Nieuws

DESK promoveert naar de tweede klasse!

06 mei 2019
www.vvdesk.nl
Klasse!

Opweg naar de bekroning van dit seizoen! De dag begon met vijf keer naar de pot, de zenuwen gieren door de vezels. Kampioenskoorts in de Kets. Bij winst zou de ploeg van trainer Heijkoop kampioen zijn in de derde Klasse. Acht maanden voorbereiding in het seizoen 2018/2019 kon vanmiddag bekroond worden met de titel. De wedstrijdbespreking was kort en duidelijk: overtuiging, stimuleren en collegialiteit waren de drie peilers die de hoofdtrainer als recept voor het kampioenschap had. Naast dat recept ontbraken de krachtsoep met de ballen van Sjouke uiteraard niet. Onze Friese Desser die week in week uit klaarstaat voor de selectie van DESK, had ook vandaag weer het recept voor de drie punten uit in Oosterhout. 

De voorbereiding begon al enkele seizoenen eerder. Het fundament werd gelegd met de doorstroming vanuit de jeugd en voormalig hoofdtrainer Harry Biemans. Naast deze kentering kende DESK ook een geweldige selectie met DESK 2. Peter van Wezenbeek en Niels Jansen bereidden hun spelers voor op het aantreden in de DESK-hoofdmacht. Daarnaast de onderschatte taak van Milo en Joost die de spelers van de DESK-selectie optimaal als één selectie bij elkaar weet te houden. Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel is het devies van DESK 1 en DESK 2. De talentenvijver van DESK 2 die zorgde voor de juiste aanvoer op bepalende momenten kenmerkt deze selectie. De volledige selectie inclusief staf is betrokken bij het behalen van dit succes voor het vlaggenschip van DESK. De kampioenspot tegen SCO kan vandaag in de geschiedenisboeken geschreven worden. 

En zo geschiedde. Vandaag 5 mei 2019 reisde DESK af naar de plaats waar directe concurrent TSC gevestigd is. Met drie tegenstanders uit Oosterhout in de competitie wist DESK de weg wel te vinden. De thuiswedstrijd tegen SCO werd nipt met 1-0 gewonnen. Een moeilijke tegenstander stond DESK dus te wachten in Oosterhout. Met een ruime voorsprong op de nummer twee Gilze vertrok de karavaan van Kaatsheuvel richting sportpark de Elskens in Oosterhout. 

DESK had nog een schaarse bus kunnen regelen voor de selectie, terwijl er 225 bussen richting Rotterdam ingezet waren naar de beker finale Willem II - Ajax. Naast die bus werd er ook nog een bus voor sponsoren en supporters ingezet en los daarvan had Basje Luijten een partybus geregeld met volle bak ambiance voor 75 extra supporters uit Kaatsheuvel. Heel Kaatsheuvel was uitgelopen en afgereisd naar Oosterhout om dé wedstrijd van het seizoen mee gade te slaan. 

De sfeeractie van de kampioenswedstrijd was er eentje van veel nachtwerk. Een spandoek van 11 meter bij 4 meter werd door de Kaatsheuvel-Sprang Tifosie in 6 dagen voorbereid tot hét doek van het seizoen. De klok nadert klokslag 2 uur en de spelers van DESK en SCO betreden het veld. Een geweldig arsenaal aan fakkels en het geboortejaar van DESK, 1930, verrijst uit het Geel-Blauwe rookgordijn achter het doel van SCO. De schare supporters uit Kaatsheuvel stonden van cornervlag tot cornervlag opgesteld langs de zijlijn om DESK hun support te geven. 

Als het 2 uur is fluit scheidsrechter Dammers voor de aftrap van de kampioenswedstrijd van DESK. In de beginfase van de wedstrijd is het aftasten van beide ploegen. SCO komt over de middenlijn en DESK zet druk. In de 10e minuut is het DESK dat in de aanval trekt. Publiekslieveling Steven Krikken legt de bal perfect op het voorhoofd van Freek van Eembergen. Freekie-boy knikt de bal net naast. De fase daarna is het DESK dat de tegenstander goed onder druk zet. 

Mitchell Bastianen lost een schot vanaf de zestien, nadat een corner van Stijn Bergmans door de SCO-defensie weggewerkt wordt. De poging van Mitta gaat over. Na 20 minuten voetballen komt SCO er gevaarlijk door het midden uit. De sluitpost van DESK, Carlo v/d Beukel, weet een indraaiende poging van dichtbij klemvast te pakken. Niet veel later volgt er een vlammend schot van SCO dat naast het doel van DESK zeilt. 

Het eerste half uur zit er op als Rick Vervaart vanaf de rechterflank opstoomt. Ricka trekt de bal heerlijk voor op de invliegende spits van DESK, Freek van Eembergen. De heerlijk afgemeten voorzet van Rick wordt met een snoekduik ingevlogen door Freek die de bal met zijn knoest net over kopt. DESK bijna op een 0-1 voorsprong. De minuten op de klok verstrijken in de eerste helft en Steven Krikken is in de slotfase dichtbij een treffer. 

Een steekpass op Krikken die de zestien penetreert zorgt ervoor dat de goalie van SCO uit moet komen. Steven Krikken met een uiterste inspanning zet een sliding in en chipt de bal richting het SCO-doel. Helaas is de uitkomende doelman van SCO op zijn qui vive en hij weet de poging van Krikken te keren. 

Met de brilstand gaan beide ploegen aan de thee en DESK zal in de tweede helft een tandje bij moeten schakelen om de verdediging van SCO kapot te spelen. 

In de tweede helft is er in de eerste tien minuten weinig te melden. DESK start goed en zet goed druk. Het is centrale verdediger Walter Klijs die na een afgeslagen corner druk zet en Freek van Eembergen een halve kans gunt. De wedstrijd kabbelt voort en trainer Tom Heijkoop jaagt Smout en Lars Schimmer de duck-out uit. 

Die zien vervolgens een vrije trap voor DESK klaar gelegd worden door Stijn Bergmans. Hullie moeder Ingrid, ruim op tijd, reed met de spelerbus om 12:00u vanaf de Eikendijk richting Oosterhout. Ingrid ziet haar zoon de bal de zestien meter binnen draaien. De bal wordt op het doel van SCO gevlamd en wordt gekeerd door de sluitpost uit Oosterhout. In de rebound is het onze spiermassa in het hart van de defensie, Wally, die de score opent en de 0-1 op het scorebord zet. 

Na 15 minuten voetballen in de tweede helft komt DESK op een 0-2 voorsprong. Het is middenvelder Mitta, die de derde klasse verruilt voor de derde divisie, die vanaf de linkerkant goed doorkomt. Mitchell zet zijn directe tegenstander opzij en trekt de bal snoeihard voor het doel van SCO. De verdediging van SCO volle bak in de omschakeling probeert de voorzet van Mitta weg te ruimen, maar glijdt de bal in eigen doel. DESK op een 0-2 voorsprong. 

Steven Krikken, fanatiek toegezongen door die jankers van het derde, heeft de 0-3 op zijn pantoffel. De bal blijft hangen in het vijfmetergebied en in de kluts weet Steven zijn fanatieke kicks niet tegen het leer te vlammen om de trekker over te halen. De klok tikt verder en SCO heeft nog geen kans gehad na ruim een uur voetballen. Tom Heijkoop gaat wisselen. Koen van Baardwijk en Freek van Eembergen verlaten de pitch voor Djordi Smout en Lars Schimmer. 

Nog een kwartier op de klok en DESK wederom met een corner actief op de helft van de tegenstander. Specialist Stijn Bergmans draait de bal perfect het doelgebied binnen. De verdediging van SCO weet de bal niet weg te werken en het de bal valt op de grond voor de voeten van Walter Klijs. Wally die al op de grond ligt weet zijn maatje 44 tegen het leer te knallen en jaagt de bal zo in de korte hoek van het SCO doel. 

Het doelpunt van Wally betekent gelijk de laatste minuten van de centrale verdediger van DESK. Walter verlaat het veld en Daan van Loon neemt zijn positie in. DESK op een 0-3 voorsprong maakt zich op voor het kampioenschap. De kopjes hangen al bij de huldiging, waar SCO eenvoudig van profiteert. Doelman Carlo v/d Beukel is pas een keer getest en kan in de slotfase van de wedstrijd de bal uit het netje vissen. SCO komt op 1-3. 

Het is DESK dat met een 1-3 overwinning op SCO een voorsprong van 10 punten op de nummer 2, met nog 3 wedstrijden te gaan, het kampioenschap van het seizoen 2018/2019 kan gaan vieren. Als het fluitsignaal van scheidsrechter Dammers klinkt gaan de remmen los. De voltallige ploeg vliegt elkaar in de armen en maakt een ereronde naar alle meegereisde supporters. 

Het kampioenschap wordt in Oosterhout gestart en volgt bij terugkomst op de Eikendijk met een geweldig ontvangst van de ploeg. De Geel-Blauwe loper is uitgelegd, evenals de Geel-Blauwe ballonnen, waardoor de gehele selectie richting het clubhuis stevent. Alle supporters, sponsoren en iedereen met een Geel-Blauw hart bedankt voor dit geweldige ontvangst van onze kampioensploeg. 1 DESK, Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel!!! 

Gefeliciteerd DESK en iedereen met een Geel-Blauw hart!!!

Tekst: Dieter Cleijn

 
www.vvdesk.nl
Een jaartje later dan gepland. Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
Dank je mannen! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Wie speelt waar?  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven