DESK JO17-4 – Taxandria JO17-4 (12-3)

21-05-2018 om 20:27 JO17-4, Wedstrijdverslagen

2018-05-19-desk-jo17-4

Zaterdag 19 mei stond voor DESK JO17-4 de thuiswedstrijd tegen Taxandria op het programma. De wedstrijd moest gewonnen worden om nog kans te kunnen maken op het kampioenschap.

Wij begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Binnen 20 seconden legde Stijn de bal al in het netje. Niet veel later scoorde Stijn ook de 2-0. Taxandria deed hierna weer snel iets terug door op 2-1 te komen maar ook hier werd snel op gereageerd en Daan scoorde uit een moeilijke hoek de 3-1. Dit alles gebeurde in de eerste vijf minuten waarin dus al vier goals vielen. Het was een open wedstrijd waarin wij de bovenliggende partij waren. Stijn kwam nog 2 keer tot scoren waardoor het 5-1 werd. Taxandria scoorde ook nog eens. Er werd een overtreding gemaakt op de rand van het strafschopgebied. Volgens onze spelers was de overtreding er buiten maar scheidsrechter Dannenberg was zelfverzekerd en wees naar de stip. 5-2. Wij bleven aanvallen want voor was het belangrijk om het doelsaldo omhoog te krijgen. Stijn scoorde de 6-2 en hij liet het niet bij één hattrick maar maakte er even later een dubbele hattrick van door zijn zesde binnen te schieten. Mattie bracht de stand op 8-2 door een harde uithaal. De ruststand werd 8-3. Jochem wilde de bal wegkoppen maar raakte de bal verkeerd waarna de bal in eigen doel belandde. Een eerste helft vol met doelpunten was ten einde.

In het begin van de tweede helft vielen de doelpunten minder snel en werden niet alle kansen meer afgemaakt. Toch waren wij het die weer doel troffen. Jochem scoorde dit maal wel in het goede doel. Wij voetbalden vooral op de helft van de tegenstander maar bij de tegenaanvallen van Taxandria stond Dylan een aantal keer goed op te letten om zo die aanvallen onschadelijk te maken. De tiende kwam op naam van Mattie die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Het was Ruben die mee was gekomen in een aanval die de 11-3 voor zijn rekening nam en het slotakkoord kwam van Jochem die de eindstand op 12-3 bracht.

Wederom een wedstrijd met veel doelpunten van onze JO17-4. Volgende week wacht ons een belangrijke uitwedstrijd in Udenhout tegen SVSSS die gewonnen moet worden. De wedstrijd begint om 13:00 op sportpark zeshoeven aan de kastanjelaan in Udenhout.

Sam Haarbosch

Tags: