Hoe gedragen we ons bij DESK? ZO!

29 september 2018
www.vvdesk.nl
De gedragsregels binnen vv DESK.

Omgangsnormen kleedkamergebruik

Nu het seizoen een aantal weken aan de gang is, willen wij vanuit de jeugd- en seniorencommissie en het bestuur van DESK het kleedkamergebruik onder de aandacht brengen. Helaas komt het nog voor dat spelers en teams zich niet houden aan de normale gang van zaken. Om in de toekomst een juiste omgangsvorm te krijgen en te houden, willen wij een aantal omgangsnormen herhalen voor spelers en voor hoe de trainers en teambegeleiders hieraan mee helpen:

• Trainers en andere teambegeleiders
    • zijn verantwoordelijk voor een ‘normaal’ en veilig kleedkamergebruik en gedrag van de spelers van hun team.
    • zijn vooraf en na de training bij de kleedkamers, om te checken of de spelers zich gedragen volgens de normen.
    • spreken indien nodig hun spelers aan op ongewenst gedrag.
    • checken of de kleedkamer netjes wordt achtergelaten (als de laatste speler klaar is en vertrekt dan dient de kleedkamer netjes te zijn achtergelaten).
    • spreken hun team/spelers aan op hun omgangsnormen als er een melding van ongewenst gedrag is gedaan bij de jeugdcommissie
    • checken ook op wedstrijddagen (thuis en uit) of de kleedkamer netjes wordt achtergelaten (eventuele onkosten voor bijvoorbeeld vernieling of vervuiling, worden verhaald op het team)
    • geven door als er problemen zijn met binnen hun team, of met spelers die het lastig vinden zich te houden aan de omgangsnormen.

Voor de spelers geldt:

• Wij volgen de instructies op van de accommodatiemedewerker
  • Wij zijn beleefd tegen de accommodatiemedewerkers en trainers en/ of andere teambegeleiders.
  • Wij houden ons aan de spelregels (zie flyer)
  • Schoenen kloppen we buiten uit bij de desbetreffende voetvegers.
  • Wij houden het geluidsniveau beperkt (dus radio niet te hard, schreeuwen niet etc)
  • Wij weten dat de kleedkamer er is voor om te kleden en te douchen. Schuimparties, etc doen we thuis, niet bij Desk!
  • Wij douchen niet te lang.
  • Wij gaan met respect met elkaar om.
  • Wij laten de kleedkamer netjes achter (droog en prullen etc in de prullenbak)

Gelukkig gaat het bij veel teams goed. Complimenten voor deze teams en teambegeleiders. Mocht het zo zijn dat er problemen zijn met een team/spelers, geef het dan door! Bij herhaaldelijke meldingen van een team/speler(s), dan zal het bestuur zich beraden op eventuele acties.

Samen zorgen we voor een veilig en gezellig sportklimaat!

Eventuele misstanden graag melden bij:

Jaap van den Corput

Bestuurslid accommodatie