Emplina 013-1 – DESK 013-1 (1-3)

27-05-2018 om 22:09 JO13-1, Wedstrijdverslagen

Best of the rest!

De laatste wedstrijd van een geslaagd seizoen voor de O13-1 van Desk. We hadden nog wat doelstellingen voor deze wedstrijd, bij winst lag plek 5 in het verschiet, een positief doelsaldo, 30 punten en kon de trainer gehouden worden aan zijn belofte.
Het voetbal was niet heel best maar Desk had over de hele wedstrijd wel een licht overwicht. De winst was uiteindelijk terecht en ook de laatste doelen werden behaald. Een vijfde plek in de 3e Divisie…even een terugblik
Een jaar geleden kreeg Desk de mogelijkheid om de plek in de 3e divisie te behouden. Eigenlijk was de vorige groep gedegradeerd via de nacompetitie maar door het wegvallen van een team mochten we de keuze maken om in de klasse te blijven. Hierover werd wisselend gedacht er waren voor en tegenstanders, tijdens een ouderavond werd hier openlijk en goed over gesproken. Trainers en technische commissie zagen voldoende aanknopingspunten om er met deze groep voor te gaan.
Door de late start van de competitie was er meer tijd om te werken aan de organisatie van het team. Iedereen weet dat een sterk team tot veel in staat is, ook al is de tegenstander misschien beter. We speelden goede wedstrijden voor de beker en in de competitie werden we nooit weggespeeld. Doordat elke training en wedstrijd het niveau beter en de weerstand groter werd maakten we stappen als individu maar zeker als team. Halverwege het seizoen hadden we 8 punten gesprokkeld en een negatief doelsaldo van 15. Het was ook duidelijk dat er één team waarschijnlijk zeker zou degraderen, Schijndel, en een grote groep van teams moesten knokken om niet een-na-laatste te worden. De top 4 had al afstand genomen van de rest.
Uit bij OJC deden we het schier onmogelijke, we speelden 0-0 tegen titelkandidaat nummer 1. Die wedstrijd kunnen we nu zien als DE wedstrijd van het seizoen. Vanaf dat moment stond er een team dat wekelijks de uitstraling had om een wedstrijd te willen winnen. Ook als het even tegenzat werden de ruggen gerecht en er alles aan gedaan om alsnog een resultaat te halen. De laatste 5 wedstrijden werden allemaal gewonnen. 5e plek, 30 punten, doelsaldo positief +1 BAM! Alle spelers hebben stappen gemaakt, 4 spelers uit lagere teams zijn aangehaakt bij het niveau en een hecht team is gevormd.
De laatste wedstrijd werd natuurlijk afgesloten met wat lekkers bij Desk. Daarna naar de kermis op het plein en tot slot nog even eten en zwemmen bij gastvrije ouders. De trainer kreeg van dit alles niet veel mee, hij werd gehouden aan zijn belofte..teruglopen vanuit Empel naar d’n Eikendijk, 26 kilometer in 30 graden. De drie uur durende tocht door de Langstraat ging met een glimlach van oor-tot-oor.