Nieuws

Jeugdtrainer aan het woord: Lars Damen

22 maart 2019
www.vvdesk.nl

In onze nieuwe rubriek 'Jeugdtrainer aan het woord' vertellen DESK-jeugdtrainers over hun functie binnen de vereniging. Ze staan, buiten hun eigen trainingsavonden en wedstrijden, vrijwillig op het veld om andere teams te trainen. Wat inspireert deze jongens om dit te doen? Lars Damen (DESK JO19-1) trapt vandaag af.

Hoi Lars, hoe lang ben je al jeugdtrainer bij DESK?

"Dit is mijn vijfde seizoen als jeugdtrainer. Ik ben destijds door mijn vader (Marco Damen) gevraagd om hem te assisteren. Ik was toen 13 en trainde de D4 waar mijn broertje in speelde. Uiteindelijk bleken mijn vader en ik er wel aanleg voor te hebben om de selectie te gaan trainen. In mijn vierde seizoen mocht ik Gerben Burgmans assisteren bij DESK JO13-1 in de derde divisie. In dat zelfde jaar heb ik mijn hoogtepunt in mijn carrierie beleefd: ik mocht training geven op de voetbalschool van Vitesse. Dit seizoen ben ik voor het eerst hoofdtrainer bij DESK JO11-1. 

Wat is er zo leuk aan de jeugd trainen?

"Ik vind het heel leuk om die gasten wat bij te leren. Het is prachtig om in het verloop van het seizoen hun groei te zien. Ook de omgang met de jongens verloopt heel goed."
 

Hoeveel tijd kost je dit in de week?


"Ik ben er gemmideld een uurtje of 7 á 8 aan kwijt in de week. Naast de training zelf, gaat er veel tijd in het velduitzetten zitten. En natuurlijk thuis de training voorbereiden, speelminuten bijhouden en tactieken en doelstellingen bedenken."

Krijg je ook begeleiding bij het trainen?

"Jazeker. Ik krijg begeleiding van twee topperS: trainer Peter en leider Dennis."

Hoe reageren de ouders op jou als jeugdtrainer?

"Ouders reageren heel positief. Ze vinden het heel leuk en knap dat je als jeugdige gast een team kan leiden. Ze laten je je eigen ding doen. Vooral dit seizoen werk ik met een superleuke groep ouders."
 

En natuurlijk: hoe vinden de kids het dat een DESK-speler ze traint?


"De kids vinden het leuk dat een jeugdspeler ze traint. Ze komen vaak bij mijn wedstrijden kijken en horen al de verhalen graag aan. Ze vonden het prachtig om te horen dat ik aan het begin van het seizoen een wedstrijd in DESK 1 mocht keepen."

Waarom moeten anderen in de vereniging ook gaan trainen?

"Heb je verstand van voetbal en vind je het niet eng om voor een groep te staan, dan is het zeker leuk. Nogmaals: het is super om met de jonge jongens te werken en ze wat bij te leren!!"
 

 
www.vvdesk.nl
Een historisch besluit! Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
De gezondheid staat voorop.  Meer >
 
www.vvdesk.nl
Door Eendracht Sterk! Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven