Nieuws

Volle bak ambiance tijdens de vv DESK Pubquiz

17 februari 2019
www.vvdesk.nl
't waar geweldig!

We schrijven vrijdagavond 15 februari alwaar het clubhuis van DESK rond half acht vol stroomt met deelnemers van de vierde editie van de vv DESK Pubquiz. De mannen van het quizgenootschap kenden weer maanden van voorbereiding op de vierde editie van deze legendarische voetbalquiz. 

Aanvankelijk hadden zich 32 teams ingeschreven en bleven er 28 over. Ook een compleet vrouwenteam met als aanvoerster Susanne van Gog. Meedoen is belangrijker dan winnen, was het devies van deze fanatieke dames. 

Om half acht druppelen de eerste deelnemers het clubhuis van DESK binnen. Aan de oproep om deelname in voetbalshirt werd massaal gehoor gegeven. Een ongekend aantal deelnemers was uitgedost met zijn/haar favoriete tricot. Het leverde een kleurrijk tafereel op. Complimenten aan alle deelnemende teams! 

Als alle tafels gevuld zijn neemt Van Riel, die afgelopen week geen eten of drinken binnen kon houden en negen bar op zijn kringspier had staan, het woord. De presentator van de Pubquiz verwelkomt alle deelnemers, legt de huisregels uit en presenteert alle sponsoren. 

Een dankwoord voor alle sponsoren schalt door de speakers voor Boxspring.nl, Farmcamps De Smulhoeve, Fido Administratie, Jack Kemmeren Tegelwerken, kinderdagverblijf De Vuurtoren, Mitra Lips, Trimbach Dozen, Van den Hout & Van Etten en een speciaal woord voor de particuliere sponsor Rinie van Boxtel. 

Als alle formaliteiten achter de rug zijn, start de vierde editie van de Pubquiz met een heerlijke intro. Daarna volgen de sponsoren die als shirtsponsoren gepresenteerd worden. De warming-up wordt gestart in een gloednieuw jasje. Op het groot scherm én op alle overige schermen is de Pubquiz vanuit iedere hoek van het clubhuis goed te volgen. Na twaalf warming-up vragen volgt de tweede ronde met twaalf paspoorten. 

Een korte pauze volgt als de tweede ronde gespeeld is. In de tussentijd wordt er flink gerekend door Gijs Heijda en Jorg Snoeren als alle antwoordformulieren ingeleverd zijn om de eerste tussenstand te bepalen. Notaris v/d Pffff controleert de antwoorden en ziet er op toe dat de puntentelling goed verloopt. De Voetbalprofessoren voeren de ranglijst na de tweede ronde aan. De Zwollenaren, die speciaal twee uur in de wagen hebben zitten meuren, zijn naar de Eikendijk gereden. Het gloednieuwe team, dat gescout is in de Johan Cruijff Arena, is na twee rondes gelijk favoriet voor de titel van de vv DESK Pubquiz. Ze worden op de voet gevolgd door team "V/d Pennen geef ons de antwoorden". De sluitpost van de virtuele Top 3 na twee spelrondes was team "Droomgaard 4.0". 

Ronde drie start met een muzikale ondersteuning van de Champions League hymne. Daarna worden, in rap tempo, twaalf pittige vragen gesteld door presentator Tim van Riel. Ook twaalf Eredivisie-legendes komen aan bod als ronde vier inmiddels ingegaan is. Formulierkes ingeleverd en de mannen kunnen weer gaan tellen. 

De virtuele Top 3 heeft slecht een wijziging ondergaan. Op een voorlopig eerste plaats staan de "Voetbalprofessoren" gevolgd door team "V/d Pennen geef ons de antwoorden". Voormalig nummer drie, "Droomgaard 4.0", is van de derde plaats gestoten door team "FC Pelikaan". 

Als ronde vijf van deze succeseditie van de Pubquiz reeds gaande is zijn het de Trainers die aan bod komen. Een legendarisch interview met Diego Armando Maradonna passeert de revue, evenals Sir Alex Ferguson die zich kapot schrikt na het knappen van een ballon. Het fanatieke publiek wordt tot en met ronde zes geboeid met legendarische voetbalmomenten. In de ronde "Van alles wèh" wordt het verschil gemaakt in de eindstand van deze quiz. 

Nadat alle punten geteld zijn en de spanning inmiddels flink gestegen is wordt iedereen bedankt voor de deelname aan de Pubquiz. Een speciale dank voor alle sponsoren die hun steun hebben laten blijken aan het initiatief van het quizgenootschap. Daarnaast een dankwoord voor Marianne Koot, Sjoukje Monsma, Monique- en Ed van Ham die iedereen uitstekend voorzien hebben van een natje en een droogje. Ook Gijs Heijda en Rik Maas bedankt voor de support en last but not least het Quizgenootschap bestaande uit Tim van Riel, Stijn Bergmans, Dennis v/d Pennen, Jorg Snoeren en Dieter Cleijn. 

De uiteindelijke Top 3 van de vierde editie van de vv DESK Pubquiz: 

1. "V/d Pennen geef ons de antwoorden" 
2. "FC Pelikaan" 
3. "Voetbalprofessoren" 

Na het uitreiken van de bierpakketten, gesponsord door Mitra Lips uit Kaatsheuvel, volgen de hoofdprijzen. De gewonnen prijs voor de "Voetbalprofessoren" wordt direct na ontvangst aan de afdeling Jeugdvoetbal van DESK geschonken. Een geweldige geste van de mannen die daarna nog twee uur terug richting Zwolle moesten kachelen. De populariteit van de vv DESK Pubquiz gaat ver de provinciegrenzen over.

We kijken terug op een geweldige avond vol voetbal, plezier en de nodige hectoliters bier. Bedankt iedereen en tot volgend seizoen als het Quizgenootschap voor de jubileumeditie gaat!

Tekst: Dieter Cleijn

 
 
www.vvdesk.nl
Ook andere festiviteiten verzet.  Meer >
 
www.vvdesk.nl
Onwerkelijkheid wordt realiteit.  Meer >
 
www.vvdesk.nl
Voor in de agenda.  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven