Nieuws

Desk J010-1 pakt NAC-Breda talenten Cup in Sleeuwijk

18 oktober 2019
www.vvdesk.nl
Klasse boys!

Op 16 oktober op sportpark De Roef in Sleeuwijk stond de talentencup van Nac Breda op het programma voor de jongens van Desk onder 10-1. Inzet van het toernooi is een finaledag op vrijdag met alle winnaars uit verschillende regio’s. Op een wat druilerige Herfstvakantiedag onder ideale voetbalomstandigheden gingen: Tije, Faas, Justin, Dylano, Victor, Jelte, Job en Koen onder de bezielende leiding van Sven Stokkermans, en Sam Verschut van start. Afgelopen voetbalseizoen was het team nog 3e geworden, dus met minder dan een podiumplaats nam Desk op voorhand geen genoegen.

 

In de poulefase was Desk ingedeeld met Rijen, SCO Oosterhout en DVVC uit Dongen. Ondanks een wat onwennige opening schoot Desk uit de startblokken in de eerste wedstrijd. Rijen werd verpulverd met een 5-1 overwinning. Niet eens geflatteerd, liepen de Rijenaren met bleke gezichtjes het veld af na zoveel combinaties. Was dit een voorbode voor het verdere verloop van het toernooi?

 

Poulewedstrijd 2 was tegen SCO uit Oosterhout, de mannen van Sven en Sam stapten met veel bravoure het veld op en Oosterhout werd flink onder druk gezet. Het miezerde licht buiten, maar het regende aanvalsgolven vanuit Desk. En toch opeens stond Desk na een schot vanuit de 2e lijn met 0-1 achter.  Oosterhout putte vertrouwen uit deze onverwachte treffer en hadden afgelopen week waarschijnlijk gezien hoe tijdrekken werkt en begon het spel enorm te vertragen. Desk speelde steeds meer tegen zichzelf en kwam op dat moment moeizaam tot kansen. Het moment van affluiten kwam steeds dichterbij. Desk probeerde nog eenmaal aan te zetten, de aanval leek in schoonheid te stranden, maar de bal belandde via het lichaam van de tegenstander als nog in de touwen. Wat een meer dan terechte 1-1 opleverde.

 

De 3e en laatste poulewedstrijd werd door het gelijke spel de sleutelwedstrijd van de dag en opnieuw was het Desk dat de bovenliggende partij bleek te zijn, althans qua spelbeeld. De Dongenaren kwamen er nauwelijks uit en beperkte zich veelal tot achter Desk aanrennen en zoals de 2e wedstrijd had geleerd, zou de treffer geheel onverwacht zomaar  aan Desk kant kunnen binnenvallen. Echter Desk bleef gedisciplineerd voetballen en gaven nauwelijks kansen weg. Het slot van de 3e wedstrijd bleek ook ditmaal cruciaal. Dylano werd weggestuurd en op het moment dat Dylano de bal tegen de touwen ging vuren tikte de tegenstander tegen het standbeen van Dylano aan. De scheidsrechter kon maar één beslissing maken…..STRAFSCHOP voor Desk. De trainers van Dongen konden dit emotioneel niet aan en gingen als bezetenen tekeer tegen de scheidsrechter (een jongen van 14 jaar), onder deze immense druk ging Faas achter de bal staan en joeg zonder blikken of blozen de bal onder in het net. Einde wedstrijd, 1-0 voor Desk.

 

Als poulewinnaar ging Desk de theepauze in om vervolgens de halve finale te spelen. Nog steeds vragen de ouders van de jongens onder 10 zich af wat Sven in de thee had gedaan. In de halve finale kwam Desk wederom uit tegen Dongen. En wat vooraf een beladen duel was (zie toegekende strafschop) bleek achteraf een peulenschil. Desk zette vanaf moment 1 continu druk op de tegenstander. Die zich geen enkele raad wist met zoveel druk. De tegenstander werd helemaal murw gespeeld en met 4-0 was Desk nog heel genadig.

 

Door deze ruime overwinning was Desk verzekerd van het zilver en had het de doelstelling gehaald. Maar de mannen namen nu met niets minder dan de hoogste podiumplaats genoegen. In deze finale namen ze het op tegen Oosterhout, waar in de poulefase nog met 1-1 gelijk tegen werd gespeeld. De koppies stonden strak (waarschijnlijk toch van de thee) en vooraf nog een laatste kringmoment, met de handen op elkaars schouders bulderden ze “WIJ GAAN WINNEN” en zo geschiedde. Desk was helemaal los en combineerden er op los met als eindstand een 4-0 overwinning.

 

Resultaat: een welverdiende 1e plaats, een uitnodiging voor de grote finales, maar vooral heel veel plezier. Dikke pluim voor de spelers en trainers van JO10-1.

Verslag: Martijn Agterberg


 
www.vvdesk.nl
Een jaartje later dan gepland. Meer >
 
 
www.vvdesk.nl
Dank je mannen! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Wie speelt waar?  Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven