Nieuws

Meidenvoetbalclinic met eredivisiespeelsters groot succes!

03 maart 2020
www.vvdesk.nl
Meiden helpen mee voor Nurija van Schoonhoven

Deze zondag stonden er ruim zestig meiden op de voetbalvelden van DESK voor de aanvang van een hele dag voetbalclinic met Eredivisie speelsters. Een initiatief dat genomen werd na de uitzending van Spoorloos in December over het terug vinden van de biologische moeder van de Russisch-Nederlandse Nurija van Schoonhoven. Nurija werd toen zij twee jaar was uit Rusland geadopteerd door een Nederlandse familie die haar lieten opgroeien. Afgelopen jaar keerde Nurija terug naar haar geboorteland om haar roots en biologische moeder te vinden en dat is gelukt. 

Helaas is de moeder van Nurija aan zorg gebonden en is deze verre weg dan die wij hier in Nederland kennen. Daarom spaart Nurija voor een betere zorg voor haar moeder in Rusland. Initiator van deze voetbalclinic, Roel van Gorp van VOAB, benaderde Nurija na de uitzending om het idee voor te stellen. Hij benaderde een achttal Eredivisie speelsters die deze dag mee wilden helpen als trainster van een meisjesteam gedurende de clinic. Roel vond de benodigde ruimte aan de Eikendijk en nam contact op met Susanne Landzaat die het meisjesvoetbal bij DESK coördineert. 

En zo stonden vandaag een achttal Eredivisie speelsters voorzien van een eigen meisjesteam om klokslag tien uur aan de start van de voetbalclinic. Nurija van Schoonhoven de speciale trainster vandaag voetbalt samen met Anna Björk Kristjánsdóttir en Kayleigh van Dooren bij de dames van PSV. En nemen alle drie een team enthousiaste meiden onder hun hoede. 

Voetbalster Caitlin Dijkstra, uitkomend voor het vrouwenvoetbal bij Ajax, neemt groep twee van de meiden mee en legt de lat gelijk hoog. Voor minder dan het kampioenschap ging deze groep fanatieke meiden niet. 

Vera ten Westeneind neemt de meiden van groep vier onder haar vleugels. Vera kende vorig seizoen een ware nachtmerrie toen ze net als Memphis Depay haar voorste kruisbanden scheurde en vol aan de revalidatie kon om terug te keren op het voetbalveld. Op dit moment voetbalt Vera bij de vrouwen van Ado Den Haag. 

Nidia Bos, Sophie Cobussen en Isa Pothof uitkomend voor Excelsior namen gezamenlijk ook twee teams als trainsters en begeleidsters voor hun rekening tijdens deze meidenvoetbalclinic. 

Groep zes van de meiden werd ondersteund en getraind door Emma Coolen, tegenwoordig spelend voor Woezik. Emma is ook bekend van het nauwlettend volgen van onze Oranje Leeuwinnen op het Wereld Kampioenschap vrouwenvoetbal afgelopen jaar in Frankrijk. 

Als alle deelneemsters welkom zijn geheten en alle teams en trainsters elkaar voorgesteld hebben start de warming up op het kunstgrasveld van DESK. De teams trainen individueel met eigen trainster(s) en ook aan de keepsters is volop gedacht. Keeperstrainer Bram Bastiaansen van VOAB samen met Isa Pothof hadden speciaal voor de keepsters van de clinic speciale keepersoefeningen voorbereid. Tijdens de training werd de aanwezige pers van het Brabants Dagblad rond de oefeningen en speciaal rondom Nurija van Schoonhoven opgesteld voor dit geweldige initiatief. 

Initiator Roel van Gorp, chef de mission tijdens deze geweldig georganiseerde voetbalclinic, wordt gebeld door Omroep Brabant die met een filmploeg het sportpark opgereden komt. Een speciaal item wordt gedraaid aan de Eikendijk door Omroep Brabant. Geweldig dat er zoveel aandacht naar uit gaat voor het initiatief en het uiteindelijke doel van Nurija van Schoonhoven. 

Na een uurtje trainen gaan de meiden zich opmaken de poulefase. Twee poules van vier teams worden verdeeld en samen met de trainsters afgewerkt. Onder leiding van het jeugdscheidsrechterscorps van VOAB worden de wedstrijdjes van 12 minuten in rap tempo gespeeld. De teams zijn goed aan elkaar gewaagd en de eerste wedstrijden gaan goed gelijk op. 

De poulefase is gespeeld en alle trainsters en deelneemsters gaan richting het clubhuis van DESK om te genieten van een volledig verzorgde lunch die mogelijk gemaakt is door sponsor Albert Heijn Kaatsheuvel. Ook ondernemend Kaatsheuvel zet zich ook fantastisch in voor het goede doel en voorziet de meiden van een rijkelijke lunch. 

Na de lunch vindt het laatste deel van de voetbalclinic plaats. Op veld C vinden alle kruisfinales en finales plaats. Een spannend gebeuren, want bij maar liefst twee finales moest er een beslissing komen door het nemen van penalties. 

Uiteindelijk wisten de volgende trainsters en hun teams de finale te winnen. Caitlin Dijkstra met haar meiden won de finale van Anna Björk Kristjánsdóttir en haar team. Voor alle deelneemsters is er een aandenken van deelname aan deze voetbalclinic. Alle speelsters ontvingen een medaille van hun trainsters en de top drie die een stapje extra voor het goede doel had gedaan voor Nurija kreeg nog een persoonlijke attentie. 

Dan is het moment daar dat de opbrengst van de voetbalclinic bekend gemaakt wordt. Een cheque ter waarde van € 1.382,68 werd door Roel van Gorp namens alle deelneemsters van de geweldige voetbalclinic overhandigd. Een mooi gebaar en een mooi steuntje voor Nurija om haar moeder een stapje dichterbij goede zorg te geven. 

Na de uitreiking van alle medailles en de cheque met de opbrengst van de voetbalclinic gaan alle zestig deelneemsters op handtekeningen en selfie-hunt met alle aanwezige Eredivisie speelsters. Een schitterende voetbalzondag op sportpark Eikendijk bij DESK in samenwerking met VOAB. Het meisjesvoetbal in de regio leeft en dat is afgelopen zondag wederom weer gebleken. 

Top initiatief, fantastisch enthousiaste trainsters, super fanatieke deelneemsters en alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen vandaag enorm bedankt voor jullie hartverwarmende inzet!

Tekst: Dieter Cleijn

 
www.vvdesk.nl
Voetbalschool Rivierenland start in juli met zomertrainingen bij vv DESK. Hoofd Jeugdopleiding van vv DESK Nigel Branderhorst zal samen… Meer >
 
www.vvdesk.nl
Sterkte aan familie en nabestaanden! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Check hier de spelregels.  Meer >
 
www.vvdesk.nl
Velden niet betreden A.U.B. Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven