Nieuws

750 jaar Heerlijkheid op de Eikendijk

25 augustus 2019
www.vvdesk.nl
Mooie dag op d'n Eikendijk. 

Vandaag, zondag 25 augustus, werd de 750 jaar Heerlijkheid Loon op Zand gevierd op sportpark Eikendijk met een onderling toernooi tussen de teams uit de gemeente. Hoe het eraan toeging? Zo: 

Landheer Van Horne neemt de aftrap voor de eerste wedstrijd van het voetbaltoernooi ter ere van het 750 jarige Heerlijkheid Loon op Zand. 

DESK - Blauw-Wit'81 

DESK bouwt op en verliest de bal. Het is het dekselse Blauw-Wit'81 dat gelijk van het balverlies van DESK profiteert en de 1-0 binnen prikt. Toby Netten weet de openingstreffer van het 750 jarige toernooi in de Gemeente Loon op Zand op zijn naam te schrijven. DESK drukt de tegenstander uit De Moer op eigen helft en is bijna bij de gelijkmaker. 

Mathijs Emmers krijgt de bal in de 16 aangespeeld, kapt, draait en schiet de bal voor langs het doel van Blauw-Wit. De geroutineerde ploeg uit De Moer maakt het DESK flink lastig om te combineren. 

Mounir Maamar voor DESK bijna met de gelijkmaker op zijn pantoffel. Een voorzet vanaf de linkerflank valt bij de tweede paal op de slof van Mamaar die de bal op de bovenkant van de deklat raakt. Niet veel later is het dezelfde Maamar die een poging in het zijnet ziet belanden. 

DESK drukt door en het is Nicky van Ooijen die de stand gelijk zet. Een geweldige poeier van 25 meter zeilt langs de doelman uit De Moer tegen de touwen. Met nog 1 minuut op de klok is het DESK dat aandringt en op zoek is naar de overwinningstreffer. Na 30 minuten zit de eerste pot van het toernooi er op en houden beide ploegen 1 punt over aan dit treffen. 

Uno Animo - Berkdijk 

De volgende wedstrijd is een clash tussen Uno Animo en Berkdijk. De wedstrijd begint tam, maar na 5 minuten ballen is het Berkdijk dat de score bijna opent. 

Middenvelder Marty in het shirt van de Rood-Zwarten poeiert de bal op het Loonse doel. Een heerlijke boogbal die onderkant lat in het doel dreigt te gaan, maar het is de goalie uit Venloon die met zijn vingertoppen de bal over het doel weet te tikken. 

Uno Animo drukt door en met nog 12 minuten op de klok is het Rik van Loon die de zestien binnen trekt. Van Loon kapt, draait en legt de bal perfect terug op de inkomen Thieme Vulders die met een droog geplaatste bal de wedstrijd open breekt. 

Uno op een 1-0 voorsprong. Uno zet aan en weet via de linkerkant een vlijmscherpe voorzet af te geven op de inkomende Rik van Loon. Het is een teenlengte die Van Loon tekort komt bij het in glijden op de scherpe voorzet anders had het 2-0 gestaan. 

Het is in het slot van de wedstrijd bijna Berkdijk dat de stand weer gelijk trekt. Daryl Lee Maasland weet op links er door heen te komen en trekt de bal scherp laag voor op Rob Staats. 

Rob controleert de bal en staat oog in oog met de goalie uit Loon. Het schot van Rob in de korte hoek wordt knap gekeerd en een corner volgt. Niet veel later fluit scheidsrechter Willy Timmers de wedstrijd af met een 1-0 eindstand voor Uno Animo. 

Wedstrijd drie van het toernooi is tussen Blauw-Wit'81 en Uno Animo 

Na 5 minuten voetballen is het Uno Animo dat met hulp van Blauw-Wit'81 op voorsprong komt. Nummer 10 van Uno, Rico Pirez Leo Cadio trekt door op links, wordt getackled maar blijft overeind. Rico komt oog in oog met de keeper uit De Moer en tikt de bal laag richting de verre hoek. 

Het is Frank van Beek van Blauw-Wit die met een sliding de bal in eigen doel schuift. Uno op voorsprong en niet veel later weet Rico de bal na een afgeslagen corner op de bovenkant van de lat te plaatsen. Een minuut later is het Bodi voor de Rood-Wit-Blauwen uit Loon die het aluminium raakt. Een geplaatste poeier raakt de paal en Blauw-Wit'81 komt met de schrik vrij. 

In de slotfase van de wedstrijd is het Bart van Beek voor Blauw-Wit die een vrije trap mag nemen op de hoek van het zestienmetergebied. Bart draait de bal voor het doel in en de luchtmacht uit De Moer kopt de bal over het Loonse doel. 

Blauw-Wit weet in de slotfase Uno terug te dringen maar slaagt er niet in de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Uno Animo wint met 1-0 van Blauw-Wit'81 wint daarmee haar tweede wedstrijd in het toernooi. 

De vierde wedstrijd van het 750 jarige Loon op Zand is El Classico. 

Berkdijk - DESK 

Het is jaren geleden dat beide ploegen uit Kaatsheuvel een wedstrijd speelden tegen elkaar, maar vandaag was het weer zover. De wedstrijd begint met een drukkend DESK dat Berkdijk op eigen helft vast zet. 

Na 5 minuten voetballen is het de doelman van de Berkdijk die een assist op zijn naam krijgt. Koen van Baardwijk zet druk op de doelman uit Kaatsheuvel-Zuid. De goalie van Berkdijk treuzelt en jaagt de bal via Koen van Baardwijk in zijn eigen doel. 

DESK op voorsprong en Berkdijk in de achtervolging. Even later komt DESK op een 2-0 voorsprong als de vrije trap van Stijn Bergmans bij de tweede paal door Walter Klijs binnengeprikt wordt. 

Even later is het Berkdijk met een vlijmscherpe counter dat Daryl-Lee oog in oog met Lars Damen zet. Daryl treft eerst doelman Lars Damen op weg naar een doelpunt en weet in de rebound de bal op doel te vlammen. Het is Walter Klijs die de poging van de lijn haalt en Berkdijk tot scoren weerhoudt. 

Het hoogtepunt van de wedstrijd is het doelpunt van Lars Schimmer. Lars krijgt de bal ingespeeld aan de rechterkant, trekt naar binnen, ziet de goalie van Berkdijk iets te ver voor zijn doel staan, en jankt de bal met buitenkant rechts in de bovenhoek buiten bereik van de keeper. DESK op een 3-0 voorsprong zet in de slotfase nog even aan. 

Sven Stokkermans is bijna bij de 4-0 tegen zijn ouwe heer, maar de doelman van Berkdijk weet de inzet van Sven te keren. Er wordt met een 3-0 zege voor DESK afgefloten. 

De volgende kraker is tussen Blauw-Wit en DESK 

Het is Blauw-Wit dat het spel bepaald en verdiend op voorsprong komt. Nick Jansen voor Blauw-Wit weet de score te openen van het treffen tussen Kaatsheuvel-Zuid en De Moer. 

Even later is Blauw-Wit bijna bij de 2-0 maar de sluitpost van Berkdijk voorkomt erger. Een VAR-momentje als Blauw-Wit op randje buitenspel de 2-0 binnen weet te tikken, maar het doelpunt gaat niet door. Het blijft bij een 1-0 overwinning voor de Blauw-Witten uit De Moer. 

El final: DESK - Uno Animo 

Het is weer enkele seizoenen geleden dat beide clubs in de competitie tegen elkaar speelden. Vandaag op het 750 jarig Heerlijkheid Loon op Zand stonden beide ploegen weer tegen over elkaar. De eerste kans van de wedstrijd is voor Thijsje Emmers die de bal in de korte hoek jaagt. De goalie uit Loon keert het schot en verwerkt deze tot corner. DESK voert de druk op en zet de ploeg uit Loon op Zand in de beginfase vast op eigen helft. 

Een hoge bal richting de DESK helft valt verkeerd en het is Uno Animo dat profiteert van het balverlies. Het is Rik van Loon die achter de verdediging van DESK oog in oog met doelman Lars Damen komt te staan. Van Loon prikt de bal naast de uitkomende Lars Damen en zet Uno Animo op een 1-0 voorsprong. 

Koen van Baardwijk voor DESK bijna met de gelijkmaker op zijn schoen. Het schot van Koen spat op de lat en gaat over. Niet veel later een vlijmscherpe counter van Uno waarna Thieme Vulders de voorsprong voor de ploeg uit Loon verdubbeld. Uno Animo op een 2-0 voorsprong kent in de slotfase nog een tegentreffer te verwerken. 

Het is Desser Mounir Maamar die de bal loeihard in de korte hoek weet te kegelen met een heerlijke volley. Met een 1-2 eindstand weet Uno Animo het toernooi van het 750 jaar Heerlijkheid Loon op Zand te winnen en sluit daarmee het toernooi af met de derde helft.

Verslag: Dieter Cleijn

 
www.vvdesk.nl
Een jaartje later dan gepland. Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
Dank je mannen! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Wie speelt waar?  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven