Nieuws

DESK MO13 op toernooi bij WSC

10 juni 2019
www.vvdesk.nl
Op naar een welverdiende vakantie.

Op tweede pinksterdag stond er een groot toernooi op het programma voor de meiden van DESK. De MO13 onder leiding van Susanne Landzaat en Jelle Hakkert namen de volgende speelsters mee naar Waalwijk: 

Jesmay de Rijk, Maartje en Femke Kooy, Lauren Verbaas, Flo Hakkert, Kenza Netten, Maartje de Jong, Floortje de Jong, Lisa Sins, Bente van Loon, Pleun Pepping, Suus v/d Pennen, Merel van Gerwen, Lynn Klijs. Geblesseerd was Flo Cleijn, die nu aan het einde van het seizoen haar pols gebroken heeft. De pechvogel brak bij de aanvang van dit seizoen ook al haar enkel, maar kwam sterk terug na de winterstop. 

De eerste wedstrijd van het toernooi voor DESK is gelijk een zware. Het UVVA uit Utrecht trad aan tegen het Geel-Blauw van DESK. Op een groot veld met een temperatuur van 25 graden. De Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie zet DESK direct onder druk. De meiden van DESK worden achteruit gedrukt en het is de defensie van DESK die voorkomt dat de tegenstander kan scoren. 

UVVA probeert het van afstand, maar Kenza Netten ziet de schoten over haar doel vliegen. Na vijftien minuten voetballen weet DESK een gelijkspel over de streep te trekken en pakt het haar eerste punt op dit toernooi. 

De tweede wedstrijd is gelijk ook weer een tegenstander van formaat. FC Aalsmeer neemt direct na de aftrap het initiatief en scoort met een aanval door het midden. Een paar minuten later is het wederom Aalsmeer dat de defensie van DESK pijn doet en de tweede treffer achter Kenza Netten weet te plaatsen. 

De tegenstander uit Aalsmeer speelt sterk, snel en weet elkaar blindelings te vinden. Kenza stopt een schot en voorkomt een derde treffer van een ijzersterk Aalsmeer. Een corner voor Aalsmeer blijft in de zestien hangen en van dichtbij binnen gevlamd. DESK mist scherpte en felheid en daar profiteert de tegenstander gretig van. 

Dat de ploeg uit de Flevopolder kan voetballen wordt duidelijk als de vierde tegentreffer van afstand in de verre hoek, buiten bereik van Kenza, in het doel gekegeld wordt. 

Met een 4-0 nederlaag verlaat DESK het veld en maakt het zich op voor de laatste poulewedstrijd tegen Excelsior uit Rotterdam. Direct na de aftrap is het Excelsior dat de eerste kans van de wedstrijd krijgt. Een afstandsschot zeilt net over het doel van Kenza Netten. DESK wakker geschud trekt vervolgens in de aanval. Pleun Pepping met de onderschepping passt de bal in op Merel van Gerwen die de keepster uit Rotterdam niet weet te passen met haar schot. 

DESK speelt goed en speelt verzorgd voetbal. Jesmay de Rijk vertrekt vanaf de rechterkant en levert een heerlijke voorzet af op Lynn Klijs die de bal geweldig uit de lucht aan neemt. Lynn controleert de legt de bal af Pleun Pepping. De defensie van Excelsior krijgt de bal niet weg en het is opnieuw Pleun die de bal weet te onderscheppen. Pepping creëert ruimte en haalt hard uit op het doel. Maar de goalie weet het schot te pakken. 

In de slotfase is het Excelsior dat nog kansen krijgt, maar de defensie van DESK onder leiding van Suus v/d Pennen weet de ploeg uit Rotterdam op gelijke hoogte te houden. Met een 0-0 eindstand wordt de wedstrijd afgefloten en speelt DESK haar laatste wedstrijd in de kruisfinale tegen Nieuwkuijk. 

Het is DESK dat de wedstrijd goed start en aanvallend voetbal speelt. Jesmay de Rijk kantelt het spel vanaf de rechterkant via Flo Hakkert, Pleun Pepping en Lynn Klijs. Lynn dreigt de zestien meter binnen te gaan en legt de bal breed op de inkomende Pleun Pepping. 

Pleun dribbelt de zestien binnen en haalt verwoestend uit. DESK op een 1-0 voorsprong en gaat op zoek naar de volgende treffer. Pleun weet de bal weer richting het Nieuwkuijkse doel te schieten, maar de poging van Pepping Power gaat net naast. Even later is het Lisa Sins die hard laag op doel schiet en de keepster bijna verrast, maar het schot wordt gestopt door de goalie uit Nieuwkuijk. 

Met een 1-0 overwinning sluiten de meiden van DESK MO13 het toernooi af en kunnen ze zich op gaan maken voor de prijsuitreiking. Het toernooi was een goede graadmeter voor de meiden om zich te meten met sterke meidenteams. Op naar een welverdiende vakantie en de voorbereiding op het volgende seizoen. 

Goed gespeeld meiden!

Tekst: Dieter Cleijn

 
www.vvdesk.nl
Een jaartje later dan gepland. Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
Dank je mannen! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Wie speelt waar?  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven