Nieuws

Marian Koot kroont zich tot vv DESK Toepqueen 2019

07 april 2019
www.vvdesk.nl
Klasse Marian!

Vrijdagavond 5 april stond er weer een toeptoernooi in het clubhuis van vv DESK op de evenementenkalender. Een flink deelnemersveld stond klaar om 20:30u voor de aftrap van een nieuwe editie van het vv DESK Toeptoernooi. Prominenten en doorgewinterde toepers zoals Roel Beerens, Frank van Halewijn, Jordi Hamers, Piet den Teuling, Jan Hamers, Jan Smulders, Bart Knapen, Jan Koot, Marian Koot, John Grootswagers (bekend van TV), Smikkel, Vriel, v/d Pfff en nog veel meer fanatieke kaarters werden verdeeld over vijf tafels. 

Als de host van het Toeptoernooi, Tonneke Brouwers, de indeling van de tafels voor de eerste ronde bekend heeft gemaakt, nemen alle deelnemers hun plek in aan de tafels. De eerste ronde gaat er gelijk fel aan toe. De eerste deelnemers die hun inzet als eerste kwijt zijn en dus de tafels kunnen verlaten, zijn Adri Govers en Roel Beerens. Gelijk in de eerste ronde is het traditionele verzaak-rondje van Henriette, die ook haar inzet kwijt is. 

De volgende rondes volgen in rap tempo. Marianne Koot weet veelvuldig weer de pot leeg te trekken. Dennis v/d Pennen zijn bloeddruk loopt op als de kachel in de kantine op 22 graden staat en de spanning van het Toeptoernooi oploopt. Johneke Grootswagers wint 5 van de 7 rondes en plaatst zich voor de finalepartij. 

Jordi Hamers wint 4 van de 7 rondes en stelt een kruk in de finale veilig. Met 3 winstrondes uit 7 zijn de laatste twee finalisten bekend. Het zijn Marian Koot en Ton Brouwers die het viertal aan de finaletafel compleet maken. 

De kaarten zijn geschud en de finale start. De eerste finalist die de tafel verlaat is Ton Brouwers, die het toernooi op een respectabele vierde plaats afsluit. De finale gaat verder tussen Jordi, John en Marian. Marian Koot klapt een toep 7 op de finaletafel en trekt weer de pot helemaal leeg. De stapel bankbiljetten van Marian Koot wordt steeds aangevuld met die van de overgebleven finalisten. 

Het is een spannende finale die gewonnen wordt door Marian Koot. De felicitaties worden in ontvangst genomen door de kersverse Toepqueen van DESK en de prijzen worden uitgereikt. Gefeliciteerd Marian met de winst en de titel vv DESK Toepqueen 2019. 

Organisatie en deelnemers bedankt voor een gezellig avondje toepen in de kantine.

Tekst: Dieter Cleijn

 
www.vvdesk.nl
Een jaartje later dan gepland. Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
Dank je mannen! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Wie speelt waar?  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven