Nieuws

DESK JO7-1 wint de RegioCup 2018

22 december 2018
www.vvdesk.nl
Klasse boys!

Het is winterstop en dus zijn er heel veel teams die momenteel niet voetballen. DESK JO7-1 daarentegen wel. Het team van trainers Robert Blok en Dieter Cleijn stond al vroeg langs de Midden-Brabantweg om op toernooi te gaan in Oisterwijk. Daar werd de RegioCup georganiseerd door Mathijs Knapen, speler van Uno Animo en eigenaar van Voetbal Party. 

DESK JO7-1 kende één afwezige. Maurits de Wijs was er helaas niet bij en geniet momenteel van een welverdiende wintersportvakantie. Fijne vakantie Maurits! Floris Verschuren kwam het team versterken onder de lat. De toppers van DESK hadden een korte warming-up gehouden op een van de indoor kunstgrasvelden en stonden te trappelen om hun eerste wedstrijd te gaan spelen. 

Siem Blok, Dio Cleijn, Julian van Heumen, Cliff Sikkers, Floris Verschuren en Raf de Vreeze stonden klaar voor de aftrap voor de eerste wedstrijd. De tegenstander in deze clash was Jong-Brabant. DESK zet gelijk de tegenstander vol onder druk. Linksback Dio Cleijn geeft een heerlijke pass op Julian die hem droog afrondt. DESK al snel op voorsprong. De doelpuntenmachine van DESK gaat op volle toeren draaien. Het is Cliff Sikkers die er gelijk drie achter elkaar inlegt voor DESK. 

De defensie van DESK heeft nog weinig te doen gehad en geeft Jong-Brabant hoge druk, waar het voetballend moeilijk onder uitkomt. Raf en Siem zorgen voor uitstekend samenspel op het middenveld en voeren de aanvallers van DESK goed aan. De wedstrijd duurt 12 minuten en iedere minuut is het raak. Julian van Heumen tekent ook voor een hattrick en vlamt de 5- en de 6-0 binnen. Nadat Cliff de 7-0 op het scorebord heeft gezet, is het de beurt aan Siem Blok. Een mooie aanval wordt door Siem afgerond en de stand is 8-0. Een minuutje later is het Julian van Heumen die na een geweldige steekpass van Raf de Vreeze voor de 9-0 zorgt. 

Floris in het doel houdt zijn doel schoon en keept een fantastische wedstrijd. De mee opgekomen back Dio Cleijn zorgt er voor dat DESK de dubbele cijfers op het wedstrijdformulier zet. Uit een onmogelijke hoek op de achterlijn krult de kleine blonde Kanjer de bal op een heerlijke manier in het doel. Stand 10-0. 

Cliff Sikkers zorgt voor nog een doelpunt en zet de 11-0 op het scorebord. Dio zorgt voor het laatste doelpunt in de wedstrijd en er wordt afgefloten met een 12-0 overwinning in 12 minuten voor DESK JO7-1. Een goed begin van de RegioCup voor de ploeg van Blok en Cleijn. 

De volgende poulewedstrijd staat op het punt van beginnen. De tegenstander is vv Rijen uit het pitoreske gelijknamige dorp. DESK begint slap en krijgt daarvoor direct de rekening gepresenteerd. Balverlies van DESK op het middenveld wordt dodelijk afgestraft door Rijen. DESK komt op een 1-0 achterstand. Even later is het topschutter Julian van Heumen die de stand weer gelijk trekt. DESK begint weer meer in het spel te komen en komt op voorsprong na een doelpunt van Dio Cleijn. De tegenstander profiteert van een overtal situatie. DESK heeft teveel spelers voor de bal en Rijen countert en gemakkelijk en slim uit. 

Doelman Floris weet de 2-2 niet te voorkomen en de stand is weer gelijk. Een spannende pot waarin DESK nog wakker geschud moet worden. Het loopt nog niet helemaal lekker en de spelers zijn niet scherp genoeg tegen deze goede tegenstander. Julian van Heumen en Cliff Sikkers zorgen voor de 2-3 en de 2-4. De wedstrijd is nog niet gespeeld, want Rijen krijgt de verdiende aansluitingstreffer. Stand 3-4 en de wedstrijd is nog steeds niet gespeeld. Julian zorgt dat DESK wat meer lucht krijgt en tekent voor de 3-5 en de 3-6. De tegenstander blijft voetballen en DESK drukt ook goed door. Dio Cleijn zet de 3-7 op het scorebord en Siem Blok zorgt er met zijn doelpunt voor dat de eindstand van 3-8 in het voordeel van DESK wordt. 

Twee wedstrijden gespeeld en twintig keer gescoord is een prima start in de poulefase voor DESK. De laatste poulewedstrijd is tegen sv SSS. De ploeg uit Udenhout is een geduchte tegenstander en DESK is gewaarschuwd. DESK begint sterk tegen sv SSS. Het komt via Julian op voorsprong, maar de stand wordt weer snel gelijk getrokken door sv SSS als een bal uit de kluts hard binnen getikt wordt. Julian zet DESK weer op voorsprong in een spannende wedstrijd tegen een sterk spelend Udenhout. Julian en Cliff zetten DESK op 3-1 en 4-1 en lopen uit naar 5-1 als Julian zijn vierde doelpunt van de wedstrijd binnen vlamt. 

Even niet opletten van DESK biedt sv SSS de kansen om terug te komen in de wedstrijd. De 5-2 valt binnen en ook de 5-3 is een feit. DESK weer even bij de les en voetbalt de wedstrijd volwassen uit. Ook de derde poulewedstrijd weet DESK te winnen en gaat het naar de kruisfinales als groepswinnaar. In de kruisfinale zal DESK het moeten opnemen tegen de nummer twee van de andere poule, Jong-Brabant 2. 

De kruisfinale begint fel. Beide ploegen voetballen en knokken voor de openingstreffer van de wedstrijd. Na enkele minuten vol druk zetten is het DESK JO7-1 dat op voorsprong komt. Het is Siem Blok die trefzeker is voor de Geel-Blauwen uit Kaatsheuvel. Raf de Vreeze die goed druk zet weet de bal te onderscheppen en een schitterende steekpass te geven op Julian die de 2-0 binnen tikt. De motor gaat weer draaien en de toppers van DESK lopen uit naar een 6-0 voorsprong. Na 12 minuten voetballen is het DESK dat met deze vierde overwinning naar de finale van de RegioCup gaat. 

Een geweldige prestatie van het debuterende team van DESK. Vier wedstrijden gespeeld en gewonnen. In deze vier wedstrijden scoorde DESK maar liefst 31 keer en zal aan de bak moeten in de finale. De tegenstander is VOAB die eveneens alle wedstrijden overtuigend gewonnen hebben. VOAB als favoriet bij de bookmakers heeft een sterk team met technisch behendige spelers. Reden voor DESK om een goede tactiek voor de wedstrijd door te nemen. 

Alle teams en aanhang verzamelen zich naast het hoofdveld van de Soccer Arena waar DESK de aftrap mag nemen tegen VOAB. In de beginfase houden beide ploegen elkaar uitstekend in evenwicht. De gevaarlijkste spelers worden goed gedekt en DESK creëert kansen. Raf de Vreeze en Julian van Heumen zijn beide bijna bij de openingstreffer, maar de bal gaat er nog niet in. 

Na enkele minuten voetballen is het DESK dat de score opent. Een heerlijke treffer van Julian die zijn team op voorsprong zet. VOAB komt er gevaarlijk uit en zorgt voor dreiging in de defensie van DESK. Dio Cleijn en Cliff Sikkers proberen de tegenstander op afstand te houden en zorgen dat Floris Verschuren niet in de problemen komt. DESK komt op 2-0 en drukt door. De doelman van VOAB ziet de derde tegentreffer door zijn benen schieten en DESK blijft scherp. 

Met een 3-0 voorsprong stoomt Siem Blok door het midden mee naar voren. Siem rondt zijn poging beheerst af en tekent voor de 4-0. VOAB doet iets terug en weet een hoog afstandsschot achter Floris in het doel te werken. DESK schakelt een tandje er bij en legt VOAB definitief over de knie als Cliff Sikkers, het Kanon, met een hard schot de 5-1 op het scorebord zet. Uiteindelijk wordt het nog 6-1 als een harde voorzet van DESK door een Goolse verdediger over de doellijn wordt gewerkt. De jeugdscheidsrechter fluit de finale af en de prijsuitreiking gaat van start. 

Alle regionale teams worden gehuldigd en gaan een voor een het podium op. Na de huldiging van de nummer twee van het toernooi, VOAB, is het de beurt aan DESK. Een voor een gaan Cliff, Dio, Floris, Julian, Raf en Siem het podium op om hun zeer verdiende RegioCup troffee in ontvangst te nemen. Een groot applaus voor de ploeg van DESK die als debuterend topteam de RegioCup op haar naam weet te schrijven. 

De trotse trainers feliciteren alle spelers met het winnen van dit geweldig georganiseerde RegioCup voetbaltoernooi. Een heerlijk resultaat voor Cliff, Dio, Floris, Julian, Raf en Siem met het behalen van de titel. 

Gefeliciteerd boys!

Verslag: Dieter Cleijn 

 
 
 
www.vvdesk.nl
Pyromaniacs zetten de Eikendijk in vuur en vlam.  Meer >
 
www.vvdesk.nl
Clinic voor het goede doel! Meer >
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven