Terugblik op D1 2012-2013: Jurre Janssen

24-05-2018 om 21:17 DESK Nieuws, Jurre Janssen Toernooi, Speciale aandacht

2018-05-24-jurre-janssen-toernooi

Jurre Janssen Toernooi 2018

Op 23 juni wordt het Jurre Janssen Toernooi georganiseerd ter nagedachtenis aan Jurre Janssen, die 5 jaar geleden bij een tragisch autoongeluk om het leven kwam. Zijn teamgenoten, vrienden, familie en deelnemende clubs zullen 5 jaar na deze trieste gebeurtenis stil staan en de herinnering aan Jurre levend houden. Voormalig teamgenoten van DESK D1 2012-2013 spelen 23 juni een toernooi tegen de leeftijdsgenoten van RKDVC, VOAB, Berkdijk, NEO’25, vv Dongen en OJC Rosmalen.

In aanloop naar het Jurre Janssen Toernooi blikken wij geregeld terug op de te korte voetbalcarrière van Jurre bij DESK. De tijd vliegt hard maar de herinnering blijft. Het seizoen 2012-2013 zal voor heel veel Dessers in het geheugen gegrifd staan. Een hecht team, maatjes, vrienden, geweldige ouders die de grond onder zich uit voelen slaan aan het einde van het seizoen 2012-2013.

Trainers Tim Schalken en Carlos van Wanrooij nemen ons mee naar dit seizoen wat bij velen nog op hun netvlies zal staan.

Volgens de trainers was de D1 van het seizoen 2012-2013 een leuke hechte groep gasten met een paar stuiterballen er tussen. Jurre was ook een gangmaker, niet brutaal maar een praatjesmaker op een leuke manier.

Jurre kon ook een aardig balletje trappen. Voor zijn leeftijd was hij groot, fysiek sterk en behoorlijk snel. In dit seizoen hebben we Jurre omgeschoold van linksback naar linksbuiten. Een linkspootje, zoals Carlos van Wanrooij zelf ook was. Daar had hij altijd wel een extra klik mee. Jurre was een speler die als hij er alles aan zou doen zéker het talent had om in aanmerking te komen voor de senioren selectie.

Tim Schalken kwam via school terecht bij DESK en mocht samen met Carlos deze talentvolle groep trainen. Een hechte vriendengroep, toen al, die al veel wedstrijdminuten met elkaar gevoetbald had. Leergierig en op zijn tijd een dolletje. Het toernooi uit bij RKDVC werd aan het begin van het seizoen gelijk afgesloten met een eerste plaats. De eerste seizoenshelft ging stroef met ups en downs. In de tweede seizoenhelft, door beter voetbal en positiewisselingen, volgden er vele overwinningen. Jurre was een van die wisselingen. Hij ging van linksback naar linksbuiten en ontwikkelde zich perfect op zijn nieuwe plek.

Jurre was ook een van de gangmakers in het team. Er werd veel gelachen, maar als de aandacht erbij gehouden moest worden dan kon het ook serieus.

De bewuste 7 mei

Trainer Tim net klaar van werken, hoorde het nieuws van het tragische ongeluk in Luxemburg. De wereld stond stil en voelde alsof de bodem onder zijn voeten weggeslagen werd. Een flinke klap voor een trainer van net 19 jaar. De groep van ouders/begeleiders en DESK ving het team de dagen erna heel goed op. Als trainer, speler of ouder vergeet je zulk nieuws nooit meer. Het staat op je net- en trommelvlies gebrand.

De dagen na het nieuws die volgden stonden in het teken van de herdenking. Die dagen naar het afscheid toe werd het team nog hechter en zag je hoe sterk de verbondenheid en kameraadschap binnen het team aanwezig was.

Het doet beide trainers goed om te zien dat 5 jaar na dato de herinnering nog steeds voort leeft. Speciaal de moeders van de D1 en de jongens van het team die allemaal mee doen om “onze” Jurre en zijn herinnering te blijven delen. Deze hechte vriendschap leeft voort in de herinnering aan Jurre Janssen.

We sluiten af met:
“Het ga je goed Jurre!”
“Jurre, bedankt!”
“Opdat wij nooit vergeten!”

Jurre Janssen terugblikken

Alle terugblikken, het dagprogramma en de organisatie van het Jurre Janssen Toernooi 2018 zijn na te lezen op www.vvdesk.nl/jurre-janssen-toernooi.

Tags: , , ,