Kippenvel tijdens eerbetoon aan Jurre Janssen

24-06-2018 om 12:28 DESK Nieuws, Jeugdvoetbal, Jurre Janssen Toernooi, Speciale aandacht

Zaterdag 23 juni stond de Eikendijk in het teken van Jurre Janssen. Onze vriend, teamgenoot, zoon, broer, en echte Desser die vijf jaar geleden bij het noodlottig auto-ongeluk om het leven kwam. Zeven moeders van de toenmalige D1 2012-2013 startten het initiatief twee jaar geleden om de herinnering aan Jurre levend te houden met de organisatie van het Jurre Janssen Toernooi.

Nu twee jaar later ligt er een compleet draaiboek, zijn er menig uren overleg, telefoontjes en is er tot in de puntjes gezorgd voor een geweldig eerbetoon. De zaterdagochtend begint ligt bewolkt met een prima temperatuurtje om te voetballen. Rond half tien worden de eregasten, vader, moeder, broer en zus ontvangen en betreden familieleden van Jurre de rode loper bij de ingang van het sportpark. De gasten worden ontvangen, evenals de deelnemende teams van RKDVC, Berkdijk, Tricht, vv Dongen, FC Tilburg en DESK. De vrienden van Jurre uit zijn toenmalige team spelen vandaag speciaal voor DESK Jurre Janssen. Aan de kleinste details is gedacht. De shirts van het team hebben het speciaal ontworpen logo voor het toernooi op de borst.

Als alle gasten en teams ontvangen zijn spreekt jeugdvoorzitter Bas Mikkers een welkomstwoord. Hij blikt even terug en complimenteert de initiatiefnemers voor de organisatie van het toernooi. Er volgt een minuut stilte. Kippenvel als de honderden aanwezigen hun herinnering aan Jurre in gedachten ophalen op een muisstille Eikendijk. Vervolgens is het burgemeester Hanne van Aart die met een persoonlijke boodschap iedereen toespreekt.

Idool van Jurre in zijn tijd was Danny Koevermans, toen spelend voor PSV. Jurre liep als kleine jongen vroeger tijdens een thuiswedstrijd van PSV aan de hand van Danny in de line-up het veld op in het Philips Stadion. De aanwezigheid van Danny wordt enorm gewaardeerd. Grote waardering voor zijn komst en het speciale shirt van PSV voor Jurre met alle handtekeningen van de huidige PSV-selectie. Het shirt wordt door Danny overhandigd aan Marc, Desiree, Lotte en Jelte.

Dan volgt de opening van het Jurre Janssenlaantje. Zus Lotte en broer Jelte worden ondersteund bij het onthullen van de speciale straatnaamborden door Hanne van Aart. Er vloeit een traan. Een traan van verdriet, het verlies, het gemis, maar vooral van trots aan iedereen die mee gewerkt heeft om de herinnering aan Jurre levend te houden. Wederom kippenvel als het laantje de naam van Jurre heeft gekregen.

Om 11:00u is het de beurt aan alle teams om zich sportief te onderscheiden tijdens dit toernooi. Op het hoofdveld trapt het DESK Jurre Janssen team af tegen RKDVC. Voorafgaand aan de aftrap zijn het broer Jelte en Danny Koevermans die het toernooi samen met de aftrap op de middenstip openen.

Het toernooi is begonnen en alle groepswedstrijden worden aangevangen door alle teams. Het verslag hiervan is te lezen in een los artikel. De laatste wedstrijden voor de beslissing van de eindstand van het toernooi zijn afgerond, waarna de finale volgt.

De finale wordt gespeeld en de prijsuitreiking wordt na de finale door Bas Mikkers gedaan. Alle teams worden bedankt voor hun deelname. Het scheidsrechterscorps wordt bedankt voor hun fantastische wedstrijdleiding evenals alle vrijwilligers die het toernooi mogelijk maakten met hun ondersteuning. Alle sponsoren worden bedankt en de zeven moeders die het initiatief getoond hebben voor de levende herinnering aan Jurre worden door Jelte, Lotte, Marc en Desiree persoonlijk bedankt.

Na het officiële deel en de afsluiting van het toernooi gaat het Jurre Janssen team samen met broer, zus, vader en moeder van Jurre naar de middenstip voor een persoonlijke afsluiting van het Jurre Janssen toernooi. In de middencirkel staan het Jurre Janssen team, de organisatie van het toernooi vergezeld met broer, zus, vader en moeder van Jurre om gezamelijk stil te staan in gedachten bij Jurre.

Aanvoerder Tom v/d Linden draagt het kampioensschap van het toernooi op aan Jurre en schenkt de schaal aan de zijn broer, zus, vader en moeder. Een schitterend gebaar, voor én door Jurre Jannssen zijn teammaten nu vijf jaar later. De yel klinkt nog een keer door het gehele team. Kippenvel en een traan volgen als de geel-blauwe ballonnen worden opgelaten richting Jurre. Eenieder in gedachte bij Jurre met een persoonlijke boodschap voor hem volgen de ballonnen die tot grote hoogte stijgen.

Tot grote hoogte is dit fantastische toernooi met de blijvende herinnering aan Jurre ten einde gekomen. Er kan met veel trots en waardering terug gekeken worden naar deze geweldige dag.

Jurre, bedankt!
Opdat wij niet vergeten!