Beek Vooruit 2
24-03-2019
5 - 0

Scheidsrechter:   P.H.G.T. (Peter) Ophey
Om 11:30 uur stond op het hoofdveld aan de Eikendijk de kraker tussen de nummer 3 en 4 uit de Eerste Klasse voor DESK 2 op het programma. De ploeg van trainers Jansen en Van Wezenbeek kon bij winst de vierde positie overnemen van de voormalig nummer vier Beek Vooruit.

Dat de ploeg van DESK in een heerlijke flow zit, was al af te leiden aan de vijf overwinningen op rij. In de eerste helft is het DESK dat op voorsprong komt na een slippertje van de doelman van Beek Vooruit. De bal wordt onderschept door Stijn Hamers die de bal vervolgens tegen de touwen aan jaagt en DESK op voorsprong zet.

Op slag van rust is het Roy Dekkers die de voorsprong verder uit weet te breiden. In eerste instantie weet de doelman uit Prinsenbeek een inzet van richting te veranderen, maar het is de dekselse Dekkers die op de juiste plaats staat en de bal kan binnen knikken. DESK op een riante 2-0 voorsprong en het gaat met deze voorsprong de rust in.

Na rust is het DESK dat de score verder uitbreidt. Rob van Loon met een geweldige dribbel slalomt dwars door de defensie van Beek Vooruit en bekroont de super slalom met een geweldig doelpunt. Gruwelijk hoe Rob de verdediging te kijk zet en zijn ploeg op een 3-0 voorsprong brengt.

Met nog een half uur op de klok is het DESK dat de druk verder opvoert. Een aanval via de rechterflank wordt door gekopt en belandt op de hoek van de zestien bij Sven Stokkermans. De linkspoot Stokkermans knalt droog op doel en tekent voor de 4-0 voor DESK. Even later is het wederom Rob van Loon die resultaat boekt bij een heerlijke knal in de verre hoek op het doel van Beek Vooruit.

DESK kent een geweldige middag en boekt een terechte zege op de directe concurrent. De ploeg van Jansen en Van Wezenbeek neemt de vierde positie in de Eerste Klasse over van de tegenstander van vandaag en kan zich op gaan maken voor het duel met WSC 2.

Verslag: Dieter Cleijn