Gilze – DESK (2-2)

27-05-2018 om 21:45 DESK 1, DESK Nieuws, Wedstrijdverslagen

DESK pakt met hangen en wurgen de 3e periode

Op een broeierig sportpark Verhoven in Gilze stond de kraker Gilze – DESK op het programma. Iets verderop stond de topper Bavel – Oosterhout op het punt van beginnen. Zowel DESK als Oosterhout konden bij winst de periodetitel van de derde periode pakken.

DESK begint fel en zet Gilze gelijk onder druk in de beginfase. Toch is het Gilze dat kansen krijgt op de openingstreffer. Een lage voorzet vanaf de linkerkant wordt bijna binnen gegleden. Iets later een hoge bal in de zestien bij Carlo v/d Beukel die net naast gekopt wordt. De wedstrijd golft op en neer en DESK bouwt rustig op. Niet wakker geschrikt van de kansen die Gilze krijgt. Weer een kopkans voor de tegenstander die naast gaat.

Vervolgens is het Yvo van Engelen die, na een ingedraaide vrije trap van Djordi Smout, de bal in zestien net naast kopt. Op een haar na mist Yvo de openingstreffer. Na 25 minuten voetballen op slag van een korte drinkpauze is het Gilze dat op voorsprong komt. De tweede bal na een corner wordt in de zestien gedraaid en bij de tweede paal op de lat gekopt. In de rebound is het een koud kunst voor Gilze om de bal binnen te tikken.

Met deze stand en de tussenstand in Bavel (0-1 voor Oosterhout) moet DESK minimaal 2x scoren en winnen om de derde periode te pakken. Op slag van rust geeft Rick Vervaart een heerlijke steekpass op Djordi Smout die een-op-een op de doelman af gaat. Smout oog in oog met de keeper plaatst zijn schot, maar de keeper redt inzet van Smout knap. Met een 1-0 achterstand gaat DESK de rust in.

In Bavel is het inmiddels 1-1 geworden en dus komt Oosterhout op gelijke hoogte met DESK in de strijd voor de derde periode. Na rust is het DESK dat de eerste kans in de tweede helft krijgt. Het is Walter klijs die vanaf een meter of 15 op het doel schiet, maar de keeper stopt de inzet. Een afstandsschot van Rick Vervaart, niet veel later, gaat over.

Mathijs Emmers stoomt op het middenveld op en wordt geblokt. Een vrije trap volgt van Smout, lekker laag in de verre hoek. De keeper gaat gestrekt de hoek in en tikt de bal corner. Het is DESK dat toch op gelijke hoogte komt. Yvo van Engelen trekt de bal vanaf de linkerkant hoog voor. Bij de tweede paal is het Niels Hamers die de bal uit de lucht knap binnen tikt in de korte hoek. Stand 1-1. In Bavel is het nog steeds 1-1 en dus staat DESK weer virtueel bovenaan in de derde periode.

Met nog een minuut of 10 te spelen is het DESK dat op voorsprong komt. De parel uit Curaçao, Steven Krikken, tekent voor de 1-2 na het binnen janken van de bal na een heerlijke vrije trap. Krikkelan gaat uit zijn plaat en DESK verstevigt de kans op de derde periode. In Bavel is het in de 90e minuut ook raak, wanneer Oosterhout de voorsprong pakt en de druk weer opvoert.

DESK krijgt een flinke tegenvaller te verwerken als Gilze van afstand weer op gelijke hoogte komt. Een schot van een meter of 25 wordt vlammend op het doel van DESK getrapt. De bal is onhoudbaar voor Van de Beukel en poeiert zo in de rechter bovenhoek.

In de slotfase slaat de vlam in de pan. DESK moet met 10 man verder als Ronnie de Bresser zijn tweede gele kaart pakt. DESK perst er alles uit en gooit alles vol in de strijd en de aanval. Hoge ballen in de zestien, hangen, trekken, en een opstootje aan het einde houdt de gemoederen vol bezig. DESK te neergeslagen als de scheidsrechter affluit met een 2-2 eindstand. De ploeg teleurgesteld en denkt dat het seizoen er op zit. Als tweede eindigt de ploeg van trainer Harry Biemans achter de kampioen JEKA. Enkele weken terug nog vol in de race voor het kampioenschap of een periodetitel en nu lijkt het dus met lege handen het seizoen af te sluiten.

In Bavel stond het 1-2 voor Oosterhout, wat zou betekenen dat Oosterhout de derde periode pakt. Echter Bavel bewijst de ploeg van Harry Biemans een gunst en scoort de gelijkmaker in blessuretijd. DESK speelt gelijk en Oosterhout speelt gelijk, wat dus betekent dat DESK 1 punt meer heeft en daarmee de derde periode pakt en zich kan klaarmaken voor de nacompetitie voor promotie.

Ondertussen in Gilze zijn de gemoederen nog niet bedaard en komt het geweldige nieuws iets later binnen.

DESK pakt de derde periode en gaat de nacompetitie voor promotie, terug naar de Tweede Klasse, spelen. Ongelooflijk spannend en een mooie beloning voor trainer Harry Biemans die na de nacompetitie afscheid neemt van DESK.

Het sprookje uit Kaatsheuvel gaat dus nog even door….

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.