Diesel van DESK na 10 minuten op stoom

Jong Brabant JO8-3G
DESK JO8-4
23-03-2019
vervallen

Dit weekend stond het derde duel voor onze boys van DESK JO8-4 op het programma. De voormalige JO7-1 kende in de eerste wedstrijd op een groter speelveld, meer veldspelers en grotere doelen hun eerste nederlaag te verwerken. Het was wennen voor de jongens van Blok en Cleijn tegen Were-Di. De wedstrijd daarna stond de topper tegen Willem II op het programma die op karakter met 9-8 gewonnen werd. Deze zaterdag was het de beurt om te spelen tegen Jong-Brabant. 

De opstelling van vandaag. Op doel start Cliff Sikkers. In de verdediging staan Luuk Pöttgens, Raf de Vreeze en Dio Cleijn. Aanvallende impulsen op het middenveld werden verzorgd door Julian van Heumen, Maurits de Wijs en Siem Blok. 

De bal rolt en het is Jong-Brabant dat DESK gelijk achteruit drukt. Een foutje in de verdediging van DESK wordt direct afgestraft door de "Lieke Martens" van Jong-Brabant. Goalie Cliff Sikkers bukt en haalt de bal uit het net. Even de posities weer goed innemen en weer gaan. DESK bouwt op en weet spits Julian te bereiken. Juul trekt de stand weer gelijk. 

In de as spelen Raf en Maurits goed over en de buitenspelers houden het veld goed breed. Als DESK in de aanval is, wordt er goed gestoord door Jong-Brabant dat vervolgens met een razendsnelle counter DESK weer op achterstand zet. Het spel gaat heerlijk op en neer. Jong-Brabant zorgt voor dreiging en DESK voetbalt er lekker onderuit. Rechtsback Luuk draait open en passt de bal in op Siem. Het schot van Siem op het Berkelse doel wordt van richting veranderd en het is de spelleider die de bal in zijn geheel over de lijn heeft zien gaan. Er wordt geen beroep gedaan op de VAR en DESK staat weer gelijk. 

De verdedigers van DESK houden Jong-Brabant van het doel van Cliff en combineren er goed op los. Een heerlijke een-twee tussen Maurits en Raf zorgt er voor dat Maurits zijn team voor het eerst op voorsprong zet. Tussenstand 2-3 in het voordeel van DESK. Dat Jong-Brabant de wedstrijd nog niet gewonnen heeft, blijkt uit een vlijmscherpe counter die netjes afgerond wordt. Het is 3-3. 

Daarna is de dieselmotor van DESK warm gedraaid en gaat de versnelling er op. Julian van Heumen zet DESK met een bekeken schuiver weer op voorsprong. Even later wordt een aanval van Jong-Brabant onderschept door Raf die een heerlijke pass in huis heeft en Julian zijn derde doelpunt gunt. De stand is 3-5 voor DESK geworden. 

TagliaDio, de linksback van DESK, start zijn brommer en schakelt naar zijn twee. Dio vliegt de flank over met zijn korte pootjes en geeft een subtiele steekpass op Julian die DESK op 3-6 weet te zetten. Even later is het weer de back van DESK die fel het duel met zijn tegenstander aangaat, de bal weet te veroveren en Siem Blok inspeelt. Ook Siem weet het net te vinden en tekent voor de 3-7 en de 3-8. DESK gaat de pauze met een mooie voorsprong in. 

De jarige Cliff Sikkers wordt vervangen onder de lat door Raf de Vreeze, die ook zijn debuut in het doel maakt. Cliff gaat centraal in de defensie spelen naast Luuk en Dio. In de tweede helft is het Dio Cleijn die oog in oog met de doelman van Jong-Brabant komt te staan, na een heerlijke uitbraak van DESK. Dio houdt het overzicht en tikt het balletje subtiel breed naar Julian die zijn vijfde treffer op het wedstrijdformulier zet. 

DESK drukt verder door na goed opbouwen van achteruit. Cliff vindt Dio en speelt hem in. Dio maakt meters en geeft zijn assist af op Julian die DESK op dubbele cijfers zet. De stand is inmiddels opgelopen naar 3-10. 

Het middenveld van DESK krijgt ondersteuning als Luuk Pöttgens mee opgeschoven is en de defensie van DESK een-op-een gaat spelen. Uitstekend samenspel tussen Cliff en Maurits bezorgt Luuk een assist en zo kan ook Luuk zijn treffer mee pikken. Niet veel later is het Luuk die zijn tweede van de wedstrijd tegen de touwen jaagt en de stand naar 3-12 schiet. 

Raf heeft zijn doel nog goed schoon gehouden in de tweede helft en kent een goed debuut onder de lat. DESK bouwt weer op van achteruit. Mooie combinaties worden beloond als Maurits zijn treffer op het scorebord zet. Even later is het de ballende Blok die de stand verder uitbreidt en DESK naar een 3-14 knalt. 

Jong-Brabant heeft de tactiek gelijk na de aftrap gewijzigd. Een keertje tikken en de defensie van DESK wakker schudden met een schot wat in het DESK-doel vliegt. Daarna is het Cliff die de schouders er weer onder knalt en richting het Berkelse doel stormt. Cliff wordt naar de buitenkant gedreven door de defensie van Jong-Brabant, maar de dekselse Sikkers weet de bal van de achterlijn perfect terug te trekken op de inkomende Maurits. Die is niet van de Wijs te brengen en poeiert de bal onberispelijk tegen de touwen. 

Inmiddels is de stand naar 4-15 opgelopen en Jong-Brabant gebruikt weer twee keer achter elkaar hun tactiek na de aftrap. Uiteindelijk wordt er met een 6-15 overwinning in het voordeel van DESK afgefloten en maken de ploegen zich op voor de penalties. 

Tijdens de persconferentie complimenteerden de trainers van DESK hun ploeg die al vroeg tegen een achterstand aan keek, maar na 10 minuten de dieselmotor warm had gedraaid. Goed voetbal, mooi samenspel en doelpunten die aan de spelers onderling gegund werden. Top resultaat boys!

Verslag: Dieter Cleijn
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven