Nieuws

DESK stapt over naar selectievoetbal op zaterdag

07 april 2020
www.vvdesk.nl
Een historisch besluit!

Met ingang van komend seizoen (2020-2021) stapt vv DESK over naar selectievoetbal op zaterdagvoetbal. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de snelle ontwikkeling in het hedendaagse amateurvoetbal, waarbij zaterdagvoetbal steeds populairder wordt. In navolging van vele verenigingen in de regio kan ook DESK niet achterblijven met selectievoetbal op zaterdag. Dit betekent dat we voor het seizoen 2020-2021 een standaardteam op zaterdag inschrijven; uiteraard zijn we hierbij wel afhankelijk van goedkeuring van de KNVB. Als dit wordt gehonoreerd - wat normaalgesproken geen probleem oplevert - betekent dit dat we na ruim 90 jaar afscheid nemen van het traditionele zondagvoetbal.

Zaterdagvoetbal
Het bestuur is tot dit besluit gekomen omdat uit gesprekken binnen de huidige zondagselectie (DESK 1 en DESK 2) bleek dat er sterk behoefte is om op zaterdag te voetballen. Daarnaast merken we dat er vanuit de jeugd steeds meer animo is voor zaterdagvoetbal. Kijkend naar de toekomst kunnen we niet anders dan meegaan in deze ontwikkeling. Het bestuur had de leden tijdens een extra ALV graag op de hoogte gebracht van dit besluit. Door de actuele situatie rondom het coronavirus is dit echter onmogelijk om op korte termijn te organiseren. Omdat de aanmelding vóór 1 mei bij de KNVB gedaan moet zijn, hebben we als bestuur - in overeenstemming met de TC Senioren - besloten om voor komend seizoen een standaardelftal op zaterdag in te schrijven. DESK bekijkt de komende tijd de invulling van de selectie. Zeker is in ieder geval dat Tom Heijkoop hoofdtrainer bij DESK blijft. Tom heeft aangegeven de nieuw te vormgegeven zaterdagselectie graag te trainen. Daar zijn we als club uiteraard hartstikke blij mee! 

Recreatief voetbal op zondag blijft
De zaterdagtak bij DESK wordt volgend seizoen uitgebreid naar vier teams: naast de twee bestaande zaterdagelftallen en het nieuwe selectie-elftal, komt een volledig jeugdelftal over. Overigens verdwijnt het zondagvoetbal niet volledig: de overige seniorenelftallen (DESK VR1, DESK VR2, DESK 3, DESK 4, DESK 5 en Veteranen) blijven gewoon actief op de traditionele zondag.

Zodra meer bekend is over de invulling van de selectie, zullen we dit tijdig communiceren. Mochten er onduidelijkheden, vragen en/of opmerkingen zijn, dan kunnen deze gesteld worden aan Jacques van Heijst via voorzitter@vvdesk.nl 

Het bestuur
 


 
www.vvdesk.nl
Een jaartje later dan gepland. Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
Dank je mannen! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Wie speelt waar?  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven