Nieuws

DESK JO8-4 debuteert met heerlijk voetbal

17 februari 2019
www.vvdesk.nl
Knap gespeeld jongens!

Een wedstrijd gespeeld na de winterstop door de voormalig DESK JO7-1, waar het met 17-0 tegenstander SSC'55 versloeg, werd de uitdaging voorgelegd om een niveau hoger te gaan spelen. DESK JO7-1 stapte afgelopen week over naar een nieuwe competitie, waar het als JO8-4 een flinke stap voorwaarts zou zetten. 

Daar waar het begin dit seizoen nog Kanjers waren en gedurende de competitie naar de JO7 overstapte, is het snel gegaan met de spelers. De JO8-4 startte afgelopen weekend voor het eerst op een kwart veld met grotere doelen. Een groter veld, grotere doelen en meer spelers zijn flinke aanpassingen in de kopjes van de jonge spelers. Het team had nog niet geoefend om zes tegen zes te spelen met een doelman in het grotere doel, dus waren de spelertjes gespannen. 

De startopstelling van vandaag wisseldoelman Siem Blok, verdedigers Dio Cleijn en Cliff Sikkers, middenvelders Luuk Pöttgens, Raf de Vreeze en Maurits de Wijs en in de punt van de aanval Julian van Heumen. Omdat we nog nooit met een keeper gespeeld hebben, wisselden we twee spelers die ieder een helft keepte. Siem Blok mocht de spits afbijten als eerste doelman en Dio Cleijn mocht zijn debuut als doelman in de tweede helft gaan maken. 

Het veld is uitgezet, de warming-up is gedaan en de gespannen kopjes gaan in de rij staan voor het schudden van de handen. De tegenstander van vandaag was Were-Di uit Tilburg. Het fluitsignaal voor de aftrap heeft geklonken en DESK probeert direct druk te zetten. Het is nog flink wennen voor de boys van trainers Blok en Cleijn en het is nog zoeken naar de posities in het veld. Na een omschakeling komt Were-Di er snel uit en krijgt het een grote kans als het een schot lost op het doel van Siem Blok. De debuterende goalie van DESK keert het schot van Were-Di met een fantastische redding. 

DESK krijgt weerstand van de tegenstander en komt op een 2-0 achterstand voor de time-out. Na 10 minuten voetballen en behoorlijk wennen worden de spelertjes even opgepept en toegesproken door beide trainers. Het belangrijkste vandaag is wennen aan een groter veld en om zes tegen zes met doelman te voetballen als team. DESK probeert aan te vallen met de zenuwen moeten nog uit de beentjes geschud worden. 

Het is inmiddels 5-0 voor Were-Di als DESK de aanval zoekt op slag van rust. Een heerlijke aanval van DESK wordt afgerond met het eerste doelpunt voor de JO8-4 in deze nieuwe competitie. Het is Julian van Heumen die zijn eerste treffer in deze competitie op het scorebord zet. Niet veel later klinkt het rustsignaal. 

Na de rust is het doelman Dio Cleijn die de ploeg verdedigt onder de lat. Siem Blok gaat op het middenveld spelen en Luuk Pöttgens zakt een linie naar achteren. Na rust is het DESK dat weerstand biedt en de tweede treffer maakt. Het is Cliff Sikkers die de bal tegen de touwen jaagt na een prima aanval door de ploeg. Were-Di doet weer iets terug en brengt de stand naar 2-6. De tegenstander geeft ook een cadeautje weg als het de bal bij spits Van Heumen in de voeten schuift. Een koud kunstje voor de goalgetter van DESK die de 3-6 op het scorebord zet. 

Luuk Pöttgens schrijft ook historie in de JO8-4 als hij de vierde treffer van DESK op zijn naam zet. Het wordt 5-7 als Julian van Heumen zijn derde treffer achter de Tilburgse doelman in het doel werkt. DESK is via Cliff Sikkers en Raf de Vreeze dichtbij de aansluitingstreffer, maar beide pogingen gaan naast. De spanning is weer volledig terug in de wedstrijd als het 6-7 wordt. De zesde treffer voor DESK komt van de voet van spits Julian van Heumen. 

Daarna loopt de tegenstander uit Tilburg weer uit en brengt het de stand naar 6-8 met een gruwelijk afstandsschot die hoog in het doel van Dio ploft. Een uitbraak van DESK via Siem, Luuk en Cliff die de spanning weer terug brengt. Cliff scoort de 7-8 en de spelers wennen steeds meer aan hun posities en het nieuwe spel. Were-Di loopt uit naar 7-10 en het is DESK dat een eindoffensief op zet. Maurits de Wijs en Cliff zetten de aanval op via de rechterflank. Raf de Vreeze op weg naar de punt van de aanval ziet een voorzet half hoog op hem gespeeld worden en knalt de bal heerlijke met binnenkant voet in het doel. 

Er wordt afgefloten met een 8-10 eindstand waar het voor de jongens van DESK een heerlijke ontwikkeling overleverde. Het is anders voetballen dan bij de Kanjers of de JO7, waar je zonder doelman en maar met vier spelers in het veld staat. Het team heeft zich onwijs knap teruggeknokt in de wedstrijd en kreeg na de wedstrijd ook de complimenten van de trainer van Were-Di voor het geboden spel als jong debuterend JO8 team. 

We kijken terug op een prima debuut en gaan werken aan het vervolg van de competitie. 

Knap gespeeld jongens!

Verslag: Dieter Cleijn

 
www.vvdesk.nl
Check hier wanneer wie traint.  Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
Voetbalschool Rivierenland start in juli met zomertrainingen bij vv DESK. Hoofd Jeugdopleiding van vv DESK Nigel Branderhorst zal samen… Meer >
 
www.vvdesk.nl
Sterkte aan familie en nabestaanden! Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven