VVGZ 3
09-02-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   N.R. (Nico) Hardenbol
Na de knappe overwinning in Serooskerke, mochten de mannen van DESK ZAT3 aantreden in eigen huis tegen laagvlieger VVGZ 3 uit Zwijndrecht. De ploeg heeft - met drie punten in mindering - maar 4 punten voorafgaande aan deze pot. De thuisploeg doet het een stukkie beter en staat in de middenmoot.

Om 14.55 uur wordt afgetrapt op veld C van de Eikendijk. Het moge duidelijk zijn vandaag: uitkijken met de wind! DESK begint erg slordig, verspeelt veel ballen en een pittige middag lijkt eraan te komen. Echter krijgt het na amper 2 minuten spelen wel een levesngrote kans. Uit een prima combinatie schiet Rens van Hulten keihard in maar zijn bal gaat net langs de paal. VVGZ komt op voorsprong als DESK de kans laat liggen. Een fout achterin zorgt voor de 0-1.

Daarna is het voor de rust spits Joey de Man die de bal uit de kluts binnenschiet. De eerste twee keren mislukken, de derde bal is wel raak in het linkerhoekie: 1-1. Nog geen twee minuten later is het wéér raak. Dit keer schiet Tom de Bruijn de bal binnen: 1-2. En ja hoor, éér twee minuten later wordt het 2-2. VVGZ kopt uit een corner raak en beide ploegen rusten met een gelijke stand.

Na rust gaat het spel op en neer. DESK blijft slordig, heeft een off-day en VVGZ speelt naar behoren. De mannen met de staartjes spelen prima en dreigen zo nu en dan. Tien minuten na rust krijgt de uitploeg een penalty als de linksbuiten wordt neergehaald. De speler van VVGZ neemt een aanloop, schiet... MIS! Keeper Beukie stopt de pingel en houdt z'n ploeg op de been. Daarna zijn er geen levensgrote kansen meer. DESK is zichzelf niet en komt nog goed weg met 2-2. Zo eindigt de wedstrijd op een winderige Eikendijk gelijk tegen laagvlieger VVGZ.