Nieuws

Waalwijk Cup: DESK verliest finale van WSC

26 augustus 2018
www.vvdesk.nl
Vrijdag en zaterdag stond de Waalwijk Cup voor DESK1 op het programma.

Op vrijdagavond speelde de ploeg van trainer Tom Heijkoop tegen NEO’25. Deze derby won DESK met 2-0. Vervolgens mocht het team zich tegen Baardwijk wapenen. De wedstrijd eindigde ook met de beginstand, 0-0. Op zaterdag werd de wedstrijd DESK – SSC’55 in het voordeel beslist met 1-0 voor DESK.


Geen enkel tegendoelpunt en ongeslagen door naar de finale van de Waalwijk Cup, als niet Waalwijkse club. DESK en WSC tasten in de beginfase elkaar af. DESK tikt de bal rond en krijgt de eerste kans. Een corner genomen door Stijn Bergmans wordt ingedraaid in de zestien. Roy Dekkers hangend in de lucht kopt de bal op het doel, maar zijn poging wordt bij de tweede paal weg gekopt. Drie corners later is het Steven Krikken die zijn knoest tegen het leer aan jankt. De kopbal van Steven wordt gestopt door de keeper van WSC.


De tegenstander van DESK komt op voorsprong. Een snelle combinatie door het midden wordt in eerste instantie gekeerd door Hans Vlak. Via de kluts belandt de bal bij de tegenstander die hem in het doel moffelt. DESK voor het eerst dit toernooi op achterstand.


Er wordt na twintig minuten voetballen gefloten voor de rust.


Trainer Heijkoop grijpt in. Stijn Bergmans wordt gewisseld voor Roy Rombouts die samen met Rick van Enkhuizen het centrale verdedigingsduo bij DESK vormt. In de spits wordt Roy Dekkers naar de kant gehaald en neemt Sven Stokkermans de positie in.


Na rust is het WSC die direct gevaarlijk de tweede helft start. Keeper Hans Vlak redt knap in de korte hoek en tikt de bal corner. Een flinke hoosbui volgt. De gehele DESK persploeg vlucht de struiken in langs het hoofdveld van sportpark De Gaard. Een corner voor DESK volgt, nadat Sven Stokkermans de boomlange centrale verdediger uit speelt en de bal via de doelman over de achterlijn gaat.

Even later is het Timo van Kuijk met een gevaarlijk indraaiende vrije trap voor DESK. Het is Rick van Enkhuizen die de kans op de gelijkmaker heeft. Zijn doelpoging in de zestien wordt gekeerd door de WSC goalie.


Na 20 minuten voetballen in de tweede is het WSC die de Waalwijk Cup mee neemt. DESK kende in WSC hun meerdere en feliciteert de club met de titel.

Aanstaande dinsdagavond speelt DESK tegen een andere tweede klasser. Het speelt dan een derby uit in Loon op Zand tegen Uno Animo. De wedstrijd begint om 20:00u op sportpark De Klokkenberg.


Door: Dieter Cleijn


 
 
www.vvdesk.nl
Waar zijn de 08 en 09-wisselshirts? Meer >
 
www.vvdesk.nl
Ga gauw naar de Appie.  Meer >
 
www.vvdesk.nl
Es war sehr gemütlich! Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-01-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven