DESK-jeugdopleiding als voorbeeld bij de KNVB

26 februari 2019
Tof leesvoer!

Kijk, van dit soort leuke nieuwtjes worden we vrolijk! De KNVB gebruikt de jeugdopleiding van vv DESK als voorbeeld. Over welke eigenschappen beschikt de ideale vv DESK-speler en welke speelwijze wordt gehanteerd om die kwaliteiten zo goed mogelijk te ontwikkelen? Met die vragen in het achterhoofd ging onze vereniging, met hulp van de KNVB, aan de slag met de ontwikkeling van een blauwdruk over hoe de teams binnen de club zouden moeten voetballen. Nu de technische commissie uit verschillende hoeken voorzien is van input, zetten we als club de plannen op papier en staan we voor de belangrijkste fase: de implementatie. Voorop staat dat de speelwijze de rode draad is bij de ontwikkeling van de ideale DESK-speler.

De KNVB neemt de DESK-jeugdopleiding als voorbeeld voor andere teams en schreef daarover een tof artikel. Daarin vertelt Mathieu van der Steen, Hoofd Opleiding bij DESK, uitgebreid over onze visie. Leuk leesvoer voor iedere Desser :)

Lees hier het artikel.

Succes jongens en meisjes! Meer >