DESK JO8-4
Willem II JO8-1
09-03-2019
vervallen

De Carnaval is weer voorbij en de boys van DESK hadden in de vakantie geen training gehad. Door het ontbreken van basisspelers Maurits de Wijs en Siem Blok werd er voor deze pittige topper assistentie ingevlogen in de personen van Daan Pöttgens en Jens Vogelaar, beiden al een keer tegenstander van Willem II. Dat Willem II een goede ploeg heeft werd al duidelijk toen DESK hun debuut speelde tegen Were-Di en daar te horen kreeg dat die ploeg flink verloren had van Willem II. De tegenstander van vandaag uit Tilburg kende allemaal tweedejaars JO8 spelers. Fysiek sterke en rappe spelertjes stonden tegenover de ploeg van trainer Cleijn en assistent-trainer Pöttgens.

De opstelling van vandaag: Julian van Heumen als sluitpost in het doel, in de verdediging Cliff Sikkers, Jens Vogelaar, Dio Cleijn, op het middenveld en in de aanval Raf de Vreeze, Daan Pöttgens en Luuk Pöttgens. Om 09:00u werd er door de spelbegeleider afgefloten en Willem II trapte af. In de eerste minuten gaat de wedstrijd gelijk op en weet DESK de tegenstander van het doel af te houden.

Na een kleine vijf minuten voetballen wordt een schot van de Willem II aanvaller van richting veranderd er schiet deze door in de korte hoek in het doel. DESK op een 0-1 achterstand. DESK laat zich niet kennen en blijft door voetballen. Cliff centraal probeert de aanvallers van DESK te bereiken, maar het is Willem II dat over kan nemen en via een hard hoog afstandsschot kan scoren. Keeper Julian kansloos. Niet veel later valt ook de 0-3 die in de bovenhoek verdwijnd.

De ploeg is wakker geschud. DESK zet de schouders er onder en maakt het veld groter. De duels worden feller en de ploeg zet gelijk goed druk. Een combinatie van Jens en Cliff belandt bij Raf die het eerste DESK-doelpunt op zijn naam schrijft deze wedstrijd. Even een korte time-out, een peptalk van de trainer en weer de wei in. Na de korte onderbreking neemt DESK het initiatief over en drukt het Willem II achteruit. Goed samenspel wordt beloond als Cliff Sikkers de aansluitingstreffer voor zijn rekening neemt.

De ploeg begint steeds beter te combineren en houdt de tegenstander goed van het eigen doel af. Een aanval vanaf rechts voor DESK zorgt bijna voor de gelijkmaker. Een heerlijk schot van Cliff belandt op de lat en de bal gaat achter. Willem II met een gevaarlijke scrimmage voor het DESK-doel weet bijna de score verder uit te breiden, maar Julian gooit zich op de bal voordat een speler uit Tilburg kan binnen tikken.

Opnieuw is DESK dichtbij de gelijkmaker maar een ordinaire counter van Willem II zorgt voor de 2-4 ruststand. De boys van DESK zijn even toe aan rust. Julian wordt gewisseld en Luuk Pöttgens neemt zijn plek in onder de lat voor DESK. Na de rust is het de opkomende linksback van DESK, Dio Cleijn, die de uitsluitingstreffer voor zijn rekening neemt. Uit een bijna onmogelijke hoek weet Dio de bal in de verre hoek te plaatsen en DESK op 3-4 te zetten.

DESK ruikt dat er meer te halen valt tegen het sterke Willem II. De duels worden harder en Raf en Cliff gaan veelvuldig het sportieve gevecht aan met hun directe tegenstanders. Jens en Daan helpen DESK uitstekend en weten hoe gevaarlijk Willem II kan zijn. Ook zij zetten hun schouders er flink onder en zien dat Cliff Sikkers DESK terecht op gelijke hoogte zet.

Een fase van flink bikkelen op het middenveld breekt aan en DESK probeert aan te vallen. Vanuit het niets worden er twee afstandsschoten op het DESK-doel afgevuurd die de ploeg uit Tilburg weer op voorsprong zetten. Het is inmiddels 4-6 in het voordeel van Willem II, maar het is DESK dat veerkracht toont en de spanning weer terug brengt in de wedstrijd. Raf de Vreeze slalomt door de Tilburgse achterhoede en tikt de bal in het doel. 5-6.

Dio Cleijn zet vervolgens de brommer weer aan en trekt over de gehele linkerflank richting de achterlijn. Het schot van Dio gaat op de paal, waarna hij Julian weet aan te spelen die de gelijkmaker op zijn pantoffel heeft. 6-6. DESK gaat door en ziet dat Willem II niet weet hoe hiermee om te gaan. Dio weer met een assist op Julian, die DESK voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong zet.

7-6 voor DESK en het team dendert door. Jens en Cliff combineren heerlijk en weten Julian te lanceren richting het Willem II doel. Julian tekent voor een zuivere hattrick na 10 minuten voetballen in de tweede helft en zet daarmee DESK op een 8-6 voorsprong. Willem II weer wakker geschud, voert de druk weer op. Een scherpe counter vanaf de linkerkant wordt in de korte hoek gepunterd. Even later wordt het weer gelijk als Willem II van afstand een hoge bal op het doel van Luuk Pöttgens knalt die tegen de touwen spat. 8-8 met nog een minuut speeltijd.

DESK blijft voetballen en knokt voor iedere vierkante meter op veld. Met nog een halve minuut op de klok is het Julian van Heumen die een corner neemt voor DESK. De kleine Van Heumen slingert de bal voor het doel en het is de dekselse Dio die de overwinning voor DESK weet veilig te stellen. Met een 9-8 overwinning pakt DESK hun eerste overwinning in de JO8 competitie waar het in de 3e Klasse uit komt.

Een schitterende en dik verdiende overwinning voor de ploeg van Cleijn en interim-assistent-coach Pöttgens. Na een flinke achterstand rechtte de spelers van DESK hun rug, kin omhoog en borst vooruit. Een heerlijke wedstrijd met geweldig voetbal werd uiteindelijk beloond met een knappe overwinning.

Super trots als trainer hoe de spelers om zijn gegaan met deze sterke en oudere tegenstander na een flinke achterstand. Knap weerstand geboden en niet opgegeven na een flinke achterstand. De spelers bleven er in geloven en werkten fantastisch voor elkaar. Geweldig gevoetbald boys!

Verslag: Dieter Cleijn