DESK JO8-4
30-03-2019
vervallen

De ploeg van trainers Blok en Cleijn mocht zaterdagochtend weer vroeg uit de veren. Toptrainer Blok zag het zonnetje al vroeg schijnen toen de kleinste aanwinst van de familie Blok, Vieve, om half 6 voor wekker speelde. Lekker op tijd eruit en Vieve voor het eerst mee als supporter van het topteam.

Deze week was Julian geveld door een virus en hij kon daarom niet trainen. Gelukkig had de spits van de JO8-4 genoeg rust gepakt om mee te reizen naar Tilburg voor de topper tegen het sterke sc 't Zand. Ook Maurits was geveld door een griepje afgelopen week. Vanuit insiders uit de competitie was het team gewaarschuwd voor de fysiek sterke spelers van 't Zand, dus de spelers van DESK konden hun borst nat maken.

De opstelling van vandaag: Maurits de Wijs start de wedstrijd onder de lat. In de verdediging op links Dio Cleijn, centraal Cliff Sikkers en op rechts Luuk Pöttgens. Op het middenveld Raf de Vreeze en Siem Blok. In de punt van de aanval staat Julian van Heumen opgesteld.

De spelers staan klaar en de handen zijn geschud als de scheidsrechter fluit voor de aftrap. Dat DESK niet naar Tilburg gekomen is om geen tegenstand te bieden tegen 't Zand blijkt vanaf het begin. Er wordt gelijk fel druk gezet en er wordt vooruit gevoetbald. Tot twee keer toe weet de uitstekende keepende goalie van 't Zand DESK van scoren af te houden.

Na enkele minuten voetballen is het de tegenstander uit de Reeshof die razendsnel in de omschakeling op voorsprong komt. De verdediging van DESK is verrast als de spits van 't Zand oog in oog met Maurits staat en de bal binnen prikt. Even later komt 't Zand op 2-0 na een afstandsschot wat doorschiet op het natte gras. DESK weer wakker geschud gaat beter voetballen. Er wordt beter naar de vrije man aan de zijkanten gezocht en er wordt minder in de drukte gepingeld.

Cliff Sikkers is dichtbij de aansluitingstreffer als hij de bal van Raf ingespeeld krijgt en een schot op doel lost. De keepster die geweldig weerstand biedt, weet ook dit schot van richting te veranderen. DESK krijgt meer grip op de tegenstander en beloont zichzelf als Siem Blok de aansluitingstreffer maakt. Siem viert het doelpunt en draagt deze op aan zijn meegereisde zus Vieve.

DESK schakelt een tandje bij. De duels worden feller ingegaan en de verdediging houdt zich goed aan de taken. Maurits de Wijs staat zijn mannetje in het doel als hij de tegenstander twee keer het scoren weet te beletten. In de rebound weet de tegenstander toch de bal naast de geweldig keepende kleine De Wijs te prikken en staat de marge weer op 2.

De ploeg van DESK zet de schouders eronder en krijgt loon na hard werken en geweldig doorzettingsvermogen. Cliff Sikkers, die opgeschoven is naar het middenveld vanuit het centrum van de verdediging, poeiert de bal gruwelijk in het Tilburgse doel en brengt de spanning weer terug in de wedstrijd. Even later komt DESK verdiend gelijk als Luuk een corner neemt en inspeelt op Cliff die de gelijkmaker tegen de touwen jaagt. Het is 3-3 en de tegenstander wordt weer sterker.

Een uitbraak vanaf de linkerkant wordt binnengeprikt door de behendige spits van 't Zand. DESK geeft niet op en blijft het uitstekende spel rustig spelen. De linksback van DESK, TagliaDio, pikt de bal op uit een aanval van 't Zand, draait een Zidaantje over de bal heen en steekt het middenveld over. De jongste telg van Cleijn legt de bal voor zijn favoriete linker en haalt verwoestend uit. Dio streept de bal over het natte gras in het doel en brengt de stand weer gelijk: 4-4.

Dat 't Zand een taaie tegenstander is, blijkt uit de slotfase voor de rust. De rood-witten uit de Reeshof tikken de 5-4 en de 6-4 binnen op slag van rust. In de pauze wordt Maurits onder de lat vervangen door Siem Blok. Even inschieten en door met de tweede helft.

Na rust is het DESK dat de stand weer gelijk trekt. Raf de Vreeze weet de bal heerlijk te raken na aangeven van Cliff en brengt DESK weer in de wedstrijd. 6-5. Maurits de Wijs die de eerste helft onder de lat zijn ploeg verdedigde brengt de stand na een geweldige dribbel weer gelijk.

De spanning langs de lijn neemt toe, wat uit duidelijk hoorbaar is over de velden in de Reeshof. We zoeken nog een sponsor van Chupa Chups voor de fanatieke aanhang, om de decibelmeter minder ver uit te laten slaan. Siem combineert met Maurits die bijna weer de gelijkmaker voor DESK op zijn schoen heeft, maar het schot van Maurits gaat net naast.

In de slotfase van de wedstrijd giert de spanning door de lichamen langs de lijn als Luuk Pöttgens de bal door de benen van de uitstekend keepende goalie van 't Zand weet te tikken. De aanhang van DESK houdt het niet meer droog als enkele minuten voor het einde de winnende treffer van de schoen van Cliff Sikkers spat. In extremis komt DESK langs 't Zand.

't Zand probeert de defensie van DESK nog te breken, maar Luuk, Cliff en Dio houden samen met goalie Siem de tegenstander op afstand en spelen de wedstrijd "volwassen" uit.

Een geweldig resultaat en enorme veerkracht is geleverd door het team van trainers Blok en Cleijn. Met veel trots kijken wij terug op de prestatie die het gehele team heeft neergezet.

Verslag: Dieter Cleijn