Jurre Janssen Toernooi: verslag van de wedstrijden

24-06-2018 om 12:15 DESK Nieuws, Jeugdvoetbal, Jurre Janssen Toernooi, Speciale aandacht

DESK Jurre Janssen – RKDVC (2-0)

Voorafgaand aan de aftrap wordt er door het team de jel van toen ingezet. “Wat gaan we doen? Winnen, Wat gaan we doen? Winnen, Wat gaan we doen? Winnen!” Dan gaat het team, gecoacht door Toon Stokkermans aan de bak. DESK JJ zet RKDVC direct vast op eigen helft. Kay Kemmeren poeiert de bal vanaf rechts op de lat. DESK JJ drukt RKDVC ver terug op eigen helft en komt op voorsprong. Een diepe bal op Kay, die een-op-een op de doelman uit Drunen stormt, wordt heerlijk met een lob afgerond.

Een corner van Sam Verschut wordt ingedraaid en blijft in de zestien hangen. Mike van Kampen voor DESK JJ pikt de bal op en jaagt de bal tegen de touwen. DESK JJ op een 2-0 voorsprong. Sam Verschut krijgt de mogelijkheid om de score verder uit te breiden, maar de goalie van RKDVC weet zijn doelpoging te keren. Na 20 minuten voetballen fluit scheidsrechter van Ham voor het einde.

Dan is het de beurt aan DESK2 die het opneemt tegen FC Tilburg.

DESK2 – FC Tilburg (1-0)

In de beginfase gaan beide ploegen op zoek naar de openingstreffer. Het is DESK2 dat de hulp krijgt van de doelman uit Tilburg en op voorsprong komt. De keeper heeft de bal op de grond en wil deze terug het veld in schieten. Het is de scherpe Tom van Weereld die zijn kans ziet als de bal iets te ver voor de doelman ligt. Tom pikt de bal af, speelt de keeper uit en schuift de bal vervolgens in het lege doel. DESK2 op voorsprong.

FC Tilburg wordt sterker en doelman Lars Damen moet aan de bak. DESK2 heeft moeite met de tegenstander in de kleine ruimte en ziet dat de tegenstander steeds verder richting het doel van Damen komt. DESK2 weet de tegenstander van scoren af te houden en wint de wedstrijd met 1-0.

Dan is het weer de beurt aan het Jurre Janssen team.

DESK Jurre Janssen – vv Dongen (4-0)

vv Dongen start fel, maar het is DESK JJ dat kansen krijgt. Een voorzet van Kay wordt overgekopt door Wessel Jacobs. Even later is het Sven Stokkermans die vanaf links naar binnen trekt en de verdediging zoekt tikt. Het schot van Sven gaat in het zijnet. Na enkele minuten voetballen is het de geweldige crosspass van Koen op Wessel die de Wessel de openingstreffer van de wedstrijd bezorgt. DESK JJ op voorsprong.

Doelman Sem raaijmakers komt voor het eerst in actie dit toernooi. Sem plukt een hoge voorzet uit de lucht en brengt de bal terug het veld in met een lange uittrap. Damaris Paulides ziet Kay Kemmeren vertrekken en bedient hem met een heerlijke steekpass. Koud kunstje voor Kay die daarna DESK JJ op een 2-0 voorsprong zet. Niet veel later is het weer Kay die scoort.

Een corner van Sam Verschut voor DESK JJ wordt weggewerkt, maar de tweede bal wordt opgepikt door DESK JJ. Het is Tom v/d Linden die met een schitterende stift de bal in de verre hoek laat ploffen. DESK JJ wint ook hun tweede wedstrijd.

vv Berkdijk – FC Tilburg (1-0)

Kaatsheuvel Zuid is ook vertegenwoordigd op het Jurre Janssen Toernooi. vv Berkdijk neemt het op tegen FC Tilburg

Onder leiding van coach Richard Netten komt Berkdijk er gelijk gevaarlijk uit. Een corner van Berkdijk wordt weggewerkt door FC Tilburg en weer opgepikt door Berkdijk. Een schot vanaf rechts belandt hard op het aluminium en kan weggewerkt worden. FC Tilburg is gewaarschuwd voor de gevaarlijke aanvallers van Berkdijk.

Enkele minuten later is het Tilburg dat een levensgrote kans krijgt voor de openingstreffer. De aanvaller van Tilburg schiet de bal net naast. Een minuut later is het weer Tilburg wat voor gevaar zorgt, maar de doelman van Berkdijk redt geweldig en houdt zijn team in de wedstrijd.

Berkdijk komt op voorsprong na balverlies op het middenveld van Tilburg. Een razendsnelle omschakeling van Berkdijk over rechts zorgt voor de openingstreffer. Berkdijk op 1-0 krijgt niet veel later de kans op 2-0. Weer een vlijmscherpe aanval over rechts. De voorzet die volgt gaat perfect naar de tweede paal, waar de bal over gepoeiert wordt. FC Tilburg probeert de stand gelijk te trekken, maar slaagt er niet in om op gelijke hoogte te komen met Berkdijk.

DESK Jurre Janssen – Tricht

Een directe concurrent voor het kampioensschap van het toernooi ziet DESK JJ voor het eerste gevaar zorgen. Damaris Paulides schuift de bal met een bekenen laag schot net naast. Dan wordt de keeper van Tricht op de proef gesteld door Kay Kemmeren. Sam Verschut, dichtbij de openingstreffer, ziet zijn poging ook gekeerd worden door de goalie van Tricht.

DESK JJ speelt aanvallend en het is wachten op de treffer. Kay zorgt weer voor gevaar, maar het doelpunt valt nog niet. Sem Raaijmakers stopt een gevaarlijke uitbraak van Tricht en houdt zijn team in de wedstrijd. Het Jurre Janssen team speelt heerlijk. Wessel op links trekt de bal voor de zestien in, maar de kopbal die volgt wordt geweldig gestopt door de doelman van Tricht. Sam Verschut krijgt de mogelijkheid van Wessel even later om de leren knikker tegen de touwen te jagen, maar het is de doelman van Tricht die zich onderscheidt. Er wordt afgefloten met een brilstand en DESK JJ wordt groepswinnaar na twee gewonnen en een gelijkspel.

Ook DESK2 wordt groepswinnaar en zal in de finale aan de bak moeten tegen het Jurre Janssen team.

Als alle groepswedstrijden zijn gespeeld maken de teams zich op voor de laatste wedstrijd.

De laatste wedstrijden worden als volgt gespeeld:

vv Dongen – RKDVC
De beste nummer twee van de groepsfase wordt uiteindelijk gewonnen door RKDVC dat met 5-2 wint van vv Dongen

Tricht – Berkdijk
De wedstrijd tussen de beste nummers drie uit de groepsfase wordt met 2-0 gewonnen door Tricht.

RKDVC – FC Tilburg
De beslissingswedstrijd voor de nummers vier uit de groepsfase wordt gewonnen door FC Tilburg.

De finale van het Jurre Janssen Toernooi wordt gespeeld tussen DESK Jurre Janssen en DESK2. Het verslag van de finale is te lezen in een los artikel.

Tekst: Dieter Cleijn