WSC 2
31-03-2019
0 - 2

Scheidsrechter:   K.C.F.H.M. (Kjell) Voskuil
De ploeg van trainers Jansen en Van Wezenbeek moest zondagochtend om 11:30u proberen de uitstekende reeks van zes overwinningen op rij door te zetten. Er stond een taaie tegenstander op het wedstrijdaffiche voor de kweekvijver van DESK. DESK 2 moest het opnemen tegen WSC 2 uit Waalwijk. Het team uit Waalwijk kwam met de geroutineerde Frank van Mosselveld naar de Kets toe. Zo zagen ook Stijn Bergmans en Roel Beerens vanaf de tribune die de oud-Eredivisie-speler meteen herkenden.

In de 34e minuut is het WSC dat op voorsprong komt. WSC krijgt een vrije trap te nemen en plaatst deze achter de verdediging van DESK. De bal wordt opgepikt door een aanvaller van WSC en voorbij de uitkomende Hans Vlak tegen de touwen geschoten. DESK op een 0-1 achterstand zal een tandje bij moeten schakelen en zuiverder zijn in de passing.

Het is de tegenstander van DESK dat bijna op 0-2 komt als de bal binnen de zestien blijft liggen. De doelpoging vanaf de grond wordt knap van richting veranderd door Hans Vlak die de marge op 1 houdt. DESK komt de eerste helft met moeite door en gaat met een 0-1 achterstand de kleedkamer in.

Na rust verandert er weinig aan het spelbeeld. WSC domineert op het middenveld en beide ploegen komen zelden voorbij de verdediging. Een matte pot wordt in de eindfase beslist na een uitbraak van WSC. De ploeg uit Waalwijk komt op 0-2 na een snelle aanval welke trefzeker afgerond wordt. Aan het einde noteren we nog een kopkans van DESK. Sven Stokkermans is doorgekomen vanaf de linkerkant en weet de bal op het voorhoofd van Daan Lange te plaatsen. Daan kopt de voorzet op het WSC-doel, maar zijn poging gaat over.

De uitstekende reeks overwinningen van DESK 2 wordt vanmiddag door WSC gestopt als de scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd. Zondag staat de return alweer op het programma. Wellicht lukt het DESK 2 dan om weer de vierde plek over te nemen van WSC, dat na het verlies van DESK het team uit de Kets van de vierde plek gestoten heeft.

Verslag: Dieter Cleijn