RWB 1
31-03-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   J.D. (Jochem) Masman
Met nog 8 finales in het vooruitzicht gaat de ploeg van trainer Tom Heijkoop nog steeds aan kop in de competitie. Directe concurrent TSC speelde vandaag een pittige derby in Oosterhout tegen plaatsgenoot Oosterhout. Heel lang stond Oosterhout op een 1-0 voorsprong, maar in het laatste kwartier kwam er vuurwerk voor de ploeg van trainer Ad van Seeters, dat het duel met 1-2 nog wist te winnen.

Er was dus voor DESK alles aan gelegen om geen punten te morsen in de strijd om het kampioenschap. De huidige nummer 12 van de ranglijst, RWB, kwam op bezoek op de Eikendijk. Een zeer jonge ploeg stond tegen DESK voor de aftrap van de wedstrijd die geleid werd door scheidsrechter Masman. Direct na het fluitsignaal zet DESK de tegenstander gelijk onder druk. Een sterk DESK zet de tegenstander vast op eigen helft in de beginfase van de wedstrijd en het controleert de wedstrijd.

De eerste kans komt van DESK na 8 minuten voetballen. Dylan Roovers en Mitchell Bastianen gaan een heerlijke combinatie aan en Mitta trekt de zestien meter binnen. De bal wordt vanaf de achterlijn terug getrokken, weggewerkt door de RWB-defensie en vervolgens op de pantoffel genomen door Koen van Baardwijk die de bal net naast vlamt. Even later is het dezelfde Koen die bijna de bal over de keeper kan tillen op aangeven van Djordi Smout. De doelman uit Waalwijk weet de bal eerder dan Koen te pakken.

Een sterke fase van DESK dat het tempo in de wedstrijd bepaalt en ruim 70% balbezit heeft in het eerste deel van deze speelhelft. Echt grote kansen blijven na het eerste kwartier uit. De hoofdmacht van DESK is wel gretig op zoek naar de openingstreffer.

In de 25e minuut is er loon naar werken. Middenvelder Ronny de Bresser is uitstekend doorgegaan op een diepe bal van Jur Molenschot. Ronny trekt van links naar binnen en passt in op Lars Schimmer. Lars legt hem voor zijn favoriete trekker en haalt die heerlijk over. Een heerlijke treffer van Lars die zijn rentree bij DESK heeft gemaakt op aandringen van Ronny. DESK terecht op voorsprong met goed voetbal en controleren van de wedstrijd.

Even later een razendsnelle counter van DESK na een corner van RWB. Het is Lars Schimmer die de bal in passt op Mitchell Bastianen. Mitta trekt een sprint over de rechter flank en steekt de bal heerlijk op Lars Schimmer die met dreiging de zestien meter penetreert. Lars houdt het overzicht en trekt de bal laag voor richting de inlopende spits Djordi Smout. De aanvaller van DESK jankt de bal met overtuiging tegen de touwen en brengt daarmee DESK op een 2-0 voorsprong.

DESK drukt door en combineert er lustig op los. RWB heeft nog niet voor veel dreiging gezorgd en DESK weet de score voor rust niet verder uit te breiden. Met een 2-0 voorsprong gaat de ploeg uit de Kets aan de thee.

Na rust keren de spelers terug uit de kleedkamer en is Lars Schimmer achter gebleven in de kleedkamer en neemt Mathijs Emmers zijn positie op het middenveld in. Een kwartier na rust laat DESK de ploeg uit Waalwijk meer komen en de tegenstander komt meer in het spel. Een tamme tweede helft van de kant van DESK zorgt ervoor dat RWB in de 60e minuut de aansluitingstreffer op een gruwelijke wijze binnen schiet. Een indraaiende boogbal ploft over doelman Carlo v/d Beukel in het doel van DESK. De stand wordt 2-1 en DESK brengt zichzelf onnodig in de problemen.

De spanning is terug in de wedstrijd en RWB wordt sterker. Doelman Carlo v/d Beukel tilt de bal met een katachtige duik met zijn vingertoppen over de lat als er weer een boogbal op zijn doel wordt afgevuurd. DESK heeft in de tweede helft veel meer moeite met zijn tegenstander en heeft niet meer de vorm en scherpte die het de eerste helft had.

Met nog 25 minuten te spelen is het vrouw en kinderen eerst en moet DESK vol aan de bak om de dreigende gelijkmaker te voorkomen. Een vrije trap op een meter of 20 van het doel van DESK wordt langs de muur in de korte hoek gevlamd. Het is weer Carlo v/d Beukel die zijn team op voorsprong weet te houden door de bal uit het doel te boksen.

Na 80 minuten voetballen verlaat Daan van Loon het veld en komt Rick van Enkhuizen de defensie van DESK ondersteunen. Dat is nodig want RWB is kort daarop dichtbij de gelijkmaker. Een aanval van de rechterflank wordt hard voor het doel van DESK geschoten. De poging gaat maar rakelings langs de paal.

Jur Molenschot heeft in de slotfase het veld verlaten voor Rens van Heijst. Rens, koud in het veld, wordt gruwelijk op de enkel geraakt door de jongste man van het veld. De 15-jarige speler van RWB krijgt van scheidsrechter Masman de rode prent gepresenteerd en mag inrukken richting de kleedkamer.

Daarna zijn er nog enkele minuten blessuretijd en weet DESK de voorsprong van 4 punten op de nummer 2, TSC, te behouden met de overwinning. Een uitstekende eerste helft werd nog spannend door een matige tweede helft. Maar het is het resultaat dat telt en het feit is dat DESK drie punten pakt en de vier punten voorsprong op TSC, de huidige nummer 2, behoudt.

DESK heeft nog 8 finales te spelen en hopelijk weten we al eerder of het de ploeg lukt het kampioenschap binnen te slepen. DESK zal daarom nog een aantal keren vol moeten vlammen om dat feestje veilig te stellen. Het wordt zeker niet cadeau gedaan en het gaat absoluut niet vanzelf. Volgende speelronde staat de return tegen RWB op het wedstrijdaffiche. Reis mee af naar Waalwijk om onze jongens van DESK te voorzien van support op de tribune en langs de lijn!

Verslag: Dieter Cleijn