DESK – TSC (4-3)

21-05-2018 om 00:40 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht, Wedstrijdverslagen

2018-05-20-desk-tsc

DESK in extremis klopt TSC

Een gruwelijk belangrijke wedstrijd stond er op het affiche voor de ploeg van hoofdtrainer Harry Biemans. DESK – TSC, dé wedstrijd om nog iets van dit seizoen in de derde klasse te maken en aanspraak te maken op de derde periodetitel. Koploper JEKA moest thuis tegen het altijd lastige Waspik, maar eerlijk gezegd was de titel voor DESK ver weg na het puntverlies vorige week uit in Gool tegen de nummer voorlaatst.

Het zou vandaag dus vol aan de bak moeten in het laatste thuisduel op de Eikendijk tegen de ploeg van oud hoofdtrainer Ad van Seeters van TSC.

DESK start na de aftrap slap en het is TSC die de eerste kans krijgt. Na een kleine 10 minuten is het Carlo v/d Beukel die zijn elftal in de wedstrijd houdt. TSC van dichtbij vlamt de bal op het DESK-doel, waar Carlo in de korte ruimte met een katachtige reflex de poging corner tikt. In de eerste 25 minuten van het duel is de drinkpauze, met een graad of 25 op de thermometer, het hoogtepunt van het eerste bedrijf. Er is weinig te melden in het eerst gedeelte van de wedstrijd en beide ploegen spelen gezapig hun wedstrijd.

De wedstrijd moet nog loskomen. Na de drinkpauze is het dan ook gelijk raak. TSC met een aanval over de linkerflank, wordt hard laag voorgetrokken en van dichtbij binnen getikt. DESK op een 1-0 achterstand. Net voor rust is het DESK wat voor het eerst gevaarlijk is. Djordi Smout krijgt de mogelijkheid om uit te halen, vanaf randje zestien op links, op het doel van TSC. De poging gaat net langs de kruising naast. Een minuut later is het Ronnie de Bresser die met een gruwelijk geplaatst schot het aluminium toucheert, boven de verstijfde goalie van TSC. DESK gaat met een 0-1 achterstand de rust in.

Na rust komt DESK op gelijke hoogte. Een handsbal in de zestien, wordt door de scheids op de gelegd. Djordi Smout legt de bal klaar op de 11 meterstip en neemt zijn aanloop. Hij ziet de doelman gaan en plaatst de bal in de andere hoek tegen de touwen. DESK weer gelijk.

Na ruim een uur spelen is het Steven Krikken die de 2-1 op zijn pantoffel heeft. Krikken krijgt de bal bij de tweede paal, helemaal vrij, maar besluit de bal vol in de onderkant kruising te janken. Gevolg geen doelpunt en doorspelen dus. Grotere kansen krijgde waarschijnlijk niet deze pot. Het is TSC die de trekker over haalt. Een aanval vanaf de rechterflank wordt totaal niet verdedigd centraal. Het zijn twee centrale verdedigers van DESK die de TSC aanvaller niet kunnen stoppen en zien hoe deze Carlo v/d Beukel in de verre hoek passeert. TSC op 1-2 voorsprong. Met nog een schrale 10 minuten op de klok ziet het er naar uit dat DESK de grote verliezer deze competitie wordt. Tweede eindigen en geen periodetitel op zak, zou bijzonder zuur zijn.

DESK komt op gelijke hoogte. Het is centrale verdediger die met zijn keiharde knoest vanuit de lucht de uitkomende doelman van TSC weet te kloppen. Wally Klijs kopt de 2-2 binnen en DESK maakt er weer een wedstrijd van. Reden voor wat vuurwerk, dat iets te letterlijk wordt genomen, want de fakkels bij de 2-2 branden nog geen minuut of de scheids legt het duel met nog 10 minuten spelen stil. Na een korte onderbreking komen de ploegen terug het veld op.

TSC vol in de aanval weet gelijk te profiteren en de 2-3 op het scorebord te zetten. Nog geen minuut later is het Mathijs Emmers die met een volley vanaf de rechterkant DESK weer op gelijke hoogte zet. DESK in de tweede helft met een alles of niets scenario. Qua spelbeeld in de eerste helft is het DESK in de tweede helft die de wedstrijd dirigeert. TSC gruwelijk in de afronding en de kansen die het sporadisch krijgt is zeer effectief.

In de allerlaatste minuten van de wedstrijd is het de mee opgekomen verdediger, Yvo van Engelen, die bij een hoge voorzet de uitkomende doelman weet te verslaan. Yvo met de winnende treffer op zijn voorhoofd rent richting het terras van de Eikendijk en viert zijn feestje met toegesnelde ploeggenoten. In de slotfase is het werkelijk waar billen knijpen, maar het is gelukt.

Volgende week is de laatste uitduel tegen Gilze. Gilze hoeft en kan niets meer, terwijl DESK de laatste periode zou kunnen veroveren.

Bekijk de foto’s op de Facebook van DESK.

Tags: ,