Nieuws

Van ontwerp naar sfeeractie: zo gaat de DESK-tifosi te werk

12 mei 2019
www.vvdesk.nl
Een tof verslag. 

De DESK-tifosi: wie kent ze niet. Om een idee te krijgen en hoeveel tijd het kost, hier een tof verslag: 


14 April 2019 - Onze mannen van DESK hebben zojuist een uitstekend resultaat geboekt door directe concurrent TSC met een 3-1 te verslaan. Hierdoor neemt de kampioenskoorts op De Eikendijk met de week toe. Door deze overwinning, de kampioenskoorts die op dat moment de 39 graden Celsius bereikt en de aantal biertjes in de kantine groeit onder een aantal supporters van DESK het idee om ook dit jaar maar weer eens goed van zich te laten horen.

Direct na de wedstrijd, nog in de kantine, worden er meteen mailtjes, belletjes en appjes verzonden naar vrienden, collega’s, kennissen en bedrijven om direct aan de gang te kunnen. Er wordt besloten om een spandoek te maken van 11 meter bij 3,2 meter. Het ontwerp voor op het spandoek wordt direct die avond nog gemaakt en zo is het ontwerp een feit.
 

15 April 2019 - Vandaag wordt er met 2 man naar Rotterdam afgereisd om het spandoek op te halen. Dit pas laat in de middag waardoor er met wat fikse vertraging voet wordt gezet op Rotterdams grondgebied. Na wat op en neer geloop wordt dan eindelijk de ingang gevonden van het kantoorpand waar we moeten zijn. Daar ligt op tafel het spandoek wat mee terug mag naar het sprookjesland. Wat van te voren al werd verwacht wordt dan ook werkelijkheid. Een spandoek van 11 meter bij 3,2 met de hand maken is een flinke klus, maar het zou moeten lukken voor de kampioenswedstrijd die op dat moment thuis wordt gespeeld tegen Gilze.
 

22 April 2019 - Waar bij vele vorige week de kampioenskoorts tot 39 graden steeg is het vandaag een zomerse dag die de 39 graden voor het gevoel laat aantikken. Ook onder die omstandigheden weerhoud een aantal supporters zich er niet van om af te reizen naar Ulvenhout. Daar zien zij tussen de bossen en in het zonnetje DESK een zakelijke 0-3 overwinning boeken op UVV’40. Hiermee verzilvert DESK de overwinning van vorige week en lijkt het kampioenschap zich niet meer te kunnen ontgaan. Zo worden de handen in een geslagen en wordt er zo snel mogelijk aan het spandoek begonnen.
 

24 April 2019 - Tijd om te beginnen aan het spandoek. Er wordt een ruimte gezocht om het doek op te kunnen hangen, het ontwerp te kunnen projecteren en met de hand de lijnen over te trekken. Probeert u zich dat maar eens voor te stellen. Een bericht op Facebook zou waarschijnlijk ons idee verraden, het via bekende regelen roept vragen op dus er blijven heel weinig opties over. Uiteindelijk wordt gekozen om op vertrouwelijk gebied aan de slag te gaan. Bij de opa en oma van 1 de mannen kunnen we aan de slag. Onder een caravanstalling is plek om het doek in meerdere delen op te hangen, te schetsen en zo worden de eerste stappen gezet. Na twee avonden schetsen staat de schets erop.
 

28 April 2019 - Op De Eikendijk wordt vandaag de wedstrijd tegen de nummer 4 Bavel gespeeld. Waar DESK nog enkele wedstrijden verwijderd is van het kampioenschap. Probeert TSC alles op alles te zetten om misschien nog iets van waarde te zijn dit seizoen. Zo treedt TSC vandaag aan tegen het altijd lastige en ook de nummer 3 van de competitie, Gilze.
 

Waar DESK deze dag een moeizame 1-0 overwinning boekt op Bavel bereikt na de wedstrijd iedereen het volgende nieuws: ‘’ TSC verliest uit bij Gilze!’’ Door deze uitslag kan DESK volgende week in Oosterhout kampioen worden van de 3e klasse. Waar iedereen vrolijk nog een aantal biertjes weg werkt na de wedstrijd stormt er bij een aantal supporters ook nog iets anders door het hoofd. Hoe krijgen zij een spandoek van ruim 35 vierkante meter in een week tijd klaar. De handen in 1, alles er voor geven deze week en volle bak aan het werk. Zo wordt er in de kantine nog een Tikkie gemaakt voor een collecte, worden er plannen gemaakt om een partybus te laten rijden en is iedereen van mening zondag moet het gebeuren!


29 April 2019 - Vandaag is de dag dat het echte werk gaat beginnen wat betreft het spandoek. Er wordt een garage beschikbaar gesteld van 14 meter bij 3 meter. De bedoeling is elke dag aan het spandoek werken. Zo wordt eerst de garage opgeruimd en ruimte gemaakt om te kunnen werken. Vervolgens is er via collega’s, familie, vrienden enzovoorts schagen, houten platen, planken, bouwlampen, schilderstape en spuitmaskers kunnen regelen.
 

Met spuitmaskers op, een biertje in de ene hand en een spuitbus in de andere hand worden de eerste stappen gezet naar weer een mooi spandoek, maar deze keer drie keer zo groot als vorig seizoen tegen Philippine.
 

3 Mei 2019 - Ondertussen begint de garage steeds meer op een varkensstal te lijken. Overal waar je ook maar kijkt liggen flessen bier, spuitbussen, tape, karton et cetera. Het spandoek daarin tegen begint op een aardig kunstwerk te lijken. De achtergrond, de kleuren van DESK, het wapen van Loon op Zand en het logo van DESK staan erop en zo komt er na een lange hectische week langzamerhand een einde aan.
 

4 Mei 2019 - Het is de voorlaatste dag voor de kampioenswedstrijd tegen SCO waarbij er nog iets gedaan kan worden. Dat moet immers ook want het doek is nog niet klaar en er moet nog een ophangsysteem bedacht worden om het doek op te hangen. Voor het ophangsysteem wordt gekozen voor touw met karabijnhaken. Zo gaan enkele supporters de bouwwinkel opzoeken om dit aan te schaffen en gaan er een paar man aan de slag om het doek af te maken.
 

Het is uiteindelijk 18:30 als het volgende uit de garage geroepen wordt ‘’HIJ IS KLAAR!’’ Zo wordt het spandoek gedroogd, wordt er buiten een balletje getrapt en even wat gegeten. Uiteindelijk wordt om 21:00 in alle stilte afgereisd naar De Eikendijk om het doek omhoog te hijsen, te testen en weer op te ruimen. De klok slaat 22:00 als sportpark De Eikendijk weer in alle rust wordt verlaten. Bij iedereen is het duidelijk, morgen is het showtime.
 

5 Mei 2019 - IT’S MATCHDAY! Het spandoek wordt naar De Eikendijk vervoert om vervolgens zo snel mogelijk in een lege partybus te leggen. Het bier vloeit rijkelijk, de DJ heeft gezorgd voor een prima setje en de sfeer is op en top. Zo is het 13:30 als er voet wordt gezet in Oosterhout. Er wordt direct koers gezet naar het vangnet. Alles is van te voren bedacht omdat er dinsdagavond al afgereisd is naar SCO om foto’s van het gehele hoofdveld te maken zodat het plan duidelijk zou zijn. Het spandoek wordt uitgerold en menig supporter kijkt zijn ogen uit. De touwen worden over het vangnet gegooid, aan de andere kant tussen de brandnetels en de teken vast gemaakt. Uiteindelijk is het 10 voor 2 als het doek omhoog kan. En zo schittert daar, als De Nachwacht van Rembrandt, het spandoek waar 6 dagen lang bloed, zweet en tranen in is gestoken om DESK nog een steun in de rug te geven. En een steun in de rug is het. SCO wordt met 1-3 opzij gezet en zo wordt het kampioenschap binnengehaald en mag DESK volgend seizoen aan gaan treden in de 2e klasse.

 

Via deze weg willen de makers van het spandoek iedereen bedanken die betrokken is geweest op wat voor manier dan ook. Iedereen bedankt hiervoor!


 
www.vvdesk.nl
Een jaartje later dan gepland. Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
Dank je mannen! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Wie speelt waar?  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven