DESK JO12-3M
FC Engelen JO12-2
23-03-2019
0 - 7

De ploeg van trainers Susanne Landzaat en Jelle Hakkert stond vandaag om 11:15u op het kunstgrasveld aan de Eikendijk. Het team speelt de voorjaarscompetitie in de 3e Klasse tussen de jongens van o.a. RKDVC, Wilhelmina, OJC Rosmalen en ODC. Vandaag werd er afgetrapt tegen FC Engelen dat net als DESK op jacht is om de eerste punten in de competitie.

De opstelling van vandaag: In het doel Kenza Netten, met daarvoor de verdediging in de personen van Floortje de Jong, Suus v/d Pennen, Lisa Sins en Maartje de Jong. Op het middenveld Bente van Loon, Lynn Klijs, Merel van Gerwen. In de aanval Flo Cleijn, Pleun Pepping en Flo Hakkert. In de eerste helft krijgen beide ploegen kansen, maar tot scoren komen geen van beide teams. De aanvallen van FC Engelen stranden in de DESK-defensie of het is de uitstekend keepende Kenza die haar doel probeert schoon te houden.

Op slag van rust is het dan toch de tegenstander uit Engelen die op voorsprong komt. De verdediging van DESK krijgt de bal niet uit het doelgebied weggewerkt, welke voor de voeten van een mannelijke Engel valt. Vanaf de zijlijn klinkt het veelvuldige "BOEM" en zo geschiedde. De tegenstander van DESK komt op slag van rust op voorsprong. Daarna is het Kenza Netten die voorkomt dat het 0-2 wordt. Een geweldige vuurpijl wordt afgevuurd op het doel van Kenza die met haar vingertoppen de bal op de lat weet te plaatsen.

Met een 0-1 achterstand wordt de tactiek van DESK in de rust besproken en vinden er enkele wissels plaats.

Direct na rust is het het scherpere Engelen dat de voorsprong toch weet uit te breiden naar 0-2. DESK komt er enkele keren uit en probeert onder de druk uit te voetballen van de tegenstander. Het is de fysieke strijd die de meiden verliezen in de duels en het ontbreken van een goede pass. De tegenstander profiteert bij een dood spelmoment als er bij een corner niet goed gedekt wordt in het keepersgebied. De vrijstaande speler van Engelen rost de bal in de bovenhoek, onhoudbaar voor Kenza.

Niet veel later een identieke situatie waarbij FC Engelen profiteert. De ploeg van DESK probeert er nog uit te komen en krijgt nog enkele kansen. Een schot van Pleun Pepping wordt gekeerd door de doelman uit Engelen. Ook een poging van Merel wordt gekeerd door de keeper die geen cadeautjes weg geeft.

Bij een 0-5 tussenstand verovert Merel van Gerwen de bal na een aanval van Engelen. Merel trekt naar binnen en speelt de inlopende Pepping Power in. Pleun lost een schot op doel, "BOEM" klinkt het vanaf de zijkant bij DESK, maar je raadt het al: ook deze bal wordt gekeerd door de goalie uit Engelen.

In de slotfase van de wedstrijd krijgt DESK nog twee doelpunten tegen te verwerken en wordt het uit hun lijden verlost als scheidsrechter De Jong fluit voor het einde van de wedstrijd.

De ploeg heeft wel geknokt vandaag, maar was fysiek niet opgewassen tegen een sterker FC Engelen. Volgende speelronde staat het team tegenover de nummer laatst uit de competitie. Om 09:00u trapt het dan in Berkel-Enschot af tegen Jong-Brabant dat met 2 doelpunten minder in het doelsaldo onder DESK de ranglijst afsluit.

Verslag: Dieter Cleijn