Nieuws

DESK JO8-4 bij PSV Masters

10 juni 2019
www.vvdesk.nl
Een mooi einde van het seizoen. 

Afgelopen zaterdag stonden de laatste wedstrijden op het programma voor trainers Blok en Cleijn samen met hun JO8-4. Bij sv Reeshof werd het PSV Masters toernooi gehouden voor clubs uit de regio. De sterkste teams verdedigden hun clubkleuren tijdens dit toernooi. 

DESK kwam met de volgende selectie naar Tilburg: Siem Blok, Dio Cleijn, Julian van Heumen, Luuk Pöttgens, Cliff Sikkers, Raf de Vreeze en Maurits de Wijs. 

De poulefase betekende vijf wedstrijden van 12 minuten, 4 tegen 4 op kleine doeltjes. De volgende tegenstanders stonden op het programma: Emplina, sv Reeshof, Wodan, tsv Gudok en Taxandria. 

DESK trapte de poulefase af tegen Emplina. Op het sportpark van sv Reeshof stond een harde wind op het hoofdveld. DESK zet gelijk de tegenstander direct onder druk en speelt veel op de helft van Emplina. Het is Maurits die voor DESK de openingstreffer van zijn voet laat spatten. Niet veel later is het Siem Blok die DESK op een 2-0 voorsprong zet. Toch weet Emplina met een afstandsschot de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar het is DESK dat met een 2-1 overwinning van het veld stapt. 

De eerste drie punten zijn binnen en de volgende wedstrijd staat al weer op het punt van beginnen. Het is gastheer sv Reeshof die aftrapt tegen de toppers van DESK. De ploeg van DESK speelt goed en weet de ruimtes goed te benutten. Cliff Sikkers geeft een bal diep op Julian van Heumen die de wedstrijd open breekt. Niet veel later is het Julian die een balletje op Siem Blok steekt die beheerst de score verder uitbreidt. Reeshof probeert er uit te komen, maar de verdediging van DESK met Luuk Pöttgens en Dio Cleijn weet de tegenstander van het doel te houden. Raf, bikkelend in het midden weet Julian te bereiken die een hard schot richting het doel van Reeshof lost. Het schot wordt van richting veranderd door een speler van Reeshof en ploft in het doel. 

DESK wint ook de tweede wedstrijd en scoort drie keer, waarbij de defensie van DESK de nul weet te houden. 

De derde wedstrijd is een pittige tegenstander voor de Geel-Blauwen van DESK. Het is Wodan uit Woensel, Eindhoven, dat DESK achter uit drukt. De ploeg uit Eindhoven weet met drie aanvallers en een "vaste keeper" DESK van scoren af te houden. Een schot van afstand wordt niet gekraakt door de verdedigers van DESK en Wodan wint met 1-0 van DESK. 

De vierde wedstrijd speelt DESK tegen Gudok. Een sterk team met behendige voetballers. DESK komt al vroeg op achterstand en staat veel te slap te voetballen. Het is 2-0 voor Gudok als DESK er uit weet te komen. Raf weet Cliff te bereiken en de aansluitingstreffer tegen de touwen te jagen. 2-1 

De spelers van DESK zijn onder de indruk van de tegenstander en zitten er niet fel genoeg op. De schoten die richting het DESK-doel gaan, worden niet voorkomen en aan het eind van de wedstrijd staat er 5-1 op het scorebord. Een verschil dat DESK dit seizoen nog niet eerder heeft gehad. De ploeg speelde ver onder hun kunnen en dus is het verliest dan ook zeer terecht. 

De laatste wedstrijd van het toernooi voor DESK is een historische. DESK - Taxanadria, dat volgend seizoen niet meer mogelijk is vanwege de fusie in Oisterwijk. Taxandria valt gretig aan en de ploeg uit Oisterwijk raakt tot twee keer toe het aluminium. DESK komt goed weg en is weer wakker geschud. Dio Cleijn weet Maurits te bereiken die niet van de bal gezet wordt en de 1-0 voor DESK binnen prikt. Even later wordt de score voor DESK verder uitgebreid door Julian van Heumen die voor de 2-0 tekent. 

In de slotfase weet Cliff Maurits te bereiken die de bal heerlijk mee geeft op Julian. Van Heumen prikt zijn treffer binnen en DESK wint met 3-0 van Taxandria. 

Het toernooi zit er op en de winnaar van deze poule, Gudok, speelt de finale tegen FC Tilburg dat winnaar van de andere poule is geworden. FC Tilburg gaat er met de trofee vandoor en alle deelnemers ontvangen een deelnamecertifcaat aan deze PSV Masters. 

Het seizoen voor DESK zit er op en de ploeg gaat van een welverdiende vakantie genieten. 

Spelers, ouders en trainers bedankt voor dit mooie seizoen!

Tekst: Dieter Cleijn

 
www.vvdesk.nl
Een jaartje later dan gepland. Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
Dank je mannen! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Wie speelt waar?  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven