DESK JO17-4 – ST EDN/RKDSV JO17-2 (0-3)

03-06-2018 om 21:54 JO17-4, Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 2 juni was de ontknoping in de competitie van DESK JO17-4. Terwijl er maar een wedstrijd op het programma stond op deze dag konden er nog drie teams kampioen worden. Bij winst zouden wij kampioen zijn, bij verlies onze tegenstander EDN/RKDSV en bij een gelijkspel zou ZIGO, die aanwezig waren als toeschouwers, de kampioen zijn.
Wij waren gedurende de eerste helft de mindere ploeg. De tegenstander uit Diessen speelde beter en had ook meer balbezit. Ze kregen als snel wat kansen maar ik lag twee keer goed in de weg. Wij kwamen maar niet uit de verdrukking en we kwamen ook op een achterstand. Een afstandsschot zeilde in de bovenhoek. Na dit doelpunt werd door supporters van de tegenstander geroepen ‘goed bezig B1’ wat zeer opmerkelijk is wanneer je tegen de B2 speelt. Voor de rust werd het ook nog 0-2 en dat was ook de ruststand.
In de rust werd gezegd dat we nog niet verloren hadden en dat we er nog tegenaan moesten gaan in de tweede helft maar aan de echte wilskracht en de wil om de wedstrijd om te keren ontbrak het een beetje in de tweede helft. We kregen wel een klein kansje via Stijn maar EDN/RKDSV liet ons niet scoren en het werd nog wel 0-3 uit een goed uitgespeelde aanval. 0-3 was de teleurstellende eindstand.
Zo dicht bij het kampioenschap, maar helaas mocht het niet zo zijn. Desondanks hebben wij een mooi seizoen gehad en gaat alle dank uit aan de ouders die ons, bij gebrek aan een trainer, hebben begeleid tijdens de wedstrijden. Volgend seizoen voor onze jongens weer een kans om kampioen te worden. Het team zal niet in zijn geheel bij elkaar blijven. Ik en Kyan zullen naar de JO19 gaan en Tygo zet een punt achter zijn voetbalcarrière.

Sam Haarbosch

Tags: