Nieuws

Walking football…

05 december 2018
www.vvdesk.nl
Old Stars DESK

Ajaren speel ik driemaal per week een partijtje tennis met een select gezelschap. Onder dit stelletje genotzoekers ontstond recentelijk een verhaal over zogenaamd wandelend voetbal. Dat ging er zo hevig aan toe dat ik al lid was gemaakt van de aanstaande ploeg voor dat ik er zelf erg in had. Het uur U was daar en plots was er een voorzitter, secretaris en penningmeester en -jawel- een heuse trainer. Bij de eerste bijeenkomst in de kantine van DES werden we -naar goede gewoonte van de KBO- onder het genot van een kopje koffie , dit keer zonder cake, aan elkaar voorgesteld en werden voornemens gemaakt. Dat viel nog niet zo mee, want elke pensionado heeft natuurlijk een zooi persoonlijke verplichtingen zoals babysitten, afwassen en -drogen, bladblazen , stofzuigen en godweetwa wat er allemaal nog meer over de tafel kwam, maaaar…

er stonden op een zekere maandagochtend om half tien een, naar de outfit van kleding en schoeisel bekeken, een stelletje armoedzaaiers te popelen van ongeduld om af te trappen.

Niet dus....want daar was plots Dik, de -blijkt later- voortreffelijke trainer met perfect inzicht in krakende botten en stijve, stramme spieren, die voorzag in de belangrijkste eerste beginselen van een zoals dat heet warming -up. Het klonk er als een oordeel van auw en oei, uhhhu, boeh en bah en gezichten tekenden van waar zijn we toch aan begonnen en hoe lang duuuuurt dit nog... ik zag in gedachte het al regenen van afzeggingen van verdere deelname.

Toen volgens mij de trainer daar ook bang voor begon te worden zag ik hem denken dat het misschien wel goed is maar te beginnen met waar iedereen eigenlijk uiteindelijk toch voor gekomen was.

Natuurlijk waren er onder de walking voetballers enkele vedettes uit een ver verleden van het DES toen DES nog echt DES was. Zij waren kennelijk nog steeds erg onder de indruk van het geweldige ontzag wat hen ten deel viel van de 3 - 4000 toeschouwers die toen nog met gemak te vinden waren aan de zijlijnen van het veld.

Dat was nu wel effe slikken en zeker ook omdat de scheids het toch echt nodig vond steeds weer af te fluiten voor de kijk mij nou ' snel een sprintje trekkende lieden, althans wat daar dan nog na zoveel jaren van over blijkt te zijn. Snel wandelen is nog tot daaraan toe maar zoals zij tekeer gaan ziet er ten eerste echt nie uit en ten tweede, ze laten anderen verongelukken. De meesten van hen staan ondertussen nu na een maandagochtend of vier zwaar geblesseerd en gefrustreerd aan de zijlijn hard te roepen naar het nog resterende team wat voetballen is of eigenlijk wat geen voetballen is maar wat wel het team is wat na geducht oefenen en goed luisteren naar de trainer Dick precies weet hoe je wandelend moet voetballen.

Tijdens het bakkie doen na de wedstrijd wordt er gezapig nog wat na gekeuveld in de kantine en zegt de trainer nog ff stiekum wat er beter kan de volgende keer .

Persoonlijk beschouw ik mezelf als een grote bofkont dat ik dit allemaal nog mee mag maken. Het gaat met mijn huwelijk nou ook weer een stuk beter nu ik weer prima gemutst met leuke verhalen voor bij het afwassen thuis kan komen. Mijn kinderen zeggen dat ik weer veel beter uit mijn doppen kijk en al mijn kleinkinderen hangen zittend op mijn schoot aan mijn lippen als ik vertel dat ik -weer eens- de winnende goal scoorde en dat eigenlijk dan ook nog eens bekant zonder een poot te verzetten.

 

Als er KBO-ers zijn die dit schouwspel een keer willen komen bekijken zijn van harte welkom enne.....het is gratis! De hoogste instantie in onze gemeente, de burgemeester Hanne van Aart ging u reeds voor en verrichtte zelfs een heuse openingstrap. Ies dè wè’!! Ik moet zeggen dat het totaalbeeld al een stuk beter oogt nu er enkelen al nieuwe schoenen hebben gekocht, of in ieder geval nieuwe fel gekleurde veters in hun schoenen en een shirtje van Twiddus mee opdruk.

 

Waarvan akte...……...

Kees Stravens


 
 
 
www.vvdesk.nl
Pyromaniacs zetten de Eikendijk in vuur en vlam.  Meer >
 
www.vvdesk.nl
Clinic voor het goede doel! Meer >
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven