ZIGO 1
24-02-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   H.S.A. (Hans) Panjoel
Een heerlijke zondagmiddag op sportpark Eikendijk waar het zonnetje lekker scheen en de voltallige selectie van DESK aanwezig was. Om 11:30u vond de aftrap plaats van de kweekvijver van ons DESK, DESK 2 - Moerse Boys 2. De ploeg van trainers Jansen en Van Wezenbeek, spelend in de Eerste Klasse, kende een heerlijke middag tegen de directe concurrent. DESK 2 wist de Boys uit Zundert met maar lieft 6-2 van de mat te vegen. De druk voor de Zespuntentaart lag er weer dik op bij het Eerste door deze overtuigende overwinning van DESK.

Voorafgaand aan de aftrap van DESK - ZIGO werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor het plotseling overlijden van John Damen, trouwe supporter van DESK en vader van jeugdspelers Bjorn en Ronan. Dit treurige nieuws vorig weekend sloeg in als een bom bij de gehele DESK-gemeenschap. Na de minuut stilte, blaast scheidsrechter Panjoel op zijn fluit voor de aftrap van DESK - ZIGO.

ZIGO wist de laatste vier wedstrijden te overtuigen en pakte de volle twaalf punten. DESK was dus gewaarschuwd voor de tegenstander uit Tilburg-Noord. In de beginfase van de wedstrijd is het ZIGO dat direct laat merken dat het hier hun goede reeks wil door trekken. Na drie minuten is het Carlo v/d Beukel voor DESK die zijn ploeg in de wedstrijd houdt. Een diepe bal op de spits van ZIGO valt over de defensie van DESK en de spits kan door op doelman V/d Beukel. Oog in oog met de aanvaller van ZIGO komt Carlo uit zijn doel en weet de doelpoging op een fantastische wijze te keren. Het is de sluitpost van DESK die zich in de beginfase van de wedstrijd weet te onderscheiden.

Nog geen tien minuten later is het dan wel raak. De tegenstander van DESK profiteert van een slap DESK en is na balverlies snel over de rechterflank in de omschakeling. De defensie van DESK vergeet de enige speler in de zestienmeter te dekken, die de voorzet vanaf rechts dan ook op een presenteerblaadje aangeboden krijgt en binnen tikt.

ZIGO biedt aardig tegenstand tegen de huidige koploper DESK, wat absoluut niet in de wedstrijd zit. Na 22 minuten krijgt de ploeg van trainer Heijkoop de eerste kans. De goalie van ZIGO brengt de bal slap terug in het spel en Koen van Baardwijk is er als de kippen bij om op goal te vlammen. Het schot van Koen mist richting en gaat recht op de doelman van de tegenstander van deze middag. Kans verkeken.

Trainer Heijkoop ziet dat de 4-4-2 opstelling deze middag niet gaat werken en verandert het systeem naar 4-1-3-2 en wisselt Rens van Heijst voor middenvelder Daan van Loon. DESK begint meer te voetballen en krijgt de grip iets terug op de wedstrijd. In het laatste kwartier van de wedstrijd is het een crosspass van Stijn Bergmans op Freek van Eembergen. Freek kopt de bal terug op de penaltystip, daar waar Koen van Baardwijk in een drukke Tilburgse zestien de bal controleert, drie tegenstanders het bos in stuurt en vanaf de zestien op goal weet te janken. Het schot van Koen wordt gepareerd in de verre hoek door de doelman van ZIGO.

Niet veel later is het Mathijs Emmers die bijna de gelijkmaker op zijn pantoffel krijgt. Een corner voor DESK wordt niet weggewerkt door de defensie van ZIGO, waarna de bal blijft hangen en Emmers uithaalt vanaf een meter of elf. Het is weer de doelman die zich voor het schot gooit en een doelpunt voor DESK weet te voorkomen. In de slotfase van de eerste helft is het de goalie van DESK die weer eens zijn waarde bewijst. Een voorzet van ZIGO die gevaarlijk op het doel van DESK wordt gekopt, wordt geweldig uit de bovenhoek gedoken en klemvast gepakt door v/d Beukel.

DESK gaat met een 0-1 achterstand de kleedkamer in. Op een steenworp afstand op sportpark De Gaard is het de directe concurrent van DESK, TSC, dat met een 2-0 voorsprong aan de thee gaat. Bij deze tussenstand staat TSC virtueel eerste in de competitie en voelt DESK de hete adem van de ploeg van Ad van Seeters, oud-trainer van DESK.

Het is aan Tom Heijkoop om de ploeg weer op scherp te zetten in de rust. Na rust is het DESK dat sterker uit de kleedkamer komt. De ploeg speelt veel beter dan het getoonde spel tijdens de eerste helft en komt in de 53e minuut op gelijke hoogte. Een heerlijke steekpass van Dylan Roovers, die de laatste weken lekker in vorm is, op Freek van Eembergen. Freek weet de buitenspelval van ZIGO te omzeilen en speelt de uitkomende doelman van ZIGO uit en jankt de bal tegen de touwen.

DESK op gelijke hoogte, na appèl voor buitenspel. De leidsman gaat in gesprek met de grensrechter en keurt het doelpunt goed. DESK neemt het initiatief in de tweede helft en gaat op zoek naar de voorsprong. Na een kwartier voetballen in de tweede helft wordt Mathijs Emmers vervangen voor Djordi Smout. DESK zet aan en de tegenstander uit Tilburg komt er nog maar zelden uit.

Een corner voor ZIGO wordt uitverdedigd door DESK en het is Dylan Roovers die de as van het veld oversteekt met een razendsnelle counter. Roovers gaat er op de brommer vandoor en passt de bal in op Djordi Smout. Smout gaat de combinatie aan met Dylan die de bal "diagonaal inspeelt" op Koen van Baardwijk. Koentje, die een heerlijke pot speelt, schuift de bal beheerst in de korte hoek en zet DESK op een 2-1 voorsprong.

Het laatste kwartier is ingegaan en DESK is nog niet veilig. TSC is inmiddels op een 4-0 voorsprong gekomen in Waalwijk tegen RWB. ZIGO komt in de slotfase van de wedstrijd nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van DESK. Het is vrouw en kinderen eerst en de bal weg werken voor DESK.

In de slotminuut is het Koen van Baardwijk die het nog eens op zijn heupen krijgt en de doelman van de gastploeg uit Tilburg nog tot een redding dwingt. DESK trekt drie punten moeizaam over de streep en blijft koploper in de competitie, gevolgd door TSC wat op 1 punt achterstand om de titel strijd.

Man of the match, Koen van Baardwijk, had bij zijn huldiging in de kantine de volgende legendarische woorden: "Op naar volgende week!". Of hij nou doelde op het aankomende Carnaval, of doelde hij op de eerstvolgende wedstrijd tegen de huidige nummer 5 Bavel.

Op 10 maart volgt de eerste wedstrijd weer voor DESK. Dan ontvangt het Bavel dat gebrand is op meer punten dan de afgelopen vier wedstrijden, waar het slechts 1 punt aan over hield.