Nieuws

DESK Kanjers M5 op stoom

01 september 2018
www.vvdesk.nl
Vandaag was de start van het nieuwe Kanjerseizoen.

Het flexibele Kanjerteam, DESK M5, werd vandaag op de velden van Willem II verwacht voor het eerste toernooi dit seizoen. Het zijn Cliff Sikkers, Julian van Heumen, Luke Snoeren, Tygo Gorter en Dio Cleijn die het team vertegenwoordigen. 

DESK M5 mocht in de eerste wedstrijd aantreden tegen de M2 van 't Zand. Een mooi onderonsje tegen de Tilburgse Kanjers. De bal rolt en DESK neemt gretig het initiatief met veel dreiging naar voren. Cliff, Luke en Tygo houden het achterin onder controle en op het middenveld zijn het Julian en Dio die door de rode muur van 'Zand proberen heen te komen. DESK wint de eerste partij met 5-3 en maakt zich op voor de tweede wedstrijd. 

Het is vv Riel, uit het gelijknamige pitoreske dorpje onder de rook van Tilburg, dat de volgende tegenstander is. DESK begint fel en ook Riel zit er kort op. De druk van DESK wordt groter als het meer vooruit gaat voetballen. Opkomende verdediger Cliff vliegt veelvuldig over de flanken naar voren en is dichtbij een treffer. Ook Julian is dichtbij de openingsgoal voor DESK maar zijn doelpogingen spatten tot 3x toe op het aluminium. De bal wil er maar niet in. Riel houdt de defensie potdicht. Kort voor tijd is het dan toch DESK dat de score opent. Julian van Heumen weet de bal binnen te prikken en wordt matchwinner als de wedstrijd gespeeld is. DESK pakt de winst na prima voetbal van Riel. 

De derde wedstrijd is een pittige tegenstander uit Goirle. VOAB, met nieuwe shirts, staat met een sterk Kanjerteam tegenover de toppers van DESK. Luke Snoeren staat te bikkelen en ook Tygo staat zijn mannetje. VOAB start gretig en zet DESK direct flink onder druk. Een afstandsschot vanaf de eigen achterlijn rolt op het gemakje zo het DESK-doel in. Het team verrast ziet dat ook de 2e en de 3e goal vallen en wordt even wakker geschud. DESK begint te voetballen en krijgt door dat het meer moet overspelen. Een heerlijke aanval van DESK wordt beloond. Cliff Sikkers van rechts achter dribbelt met de bal naar voren. Cliff ziet Julian vrij lopen en passt de bal schitterende tussen de verdedigers van VOAB op Julian. Julian laat deze kans niet voorbij gaan en vlamt de bal in het doel. Stand 1-3. VOAB loopt uit naar 1-4 maar DESK is niet van de wijs gebracht en komt terug. Het wordt 2-4 als Cliff het van afstand probeert. Vervolgens is Julian direct 2x trefzeker en noteert hij zijn eerste hattrick. In de slotfase is het VOAB weer die profiteert van een foutje in de defensie en kort daarna brengt DESK het evenwicht weer terug. Een heerlijke wedstrijd die eindigt in 5-5. 

Even een korte pauze voor de Kanjers van DESK M5 en daarna de laatste pot tegen 't Zand. DESK begint slap en komt op een 0-1 achterstand. Daarna gaat de motor draaien en vliegen de doelpunten om de oren. Het wordt uiteindelijk 6-1 voor DESK en de Kanjers sluiten een mooi toernooi af bij Willem II in Tilburg. 

Willem II bedankt voor de organisatie en tot de volgende keer. 

Foto's en verslag: Dieter Cleijn

 
www.vvdesk.nl
Jarenlang hard werken is beloond! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Evenals vorig seizoen worden de kosten van gele en rode kaarten doorberekend aan de ontvanger van de kaart. Meer >
 
www.vvdesk.nl
Oproep leden senioren-, junioren-, vrouwenvoetbal, veteranen, Old Stars, Rosé dames en rustende leden! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Spek onze clubkas! Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-01-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven