Jurre Janssen Toernooi: de finale

24-06-2018 om 13:00 DESK Nieuws, Jeugdvoetbal, Jurre Janssen Toernooi, Speciale aandacht, Wedstrijdverslagen

Het zijn de ploegen DESK Jurre Janssen en DESK2 die als groepswinnaars de finale op het hoofdveld spelen. Nadat alle beslissingswedstrijden gespeeld zijn, verzamelt iedereen zich rondom het hoofdveld van DESK om de finale gade te slaan.

DESK Jurre Janssen is gebrand en gaat vol in de strijd om voor hun Jurre zijn toernooi te winnen. DESK2 gaat er ook vol voor en dat is in de duels goed merkbaar. DESK JJ met de eerste grote kans, maar de doelpoging van dichtbij wordt van de doellijn gekopt. DESK2 laat niet het kaas van het brood eten en komt er in de omschakeling ook gevaarlijk uit.

DESK JJ krijgt kansen op de openingstreffer. Eerst is het Kay Kemmeren die doelman Lars Damen test. Vervolgens is het Sven Stokkermans die de keeper aan het werk zet. Niet veel later is het weer Kay Kemmeren die de uitstekend keepende Lars tot het uiterste dwingt.

Het is DESK JJ die op zoek gaat naar de eerste treffer van de finale, maar steeds op doelman Damen stuit. De wedstrijd wordt heel even stil gelegd als Noah Raaijmakers in een luchtduel licht geblesseerd raakt. Gelukkig voor DESK2 kan Noah verder en de wedstrijd gaat weer in hoog tempo door.

Rens v/d Linden aan de rechterkant geeft een scherpe voorzet richting de doelmond. In de lucht is het Wessel Jacobs die de bal op doel kopt, maar u raadt het al, de poging wordt gekeerd door Lars Damen. Sam Verschut, spelend tegen zijn broer Djurre, treft ook Lars op weg naar de openingstreffer.

Een razendsnelle uitbraak van DESK2 zorgt voor spanning in de finale. Maar ook hier is het de doelman die de ploeg in de wedstrijd houdt. Sem Raaijmakers stopt een doelpoging van zijn broer Noah knap en houdt zijn doel het gehele toernooi schoon. De finale eindigt in een 0-0 stand en dus zal de beslissing vallen bij het nemen van penalties.

Ieder team stelt drie spelers op die vanaf elf meter de beslissing kunnen gaan brengen. DESK2 begint met Donny Roelen die de bal tegen de touwen jaagt. DESK JJ komt gelijk na een benutte strafschop door Wessel Jacobs. Dan is het de beurt aan Noah Raaijmakers die oog in oog staat met zijn broer Sem. Noah neemt zijn aanloop en vlamt de bal over het doel.

Rens v/d Linden neemt de tweede pingel voor het Jurre Janssen team en schiet raak. DESK2 moet scoren om nog kans te maken op de titel. Wouter v/d Sanden achter de bal, neemt zijn aanloop en poeiert de bal stijf in de kruising. Heerlijk genomen strafschop en onhoudbaar voor Sem. De beslissing van het toernooi ligt op de schouders van Tom v/d Linden.

De aanvoerder van het Jurre Janssen team legt de bal op de stip en heeft nog even een onderonsje met doelman Damen die een geweldig toernooi heeft gekeept. Alle ogen van de honderden aanwezigen zijn gericht op Tom die de beslissing van het toernooi op zijn schouders voelt. Tom legt de bal neer, Lars Damen neemt plaats op de lijn en Tom neemt zijn aanloop.

De aanvoerder van DESK Jurre Jannsen ziet doelman Lars zijn hoek kiezen en Tom plaatst de bal in tegengestelde hoek. DESK Jurre Janssen team wint het toernooi op penalties en wordt gehuldigd in het bijzijn van alle andere teams.

Tijdens het privé moment, samen met het DESK Jurre Janssen team, de organisatie en broer, zus, vader en moeder van Jurre, volgt er een persoonlijke afsluiting van het Jurre Janssen toernooi. Aanvoerder Tom v/d Linden draagt het kampioenschap op namens het team aan Jurre Janssen en overhandigt de schaal.

De finale zit er op en wij kijken vol trots en met kippenvel terug op een geweldige levende herinnering aan Jurre Janssen.

Tekst: Dieter Cleijn