DESK – Philippine (3-5)

03-06-2018 om 22:13 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht, Wedstrijdverslagen

Het sprookje van Kaatsheuvel eindigt in de eerste ronde

Vandaag speelde DESK de eerste wedstrijd voor promotie in de nacompetitie tegen sv Philippine uit Zeeuws-Vlaanderen. DESK wat vorige week nog dreigde met lege handen te staan na een goed seizoen, wist dankzij Bavel toch de nacompetitie te halen. De eerste tegenstander was er eentje uit Zeeland. Een dorpje met 1700 inwoners en een drietal senioren teams werd de komende tegenstander voor het gehavende DESK.

DESK met een flink aantal schorsingen en blessures, zette hoofdtrainer Harry Biemans en Emile Aalbers weer aan het puzzelen. Vaste krachten zoals Dylan Roovers, Steven Krikken, Ronny de Bresser en Yvo van Engelen die flink wat wedstrijdminuten in DESK 1 dit seizoen draaiden waren er vandaag noodgedwongen niet bij.

DESK begon dus met een flink jonge selectie aan het duel met sv Philippine. Voorafgaand aan de wedstrijd werd al gewaarschuwd voor vuurwerk. Letterlijk en figuurlijk. De DESK-tifosie uit de jeugd zorgde op de tribune voor de nodige sfeer, evenals de harde kern van 0416 die met spandoeken in de ballenvangers en een arsenaal aan rookwaar waar Jac Klerx jaloers op kan zijn, zorgden voor de geweldige sfeer tijdens de opkomst van beide ploegen.

Als de scheids fluit voor de aftrap is het DESK dat direct drukt zet en aanvallend speelt. De eerste kans is voor Smout. Een hoge bal in de zestien stuit door en Smout is er als de kippen bij en vlamt de bal op het doel van Philippine. Het schot wordt gekraakt en gaat corner.

Even later is het Van de Beukel die voor het eerst getest wordt door de tegenstander. Een aanval over rechts wordt snoeihard in de korte hoek gevlamd, waar Carlo de bal knap weet te pakken. Het is de eerste waarschuwing van Philippine, want niet veel later is het wel raak. DESK na een klein kwartier spelen op achterstand.

DESK probeert de grip weer op de wedstrijd te krijgen en zorgt weer voor de opbouw. De ploeg van Harry Biemans krijgt een vrije trap op een mooie plek. Stijn Bergmans achter de bal. Stijn neemt zijn aanloop en draait de bal gevaarlijk bij de tweede paal in de zestien. Bas van Boxtel legt de bal met het hoofd terug en het is Djordi Smout die van dichtbij de gelijkmaker binnen prikt. DESK op gelijke hoogte.

De eerste helft gaat gelijk op. DESK krijgt kansen en Philippine zorgt voor veel dreiging in de snelle omschakeling. In het tweede gedeelte van de eerste helft is het de gastploeg uit Zeeland dat op voorsprong komt. De verdedging van DESK wordt aan de linkerkant verrast en met een lage voorzet wordt de 1-2 van dichtbij binnen getikt.

Op slag van rust is het DESK die een prima eerste helft speelt, dat op gelijke hoogte komt. Smout wordt diep gestuurd en wordt binnen de zestien gevloerd. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip waar Smoutje aan mag gaan leggen. Djordi neemt zijn aanloop en vlamt de bal strak onderin de hoek en tekent voor zijn tweede treffer.

Met een 2-2 ruststand gaan beide ploegen aan de thee voor de rust.

Na de pauze is het direct Philippine dat goalie Van de Beukel weer op de proef stelt. Carlo redt een poging van de tegenstander uitstekend en voorkomt dat Philippine op voorsprong komt. Even later is het DESK dat in de aanval trekt. Op het middenveld wordt er flink gestreden en het is Mitchell Bastianen met een heerlijke steekpass die Djordi Smout de diepte in stuurt.

Smout penetreert de zestien en ziet de doelman van Philippine uitkomen. De goalie uit Zeeland gooit zich in de loop van Smout, waarna Smout met een weergaloze stift de bal over de doelman lift tegen de touwen. DESK op een 3-2 voorsprong. Nu vasthouden en niets meer weggeven zou je zeggen.

Niets is minder waar, want het is de tegenstander uit Zeeuws-Vlaanderen die de stand weer op gelijke hoogte brengt. Dwars door het centrum stoomt Philippine op en lobt de bal op de uitkomende v/d Beukel heen. Nog geen paar minuten later is het DESK dat in de aanval gestuit wordt. Mitta op de rand zestienmeter van de tegenstander wordt geblokt en de scheids laat doorspelen. Een razendsnelle omschakeling over rechts zorgt gelijk dat Philippine eruit kan komen. De bal wordt voorgetrokken bij de tweede paal, waar de tegenstander eenvoudig de bal binnen kan koppen.

Met nog een goed kwartier op de klok is het Django Hooymayers die vervroegt onder de douche kan. Een overtreding op de helft van de tegenstander levert zijn tweede geel op en DESK zal in het laatste kwartier met tien man verder moeten om de gelijkmaker te forceren. DESK krijgt nog een vrije trap op een meter of twintig van het doel van Philippine. Stijn Bergmans achter de bal, neemt zijn aanloop en plaatst de bal op het doel van de tegenstander. De doelman tikt de bal corner.

In de laatste minuten van de wedstrijd is het weer Philippine dat, gezien het spelbeeld de tweede helft, de voorsprong verder uitbreidt. Een bloedsnelle counter gaat te snel voor de DESK defensie die daarmee de vijfde tegentreffer te verwerken krijgt deze wedstrijd.

De ploeg heeft er voor gestreden, maar moest zijn meerdere erkennen in Philippine. Helaas zit het sprookje van Kaatsheuvel er al in de eerste ronde van de nacompetitie op en sluit DESK daarmee het seizoen af.

“Dan volgend seizoen maar gelijk rechtstreeks”, aldus de trefzekere Smout die met drie goals man-of-the-match werd.

Tags: , ,