niet veel later is het weer de razende Rombouts die het vanaf rechts probeert, maar het schot van Siem gaat net naast.

DESK speelt een goede partij, maar moet bij de les blijven en de scherpte blijven houden. Nieuwkuijk komt dichter in de buurt van de DESK defensie, maar het middenveld en de verdediging weten de aanvallen tot nu toe goed te stoppen.

Noud de Kock zet een prima blok op het middenveld en neemt de aanval over. Noud speelt Ché in die vervolgens de 4-0 binnen prikt. Daarna gaan de jongens de rust in.

Na de rust is het Nieuwkuijk wat gelijk weer in de aanval gaat. Timm de Jong gooit zich letterlijk voor iedere bal en houdt de tegenstanders, samen met Ties achterin goed op afstand. Ties mee naar voren met een corner van Stijn heeft bijna de 5-0 op zijn hoofd. Stijn draait de bal met een hoekschop voor het doel perfect op het voorhoofd van Ties. Ties knikt de bal heerlijk op het doel en ziet zijn kopbal net naast de kruising gaan.

Het wordt uiteindelijk nog 6-0 voor DESK als Ruben een fout achterin genadeloos afstraft en de bal binnen tikt. DESK in de laatste drie wedstrijden 20x gescoord en de volle winst gepakt. De ploeg is wakker na een winterslaap lijkt wel en speelt de laatste wedstrijden prima voetbal.

Nog een wedstrijd te gaan en dan zit het seizoen er weer op voor de JO10-1 2017-2018.

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: