DESK JO12-3M
Haarsteeg JO12-2
16-03-2019
2 - 4

Daar het deze week met bakken uit de lucht viel, stond de ploeg van Jelle Hakkert en Susanne Landzaat voor hun vierde wedstrijd op het kunstgras ingepland op de Eikendijk. Scheidsrechter Wim Derks keurde het veld al heel vroeg deze ochtend, daarna snel om 07:00u terug naar huis voor de kwalificatie van de F1 in Australië, om vervolgens om 09:00u de aftrap te blazen tussen DESK en Haarsteeg.

DESK behaalde de eerste drie wedstrijden nog geen punten in de competitie. Vandaag, op de verjaardag van Pleun Pepping Power, stond de huidige nummer 9 uit de competitie op het wedstrijdaffiche. Wellicht dat er deze vierde pot wel punten gepakt zouden gaan worden. Op een nat veld in de regen begonnen beiden ploegen aan de wedstrijd. De opstelling van vandaag: Kenza, Maartje, Suus, Lisa, Bente, Flo C., Flo H., Merel, Lynn, Floortje en de jarige Pleun.

DESK begint fel en probeert gelijk druk te zetten. Veel duels worden uitgevochten op het middenveld. Na vijf minuten is daar de eerste kans voor DESK via de voet van Pepping Power die een schot op doel lost. De doelman uit Haarsteeg weet de poging te stoppen. De wedstrijd is tien minuten bezig als Haarsteeg een corner krijgt van de uitstekend fluitende leidsman.

De corner van Haarsteeg wordt ingedraaid en wordt vrijstaand bij de tweede paal eenvoudig binnen getikt. DESK op een 1-0 achterstand. De dames van DESK spelen nog niet vol uit. Het is nog te gehaast en het ontbreekt aan scherpte in de ploeg. Pleun weer voor DESK in de aanval die haar tweede schot lost. Alweer is het de keeper van Haarsteeg die de poging weet te keren.

Een fase van een handvol corners achter elkaar voor DESK. Pleun draait de bal voor het doel, waarna deze op de paal gaat. Een nieuwe corner volgt en het is weer de doelman die voorkomt dat DESK de gelijkmaker op het scorebord zet. Derks fluit voor de eerste time-out van de wedstrijd.

Na de time-out is het Kenza Netten die haar ploeg in de wedstrijd houdt. Vanaf de linkerkant vuurt Haarsteeg een geplaatst schot op doel, dat door Kenza uitstekend verwerkt wordt. De wedstrijd gaat op en neer, maar DESK slaagt er nog niet in om doeltreffend te zijn in de counters. De verdediging van DESK met Maartje, Suus en Bente worden flink aan het werk gezet door de tegenstanders.

Met een 0-1 achterstand gaan de dames de rust in. Direct na rust zet DESK meer druk, maar het is Haarsteeg dat door een dodelijke counter op 0-2 komt.

Floortje uitgevallen met een blessure aan haar voet ziet langs de zijlijn dat Flo Hakkert bijna de aansluitingstreffer binnen vlamt. Het schot van Hakkert gaat naast. Niet veel later is het Merel van Gerwen die een heerlijke pass op Bente geeft, welke vervolgens richting het doel door kan gaan. Bente probeert de doelman in de korte hoek te kloppen, maar ook deze goalie weet een treffer te voorkomen.

Na de time-out in de tweede helft is DESK wakker. Het valt weer aan als vanouds en is feller en nauwkeuriger in de passing. Merel van Gerwen, spelend op het middenveld, onderschept een aanval van Haarsteeg en geeft een heerlijke pass op Pepping Power. Pleun gaat richting het Haarsteegse doel en poeiert de bal recht op de doelman. Kansen genoeg voor onze jarige, maar Haarsteeg geeft haar nog geen cadeautjes.

Opnieuw is Haarsteeg dodelijk effectief in de omschakeling. De rechter middenvelder is op de brommer de steekt zo het halve veld over en leidt daarmee de 0-3 voor Haarsteeg in. Met nog een klein kwartier op de klok is het DESK dat beter is in het laatste deel van de wedstrijd. Bente van Loon dribbelt de bal in en geeft deze mee op Merel. Merel trekt naar binnen en behoudt het overzicht als zij Lynn op links helemaal vrij ziet staan. Lynn aarzelt niet controleert de bal en jaagt de leren knikker in de rechter bovenhoek. Heerlijk doelpunt van de kleine Klijs.

Haarsteeg maakt hun laatste doelpunt van de wedstrijd en komt op 1-4. DESK gooit er een slotoffensief uit. Een snelle spelhervatting na een uitbal, wordt door Merel in gedribbeld en voor gegeven op de jarige Pepping. Pleun controleert de bal en vlamt haar verjaardagstreffer achter de goalie van Haarsteeg. Het staat 2-4 met nog enkele minuten op de klok.

Een pittige overtreding op Pleun Pepping wordt gezien door scheidsrechter Derks. De leidsman heeft geen VAR nodig om te beoordelen of er een overtreding gemaakt werd op Pepping en geeft DESK een vrije trap net over de middenlijn. Suus v/d Pennen legt de bal naar en neemt haar aanloop. Een geweldige vrije trap van v/d Pennen spat uiteen op de bovenkant van de paal en de aansluitingstreffer blijft uit.

In de slotfase is Lynn Klijs nog dichtbij een treffer, maar de sluitpost van Haarsteeg blijkt ook de tweede helft een flinke sta-in-de-weg te zijn. De meiden van DESK JO12-3M komen te laat op gang en vergeten hun eerste punt(en) aan Pleun voor haar verjaardag cadeau te geven. Scheidsrechter Wim Derks fluit de wedstrijd af en noteert de eindstand tussen DESK en Haarsteeg: 2-4.

Verslag: Dieter Cleijn