Groen Wit MO11-1 – DESK MO11-1 (1-4)

03-06-2018 om 21:50 MO11-1, Wedstrijdverslagen

DESK MO11-1 sluit met winst af

De meiden van DESK MO11-1 die dit seizoen voor het eerst samen spelen hebben de competitie afgesloten met een knappe tweede plaats. Vandaag mochten de dames van DESK uit in Breda tegen Groen-Wit voetballen. Bij winst zou DESK op 1 punt van de kampioen komen.

DESK start fel. De eerste kans volgt na vier corners. Het is Merel van Gerwen die de bal net naast het doel prikt. Niet veel later is het wel raakt. Een heerlijke combinatie tussen Suus v/d Pennen en Merel van Gerwen brengt Lisa Sins in staat op te stomen richting het Groen-Witte doel. Lisa gebruikt goed haar schouder en schudt haar tegenstander af loopt op het doel af, ziet de keepster komen en prikt de bal heerlijk in de verre hoek.

DESK op 0-1. Het team gaat door en zet de tegenstander goed onder druk in de beginfase. Het spel wordt snel naar rechts verlegd, waarna Flo Hakkert door het midden door kan en de bal ook in de verre hoek prikt. De marge is twee doelpunten. Merel brengt de marge op 3 als ze knap door gaat op het doel van Groen-Wit en het net doet bollen.

Flo Cleijn, ’s avonds nog getraind nadat ze op stap zijn geweest naar Crossroads en een bezoekje aan de Tolgahan, schiet met een geplaatst schot van afstand. De poging gaat net over. Dan komt Groen-Wit er uit. De tegenstander maakt gebruik van de ruimte achterin bij DESK en countert er lustig op los. Keepster Kenza Netten komt uitstekend uit haar doel en weet de aanval van Groen-Wit te stoppen.

Weer een uitbraak van Groen-Wit en een geweldige redding van Kenza. Een corner volgt, welke gelijk wordt ingedraaid. Groen-Wit scoort en brengt de stand op 1-3. Het tweede gedeelte van de eerste helft komt Groen-Wit er meer uit en wordt dreigender. Voor DESK probeert Flo Cleijn het weer met een gevaarlijk geplaatst afstandsschot. De keepster van Groen-Wit redt knap en voorkomt een treffer van Cleijn.

Groen-Wit countert er aardig op los maar het is absoluut Kenza die haar team op een marge van twee houdt. Ze staat uitstekend te keepen en voorkomt dat Groen-Wit weer terug in de wedstrijd komt op slag van rust.

Met een 1-3 tussenstand gaan beide ploegen aan de ranja. DESK opent offensief na de rust, maar het wordt verrast met een vlijmscherpe counter. De poging van de aanvalster van Groen-Wit gaat net voor het doel van Kenza langs naast.

Lisa Sins komt van achteruit op en geeft een heerlijke steekpass op Pleuntje Pepping Power. Pleun kan door en lost een goed schot, maar de keepster van Groen-Wit redt. Merel met een diepe bal op Pleun, die Pleun direct doorspeelt op Flo Hakkert. Kleine Flo, niet van de bal te krijgen, kan op het doel af en prikt de 1-4 binnen.

De defensie van DESK met als aanvoerdster Super Suus heeft Groen-Wit goed onder controle. Maartje en Lisa op de backposities weten de tegenstanders te stoppen als deze dreigen op te komen via de flanken.

Bente van Loon houdt het veld goed breed en jaagt goed door. Bente vooruit krijgt de bal ingespeeld en lost een schot van dichtbij. De poging van Bente wordt gestopt door de keepster van Groen-Wit. Floortje de Jong bikkelt hard en probeert Groen-Wit van het doel af te houden, wat ook goed lukt. Floortje bedient haar teamgenoten aan de zijkant en speelt een heerlijke wedstrijd.

Er wordt afgefloten met een 4-1 overwinning voor de meiden van DESK. Een uitstekende beginfase en vroege voorsprong van DESK betekend drie punten in de pocket en een knappe tweede plaats in de competitie op 1 puntje van de kampioen.

Een geweldige teamprestatie van de meiden als afsluiting van dit seizoen. Er wordt afgefloten met een 4-1 winst voor de meiden van DESK. Knap gespeeld en een schitterend seizoen. De stand is weer eens verkeerd bijgewerkt in Voetbal.nl waardoor het lijkt dat de eindstand 4-1 was. Dat was het ook maar wel in het voordeel van DESK.

Aanstaande woensdag staat er nog een pittig duel op het programma tegen de ouders van de MO11-1. Kaartjes zijn te koop achter de bar in de kantine. Sommige ouders zijn al op trainingskamp ter voorbereiding op deze kraker.

We verwachten veel vuurwerk, figuurlijk dan, want de meiden zijn gebrand ook deze pot te winnen.

Tot woensdag.

Tags: