Zeelandia Middelburg 2
10-02-2019
3 - 1

Scheidsrechter:   M. (Mario) van Dinter
De ploeg van trainers Niels Jansen en Peter van Wezenbeek stond aanvankelijk om 11:30u gepland op het gras aan de Eikendijk. Daar de velden niet bespeelbaar bleken, werd er uitgeweken naar het kunstgras. Het duel werd een half uur later gestart vanwege de basten van DESK 7 die daar hun duel tegen koploper RWB verloren.

Het tweede begon dus een half uur later vanwege de vele afgelastingen op het veld. Een kwartier gespeeld als Ghino Snels een balletje diep geeft op Sven Stokkermans. Sven, zo behendig als-ie is, komt voorbij de vleugelverdediger van Zeelandia en lost een schot op doel. De doelman tikt de poging van Sven corner welke niets oplevert.

Na 25 minuten is het wel raak voor een prima spelend DESK tegen de koploper uit de competitie. Thomas Laros geeft een heerlijke pass op Marino Domenie, de Iniesta van DESK, die het overzicht behoudt. Marino speelt de inkomende Rob van Loon in die dwars door het hart van de Middelburgse defensie de bal langs de doelman tegen de touwen jaagt. Een heerlijk doelpunt en een terechte voorsprong.

De ploeg van Jansen en van Wezenbeek zet de koploper uit Zeeland vast op eigen helft. DESK speelt goed combinatiespel en zet de tegenstander onder druk. Een corner voor DESK wordt net over gekopt door Thomas Laros. Als het laatste kwartier in is gegaan is het Lars Schimmer die de bal mee geeft op Rob van Loon. Het schot van Rob wordt gekraakt door de ruggewervels van de centrale verdediger uit Middelburg.

Even later gaat Sparry, Ghino Snels, via de rechter flank de bal snoeihard tegen de paal jankt en zijn doelpoging naast ziet gaan. Nog geen minuut later is het dan wel raak. Een tekorte bal in de defensie van Zeelandia wordt keihard afgestraft door DESK. Het is Ghino die er als de kippen bij is en de doelman omspeelt en de 2-0 voor DESK binnen prikt. De koploper uit de eerste klasse wordt aan alle kanten overklast door een uitstekend spelend DESK 2.

Met een 2-0 voorsprong gaat DESK de rust in. Na rust is het de koploper die feller uit de kleedkamer komt en gelijk een kans krijgt. Slap verdedigen van DESK zorgt ervoor dat de linksbuiten van Zeelandia de bal kan onderscheppen en op het doel van goalie Dijst kan vlammen. De poging gaat naast. De koploper zet DESK in de tweede helft vast en ziet de geweldig spelende Rob van Loon geblesseerd uitvallen.

Stijn Hamers vervangt Rob en even later wordt Rinse de Bonth gewisseld voor Rens v/d Linden. Ook Lars Schimmer verlaat het veld en wordt vervangen door Daan Lange. De tegenstander uit Middelburg maakt de uitsluitingstreffer na een gruwelijke pegel van een meter of 20. Doelman Dijst heeft het nakijken als de bal in de bovenhoek spat. DESK even van slag probeert de grip weer terug te krijgen in de wedstrijd.

Een uitbraak via Marino Domenie gaat voor langs. Zeelandia op zoek naar de gelijkmaker in het laatste kwartier van de wedstrijd. Een aanval wordt afgevlagd door assistent-scheidsrechter Hansa, waarna de leidsman een rode kaart uit de borstzak toont wegens commentaar. Met nog een minuut of tien te spelen is het de boel achterin dicht houden en de tien uit Zeeland op het middenveld zien tegen te houden.

In de slotfase is het een heerlijke combinatie tussen Ghino Snels en Sven Stokkermans. Sven trekt de zestien in en speelt twee verdedigers van Zeelandia uit waarna hij de bal voor zijn linker legt en uithaalt. De bal van Sven jaagt de linker bovenhoek in en DESK wint knap met 3-1 van de voormalig koploper uit de Eerste Klasse.

Complimenten aan de staf en het gehele team wat voor geweldige prestatie de ploeg vanmiddag heeft gebracht!