Oprichtingsbijeenkomst “Old Stars” wandelvoetbal 60+

06-06-2018 om 11:00 DESK Nieuws

Op maandag 28 mei jl. zijn een achttiental “Old Stars”o.l.v. vertegenwoorigers van Contourde Twern, K.B.O. Kaatsheuvel en v.v. DESK in de bestuurskamer van v.v. DESK bij elkaar geweest om een afdeling “Old Stars” bij v.v. DESK op te richten. Met zoveel aanmeldingen voor de oprichtingsvergadering waren voldoende “Old Stars” aanwezig om te spreken van een prima eerste opkomst. “ Old Stars” kan van start gaan, was de algemene mening bij het openen van de vergadering o.l.v. secretaris van v.v. DESK, Christ van Wezel.

Na een woord van welkom en een gloedvol betoog van K.B.O. vertegenwoordigster Lia Leemans om lid te worden van de plaatselijke K.B.O. en deel te nemen aan het nieuw op te richten “wandelvoetbalteam”, werden een aantal onderwerpen besproken.

Door Jos Hermsen en Willie Timmers werd uit de doeken gedaan wat Walking Football inhoudt: een combinatie van veld- en zaalvoetbal. Trainingen en wedstrijden worden gespeeld op het kunstgrasveld van v.v. DESK. De afmetingen van het speelveld en van de doelen zijn aangepast aan de leeftijd: 60 plus. Officiele wedstrijden worden gespeeld 6 tegen 6 en duren slechts een kwartier. Slidings, ballen boven heuphoogte en lichamelijk contact zijn verboden. Er wordt zonder keepers gespeeld.

Een discussiepunt leverde het tijdstip op wanneer er gestraind en gespeeld kan worden. Vanwege de verplichtingen van een aantal opa’s om als  oppasopa te functioneren, werd er een enquete gehouden op welke ochtend de meeste aanmeldingen aan het wandelvoetbal zouden kunnen beginnen. Op een later tijdstip wordt hierover een beslissing genomen.

Het programma op een ochtend begint met een samenkomst in het clubhuis van v.v. DESK. Van 10.15 u tot 11.15 u vindt de training plaats Vanaf 11.15 u tot 12.00 u is er in de kantine van v.v. DESK gelegenheid om de derde helft te spelen.

Het is de bedoeling om half september met trainingen en wedstrijden te beginnen. De werkgroep is in overleg met een club die een demonstratiewedstrijd kan spelen. Met Kerstmis en Nieuwjaar is er zoals bij alle amateurclubs sprake van een winterstop. Bij extreme weersomstandigheden kan er niet gespeeld worden.  De werkgroep is nog op zoek naar een trainer. Marc Janssen van PMA fysiotherapeuten te Kaatsheuvel heeft zich bereid verklaard om de Old Stars in lichamelijk opzicht te ondersteunen.  De contributie bij v.v. DESK bedraagt € 22,50 per kwartaal. Men is hierdoor volwaardig lid van v.v. DESK en ook van de K.N.V.B.

Alle mannen die zich aangemeld hebben, worden via hun e mailadres op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Men kan zich opgeven bij Jos Hermsen

E [email protected]

T 06 – 10450822

Tags: