DESK 1
17-02-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   T (Ton) Brouwers
In een prachtig Den Hout trapte DESK 1 zondagmiddag om 14.00 uur voor de wedstrijd tegen Irene'58. DESK op papier de sterkere, maar in het voetbal weet je het maar nooit. Een totaal andere zondag dan een week eerder toen het met bakken uit de hemel kwam op d'n Eikendijk. Nu acteert de jonge ploeg van DESK in hoog zomer in februari in Den Hout en jaagt het naar drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. Achtervolger TSC heigt in de nek en won ook deze zondag zijn wedstrijd. Pompen of verzuipen voor DESK dus, dat meteen druk zet in Den Hout. In de eerste helft is DESK voetballend veel sterker en dat wordt beloond: de uitploeg scoort twee keer uit een standaardsituatie. Aanvoerder Ronny de Bresser is terug na een blessure en beloont zichzelf met een goal.

Na die snelle 0-2 loert thuisploeg Irene'58 op de counter; het is niet opgewassen tegen de koploper en speelt veel lange ballen die niet aankomen. De bezoekers van de uitploeg genieten extra in het zonnetje, die van de thuisploeg nemen nog een pilsje extra. Het lijkt het hem vandaag niet te worden. Tijd voor thee (voor de spelers dan).

Na rust begint DESK verslapt aan de tweede helft. Dat leidt meteen tot een aansluitingstreffer. Irene'58 scoort uit een knappe kopbal de 1-2. Is een stuntje in de maak? Die kans wordt aanzienlijk groter als DESK zo'n 20 minuten na rust rood krijgt. Binnen vijf minuten krijgt Rick Vervaart twee keer geel. Hij mag vervroegd douchen en DESK moet ineens vol aan de bak. De thuisploeg zet de druk er natuurlijk op en jaagt op de gelijkmaker. Toch komt de ploeg van trainer Tom Heijkoop niet echt meer in de gevaren. Voor de rode prent was er niks aan de hand, daarna werd het opeens wel heel spannend. Als volwassen mannen speelt DESK deze pot uit en pakt het opnieuw drie heel belangrijke punten.

Zondag 24 februari speelt de koploper om 14.30 uur in eigen huis tegen ZIGO.