Efteling Pupillenweekend 2018

02-07-2018 om 18:12 DESK Nieuws, Pupillen, Speciale aandacht

Zaterdag en zondag was het tentenkamp opgeslagen op veld C van sportpark Eikendijk. De jeugd van O10 t/m O13 stonden met de ouders zaterdagmiddag klaar met de campingkloffie om de luchtbedden op te pompen en de tenten van de teams in te richten. Meer dan 100 jeugdspelers en -speelsters hadden zich ingeschreven voor het evenement. Een flinke klus om al deze jonge pubers van boeiende activiteiten te voorzien en te zorgen voor een geslaagd Pupillenweekend.

Nadat de tenten ingericht waren, volgde er op het bloedhete kunstgrasveld een complete voetbalclinic. De clinic werd gegeven door de nieuwe hoofdtrainer van DESK, Tom Heijkoop. Samen met selectiespelers, spelers uit de A-selectie en de trainer van DESK 2 werden er 9 oefeningen afgewerkt. Veel drinken, want het weer zat goed mee.

De thermometer liep op tot 30 graden, maar dat weerhield het honderdtal jeugdspelers niet om zich vol in te zetten tijdens de voetbalclinic. Nadat de clinic afgerond was, speelden alle teams een toernooi onderling tegen hun leeftijdsgenoten. Gevolgd door een goed verzorgde BBQ werd het avondprogramma gestart met een heuse pubquiz. Fanatiek deden de deelnemers mee aan de quiz om te strijden voor de eeuwige roem.

De avond en de nacht was lang. Sommige tenten waren al snel onder zeil en konden toch enkele uren slapen. De wacht werd gehouden op het veld door ouders van DESK evenals het toezicht op de accommodatie. In een enkele tent werd er geen oog dicht gedaan en dat gebeurde op zondagochtend op de terugweg naar huis in de auto. We kijken terug op een geslaagd Efteling Pupillenweekend en bedanken de sponsoren en alle vrijwilligers die dit evenement tot een geweldig succes gebracht hebben. Speciale dank voor de organisatie van het Pupillenweekend!

Volgend seizoen weer een nieuwe editie, maar nu eerst vakantie!